به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ جلال بختیاری، دبیرکل ستاد هفته پژوهش و فناوری کشور امروز (17 آذرماه) در آئین اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری و همچنین تقدیر از ایده های برتر که در محل سالن اجتماعات بصیرت دانشگاه پیام نور بجنورد برگزار شد، گفت: تفکر دنیا در حوزه پژوهش بر این محور استوار است که هر قدر در پژوهش اعتبار هزینه شود، سرمایه گذاری است که البته این نگاه در کشور ما وجود ندارد.
وی با بیان اینکه حوزه پژوهش شامل دو بخش نیروی انسانی و بودجه است، کشور ما را از حیث داشتن نیروی انسانی توانمند و باکیفیت، غنی دانست و با بیان اینکه نیروی انسانی 98 درصد فعالیت بخش پژوهش را کامل می کند، مشکل اصلی را در بخش دو درصد اعتبارات بیان کرد.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه نگاه مدیران و سیاستمداران ما به حوزه پژوهش باید تغییر کند چراکه پژوهش لازمه موفقیت هر کشوری است، بر ارتباط پایدار و پویا پژوهشگران با یکدیگر هم در راستای موفقیت حوزه پژوهش تأکید کرد.
دبیرکل ستاد هفته پژوهش و فناوری کشور، سهم بودجه پژوهشی را 47 صدم درصد از GDP (تولید ناخالص داخلی) بیان کرد و گفت: با وجود 75هزار هیئت علمی، پنج میلیون دانشجو و 12 میلیون دانش آموز این رقم بسیار ناچیز است.
وی در عین حال با اشاره به اینکه فعالیت های پژوهشی ما با وجود ضعف بودجه در قیاس با کشورهای غنی در این حوزه شق القمر است، افزود: امید داریم با توجه به تأکیدات رهبری در خصوص اولویت اختصاص اعتبار به بخش پژوهش، شاهد توسعه و ارتقای این حوزه باشیم.
بختیاری با بیان اینکه در هفته پژوهش برنامه ها و نمایشگاه های متعددی در سطح کشور برگزار شده است، هدف گذاری این برنامه ها را سوق دادن پژوهش به سمت تقاضا محوری و بر اساس نیازهای کشور بیان کرد.
وی در توضیح موفقیت حوزه پژوهش طی سال های اخیر گفت: در سال ۹۳ در هفته پژوهش تنها یک طرح تحقیقاتی و فناوری و در سال ۹۴، ۱۶ طرح تحقیقاتی رونمایی شد که امسال ۴۰ طرح تحقیقاتی در هفته پژوهش رونمایی می شود.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دستاوردهای ارائه شده در نمایشگاه هفته پژوهش بر اساس سطح فناوری و میزان آمادگی ورود به صنعت((TRL دسته بندی شده اند، افزود: در سال ۹۳ در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری ۱۸ مورد قرارداد با اعتباری بالغ بر ۲۳ میلیارد تومان، در سال ۹۴، ۲۹ مورد قرارداد با اعتباری بالغ بر ۴۱ میلیارد تومان منعقد شد که پیش بینی می کنیم در نمایشگاه امسال حدود ۱۰۰ میلیارد تومان قرارداد در نمایشگاه هفته پژوهش منعقد شود.
وی اظهارداشت: در نمایشگاه امسال ۵ هزار و ۶۰۰ طرح و دستاورد پژوهشی را ارائه می کنیم.
احمد محقر، دبیرکل ستاد هفته پژوهش خراسان شمالی هم در این آئین به ارائه گزارشی از فعالیت نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار پرداخت و گفت: در این نمایشگاه 63 غرفه با حضور دانشگاه های استان، مراکز علمی، ادارات، صنایع و شرکت های دانش بنیان به مدت 5 روز فعالیت داشتند که طی این مدت 25 کارگاه آموزشی در حاشیه این نمایشگاه برگزار شد.
در پایان این مراسم از فعالان حوزه پژوهش، ایده های برتر و برگزیدگان پژوهش و فناوری خراسان شمالی تجلیل شد.
نظر شما