به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، غلامرضا حیدری رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان آران و بیدگل در چهارمین نشست ستاد بزرگداشت روز حماسه و ایثار این شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری آران و بیدگل گفت: گردآوری دایره المعارف جامع ایثار و شهادت شهرستان آران و بیدگل از اولویت های این نهاد است.
وی افزود: تاکنون کتاب ها و مستندات خوبی در حوزه ایثار و شهادت در شهرستان تدوین، تالیف و منتشر شده است اما گردآوری دایره المعارف جامع ایثار و شهادت از نیازهای دارالشهدای آران و بیدگل است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران آران و بیدگل، احیای فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال مفاهیم آن به نسل های آینده را مهم خواند و اظهار داشت: تاکنون تالیفات خوبی در حوزه ایثار و شهادت در شهرستان صورت گرفته و برخی از آن ها چاپ و منتشر شده است.
حیدری افزود: علیرغم تالیف این آثار، عموما به صورت جزیره ای عمل شده، لذا تدوین دایره المعارف جامع ایثار و شهادت، علاوه بر اینکه مرجعی برای آیندگان است، کاستی ها را مرتفع و انسجام در مستندسازی این حوزه را بیشتر می کند و در این راه حمایت و همکاری مؤسسات مردم نهاد حوزه ایثار و شهادت می تواند راهگشا باشد.
مسؤول کمیته فرهنگی و مستندسازی ستاد بزرگداشت روز ایثار و شهادت آران و بیدگل، با اشاره به اهمیت مستندنگاری آثار شهدا خاطر نشان کرد: جمع آوری و مستندسازی آثار، وصیت نامه و خاطرات شهدا از وظایف و اولیت برنامه های بنیاد شهید است، اما مستندسازی برنامه های کمیته های مختلف ستاد می تواند در پیشبرد اهداف و برگزاری بهتر این روز در سال های آینده مؤثر باشد.
غلامرضا حیدری، راه اندازی دبیرخانه دائمی حماسه و ایثار آران و بیدگل را گامی در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست و تصریح کرد: راه اندازی این دبیرخانه می توانند فعالیت های حوزه ایثار و شهادت مؤسسات و دستگاه های فرهنگی را راهبری کند.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران آران و بیدگل در ادامه اظهار داشت: فعالیت های بزرگداشت این روز به برگزاری یادواره محدود نشود، بلکه برنامه ریزی فعالیت ها به گونه ای انجام شود که فرهنگ ایثار و شهادت به آحاد جامعه تعمیم یابد.
حیدری، بر درونی سازی بزرگداشت روز حماسه و ایثار تاکید کرد و افزود: هدف از برگزاری مراسم بزرگداشت روز حماسه و ایثار در دو سال نخست، آشنا سازی عموم جامعه با این روز است و در سال های آینده باید برنامه ریزی های بلند مدت در قالب هفته حماسه و ایثار صورت گیرد.
نواخت زنگ ایثار و شهادت در مدارس، برپایی نمایشگاه آثار حوزه ایثار و شهادت،نصب المان و یادمان شهدا، انتشار ویژه نامه روز حماسه و ایثار ، برگزاری مسابقات ورزشی،تجلیل و تکریم از والدین شهدا،برگزاری همایش عظیم حماسه و ایثار شهرستان، اجرای طرح درس ایثار و شهادت در مدارس، خاطره گویی رزمندگان و ایثارگران در مدارس و عطر اشانی گلزار شهدا از برنامه های اعلام شده کمیته های چهارگانه ستاد بزرگداشت روز حماشه و ایثار آران و بیدگل در یان نشست بود.
چهارم دی ماه از سوی شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان به عنوان روز حماسه و ایثار آران و بیدگل نامگذاری شده است. در این روز که عملیات کربلای ۴ آغاز شد و رزمندگان گردان امام محمد باقر(ع) شهرستان آران و بیدگل به عنوان خطشکن در آن حضور داشتند، ۳۸ رزمنده از جمله دو سردار شهید آران و بیدگل به شهادت رسیدند.
نظر شما