شعر دفاع مقدس ماندگار در حوزه کودک و نوجوان، از شاهراه عاطفه می گذرد

غلامرضا بکتاش آمیختگی تصاویر زنده جنگ تحمیلی با رویدادهای پس از جنگ را مهمترین وظیفه شعر دفاع مقدسدر حوزه کودک عنوان کرد و گفت: برای توجه کودک و نوجوان به شعر دفاع مقدس باید از شاهراه عاطفه گذر کرد.

 غلامرضا بکتاش شاعر کودک و نوجوان و برگزیده سیزدهمین دوره کتاب سال مقدس ضمن بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: ظرافت نگاه کودکان مسئله مهمی است که به تبع آن خلاقیت و زیبایی زاده می شود، به همین دلیل و به علت ذهن ساده و در عین حال پیچیده کودکان، سرایش شعر برای این رده سنی خصوصاً در موضوعات حساس و تأثیرگذار مانند جنگ، بسیار مشکل است.

 

وی افزود: یکی از شاعران برجسته جهان شعری با این مضمون دارد: "مهمات کم آورده ام، برایم مشتی لبخند پست کن"، این نوع نگاه به جنگ که مستقیماً عواطف انسانی را مخاطب قرار می دهد و با حساس ترین جنبه های روح به گفتگو می پردازد، یکی از لازمه های شعر کودک و نوجوان است.

 

این شاعر کودک و نوجوان در ادامه اظهار کرد: کودک نیازمند است در عین لذت و درگیری روحی، از طریق فضاسازی های قدرتمند و خرده روایت های جذاب خود را در جهانی بیابد که پیش از این از طریق حواس ظاهری آن را تجربه نکرده است. او باید احساس زندگی را در لابه لای این اشعار پیدا کند. مسئله جنگ به خودی خود پیچیده است، پس باید هنرمندانه، ساده و در عین حال با درایت از جنگ و دفاع برای کودکان سخن گفت.

 

شاعر مجموعه شعر"تا رادیو خبر داد"که به عنوان اثر برگزیده بخش کودک و نوجوان در سیزدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس معرفی شده است، خاطر نشان ساخت: شعر کودک و نوجوان مقوله ای کاملاً جدا از اشعار بزرگسالان است. این دو هیچ یک گنجایش ویژگی های خاص یکدیگر را ندارند. با قطعیت می توان گفت که در شعر کودک و نوجوان باید از شاهراه عاطفه حرکت کرد. شاعرانگی بزرگسالان به هر اندازه که قدرتمند باشد، نمی تواند کودک را مجاب کند و به پستوهای ساده و متخیلانه او راه پیدا کند.

 

وی تاکید کرد: در مجموعه شعر "تا رادیو خبر داد"سعی کرده ام با استفاده از تجربیات چندین ساله ام در آموزش کودکان به مسیرهای ذهنی ایشان راه پیدا کنم. آثار و بقایای جنگ، نامه های رزمندگان، اشک ها و حسرت ها، مادران و همسران و فرزندان بر جای مانده شهدا همگی می توانند تجربه ای برای آفرینش آثاری درخور و ماندگار شوند. آثاری که ذهن، تخیل و جهان بینی کودکان را تحت تأثیر قرار دهد و عواطف نسلی را که با حتی در پستوهای ذهن شان قرابتی با جنگ نداشته و آن را احساس نکرده اند، نه به صورت مقطعی بلکه به شکل ماندگار درگیر سازد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 5924

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha