خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: انرژی خورشیدی منحصربهفردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان است و منبع اصلی تمامی انرژیهای موجود در زمین میباشد. انرژی خورشیدی به صورت مستقیم و غیرمستقیم میتواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل گردد. بهطور کلی انرژی متصاعد شده از خورشیدی در حدود ۳٫۸ در ۱۰۲۳ کیلووات در ثانیه میباشد.
بنابراین گزارش، ایران با داشتن حدود ۳۰۰ روز آفتابی در سال جزو بهترین کشورهای دنیا در زمینه پتانسیل انرژی خورشیدی در جهان میباشد. با توجه به موقعیت جغرافیای ایران و پراکندگی روستای در کشور، استفاده از انرژی خورشیدی یکی از مهمترین عواملی است که باید مورد توجه قرار گیرد. استفاده از انرژی خورشیدی یکی از بهترین راههای برق رسانی و تولید انرژی در مقایسه با دیگر مدلهای انتقال انرژی به روستاها و نقاط دور افتاده در کشور از نظر هزینه، حملنقل، نگهداری و عوامل مشابه میباشد.
با توجه به استانداردهای بینالمللی اگر میانگین انرژی تابشی خورشید در روز بالاتر از ۳٫۵ کیلووات ساعت در مترمربع (۳۵۰۰ وات/ساعت) باشد استفاده از مدلهای انرژی خورشیدی نظیر کلکتورهای خورشیدی یا سیستمهای فتوولتائیک بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است. در بسیاری از قسمتهای ایران انرژی تابشی خورشید بسیار بالاتر از این میانگین بینالمللی میباشد و در برخی از نقاط حتی بالاتر از ۷ تا ۸ کیلو وات ساعت بر مترمربع اندازهگیری شده است ولی بطور متوسط انرژی تابشی خورشید بر سطح سرزمین ایران حدود ۴٫۵ کیلو وات ساعت بر مترمربع است.
این گزارش می افزاید: با توجه به ویژگیهایی که کشورمان در حوزه انرژی خورشیدی دارد؛ ایران 60 هزار مگاوات ظرفیت تامین انرژی خورشیدی دارد. تارنمای وزارت نیرو در این زمنیه به نقل از ستار محمودی، قائممقام وزیر نیرو نوشته است: "امکان 60 هزار مگاواتی تولید انرژی خورشیدی در کشور در مقایسه با ظرفیت 76 هزار مگاواتی نصب شده نیروگاهی رقم بالایی است. ظرفیت استفاده از 15 هزار مگاوات انرژی بادی و بیش از 2500 مگاوات انرژی «بیوزیست» نیز در کشور فراهم است.
یادآور می شود: 200 مگاوات ظرفیت نصب شده انرژیهای تجدیدپذیر در کشور است که تا پایان امسال یکصد مگاوات دیگر به این ظرفیت اضافه می شود و در سالهای آتی نیز نزدیک به 300، 700 و یک هزار مگاوات افزایش در دستور کار این وزارتخانه است.
نظر شما