خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: آلمان بزرگ ترین اقتصاد اروپا و یکی از قدرت های بزرگ اقتصادی دنیاست که از نظر صادرات، جایگاه اول جهان را به خود اختصاص داده است. اقتصاد آلمان بر دو ستون اساسی خدمات و صنعت متکی است که بیش از ۹۹ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد؛ همه ساله بخش کثیری از کل واردات ایران که بیشتر کالاهای ضروری و سرمایه ای است، از این کشور تامین می شود.
بنابراین گزارش، رابطه ایران و آلمان رابطه دیرینه و استراتژیک است و فعالان اقتصادی ایران در طول سالهای گذشته همواره خاطرات خوشی در ارتباط با شرکتهای آلمانی داشتهاند. بسیاری از کالاهای سنتی کشورمان مانند فرش خشکبار زعفران و ... از گذشته با مرکزیت آلمان به اروپا صادر شده است که این برنامه در حال حاضر و پس از لغو تحریم ها برقرار شده است. در ادامه روابط تجاری و اقتصادی، ایران و آلمان برای گشایش خط اعتباری ١٢ میلیارد یورویی با هدف سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی مذاکره می کنند.
این گزارش می افزاید: شانا در این زمینه به نقل از حسین علیمراد، مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی نوشته است: "در نشست مشترک ایران و آلمان در سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین که با هدف جذب سرمایه گذاری، مشارکت شرکتها، بانکها و موسسات بیمهای این کشور برگزار شد مدیران عامل و مدیران ارشد شرکتها و هلدینگهای فعال در صنعت پتروشیمی ایران به معرفی طرحهای مهم پرداختند. طرحی که به عنوان راه سریع موردنظر بانکهای آلمانی بود مشتمل بر تامین مالی یک یا ٢ پروژه وابسته به شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با توجه به دولتی بودن آن است تا پس از آن طرحهای بخش خصوصی تامین مالی شود. شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ارائه گارانتی دولتی برای پروژهها اجتناب خواهد کرد و اعتقاد ما این است که به پروژه ها با توجه به ماهیت آن ها ورود کنیم. خط اعتباری کنونی آلمان سه میلیارد یورو است که پیش بینی میشود تا سقف ٦ میلیارد یورو قابل افزایش باشد، اما مذاکره ما برای ٦ میلیارد یورو دیگر افزون بر خط اعتباری سه میلیاردی است."
یادآور می شود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بهرهبرداری از واحد تولید کود شیمیایی شیراز، در سال ۱۳۴۲ آغاز به کار کرد. این شرکت با گسترش صنعت در قالب سه طرح عمرانی در فاصله سالهای ۱۳۴۲ تا ۱۳۶۵ مرحله توسعه نخستین خود را، پشت سر گذاشت. فعالیت این شرکت، در زمینه تولید کود شیمیایی و مواد اساسی پتروشیمیایی و شیمیایی باعث خودکفایی ایران از مواد نامبرده شد. راهاندازی مجتمعهای پتروشیمی گوناگون مانند: فارابی، خارک، پاسارگاد، کربن اهواز، رازی و طرحهای توسعه پتروشیمی شیراز از اقدامات این شرکت در مرحله گسترش آغازین خود بودهاست.
نظر شما