گزارشی تحلیلی از تخریب مسجد «بابری» در هند

خبرگزاری شبستان: مسجد بابری در هند، بیست و چهار سال پیش در تاریخ ششم دسامبر ۱۹۹۲ میلادی به دست هندوهای افراطی تخریب شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روز گذشته (سه شنبه 16 آذر ماه) مطابق با ششم دسامبر، سالروز تخریب مسجد بابری هند به دست هندوهای افراطی بود.

 

این مسجد بیست و چهار سال پیش در ششم دسامبر سال 1992 میلادی مورد حمله 15 هزار هندوی افراطی قرار گرفت که معتقد بودند این مسجد در محل زادگاه خدای آن ها «راما» بنا شده است و پیش ‌تر معبدی در آن مکان قرار داشته که در زمان بابر تخریب شده است.

 

این در حالی است که از زمان تسلط انگلیسی‌ها بر شبه قاره هند تاکنون مسجد بابری موضوع درگیری ‌های خونین میان هندوها و مسلمانان بوده است.

 

به دنبال تخریب مسجد بابری،  درگیری شدیدی میان مسلمانان و هندوها در گرفت و تاکنون حدود دو هزار نفر که بیشتر آنان مسلمان هستند در این درگیری ‌ها کشته شده اند.

 

بنابر این گزارش، به دنبال وقوع این رویداد، دولت وقت توانست مانع فعالیت سازمان‌ های افراطی هندو بشود و برای دو سال  فعالیت تعدادی از احزاب و سازمان‌ های افراطی هندو و مسلمان را ممنوع اعلام کرد.

 

در همین راستا، دیوان عالی هند از دولت مرکزی و دولت ایالت اوتارپرادش درباره بازسازی مسجد بابری و ساختمان معبد رام نظرخواهی کرد و همچنین خواستار آن شد تا مسئولانی که در ماجرای تخریب مسجد کوتاهی کرده ‌اند تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و ساختمان مسجد بی ‌درنگ بازسازی شود.

 

در نوامبر سال 1994 میلادی،  دادگاه عالی هند با درخواست هندوها مبنی بر ایجاد معبدی در کنار زمین مسجد مخالفت کرد.

 

در سال 2001 میلادی،  درگیری در سالروز تخریب مسجد افزایش یافت و گروه «ویشوا هندو پریشاد» متعهد شد که معبد هندو را در این محل بازسازی می‌ کند.

 

در آوریل سال 2002 میلادی نیز، سه قاضی عالی رتبه در هندوستان دادگاهی را برای تعیین مالکیت این زمین تشکیل دادند.

 

در سپتامبر سال 2003 میلادی، دادگاهی هفت رهبر هندو را مسئول تخریب این مسجد دانست.

 

در سال 2009 میلادی با گذشت 17 سال از زمان تخریب مسجد بابری، گزارشی در این باره به «مانموهان سینگ» نخست وزیر هند، ارائه شد که به صورت علنی رسانه ای نشد، اما رسانه ها خبر دادند که این گزارش اعضای بلندپایه دولت هند و ملی گرایان هندو را برای تخریب مسجد سرزنش کرده است.

 

پس از آن در سال 2010 میلادی، به دنبال شکایت مسلمانان، دادگاه عالی حکمی را مبنی بر اینکه زمین محوطه مسجد بابری میان هندوها و مسلمانان تقسیم شود را صادر کرد.

 

برخی سازمان‌ های هندویی از حکم این دادگاه استقبال کردند، ولی سازمان ‌های مسلمانان به آن اعتراض کرده و در دیوان عالی هند در دهلی تقاضای فرجام کردند.

 

با این وجود، درگیری ها بر سر مسجد بابری همچنان ادامه دارد و چندی پیش، اوم بال نهیرا، یک سیاستمدار هندو و فعال حزب «سماجوادی» از مسئولان ایالت « اوتارپرادش» هند خواست تا روی زمین مسجد بابری در استان «آیودهیا» که سال 1992 میلادی به دست هندوهای افراطی تخریب شده است، معبد هندویی بسازند.

 

وی تاکید کرد: مسلمانان  اگر می خواهند با آرامش در هند زندگی کنند، باید مسجد بابری را فراموش کنند.

 

ـ در تهیه این گزارش از اطلاعات پایگاه های خبری «الامارات الیوم» «الالوکه» «ویکی پدیا» استفاده شده است.

 

 

 

کد خبر 592286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha