به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، اعلام مواضع ایران در قبال اقدام سنای آمریکا، ناهار کاری ظریف و وزير امور خارجه چين، رایزنی برای گسترش همکاری های تهران-پکن، افتتاح شعبه بانکUCO هند در تهران برخی از سرتیترهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
ايران تحويل به موقع اس ٣٠٠ از سوي روسيه را تائيد كرد
سخنگوی وزارت خارجه خبر روز گذشته دبير كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس مبني بر تحويل به موقع اس ٣٠٩ از سوي روسيه به ايران را تاييد كرد.
اعلام مواضع ایران در قبال اقدام سنای آمریکا/نقض برجام ممكن نيست
بهرام قاسمي، سخنگوي وزير امور خارجه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران در خصوص مصوبه اخير كنگره و سناي آمريكا گفت: صالحي با مونيز ديدار داشته و مواضع ايران را اعلام كرده است.
وي با بيان اين كه اين رفتار آمريكا غير طبيعي نيست و ما تجربيات تلخي از اقدامات آمريكا داشته ايم، افزود: تصور بر اين بوده كه اوباما براساس تعهدات خود اين مصوبه را وتو كند اما بر اساس اخبار داخلي آمريكا به نظر مي رسد اين مصوبه از سوي اوباما تاييد شود.
قاسمي خاطرنشان كرد: آنچه در كنگره و سنا رخ داد يك خلف وعده بوده و برجام يك توافق بين چند طرف است و تصويب شوراي امنيت و قطعنامه اي كه وجود داشته و يك پشتيباني قوي بين المللي داشته است و نقض برجام ممكن نيست و نخبگان آمريكايي نمي توانند نقض برجام كنند.
وي با تصريح اين كه آمريكا يا هر كشور ديگري توانايي و قدرت نقض برجام را ندارد، تاكيد كرد: من خوشبينم اين روند تغيير كند و جمهوري اسلامي ايران هم در نقض برجام پيش قدم نخواهد بود ولي اگر كشوري در اين زمينه گام بردارد از ابتدا اين هوشياري و بصيرت در تمام سطوح ايران وجود داشته كه در صورت خلف وعده چه اقداماتي را انجام دهيم.
سخنگوي وزارت امورخارجه تصريح كرد: ايران براي هر مرحله خلف وعده اقدامات واكنشي مقتضي را پيش بيني كرده كه در صورت هرگونه خلف وعده قطعا ايران واكنش مقتضي نشان خواهد داد.
وي اعلام كرد: ملت ايران براي رسيدن به اين نقطه زحمات زيادي انجام داده و تغيير قدرت در يك كشور نمي تواند اين زحمات را قرباني كند و امروز ايران به عنوان يك قدرت مهم علمي و فني در جهان از هيچگونه تحريمي نگراني ندارد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشور در خصوص اظهارات روز گذشته ولايتي مبني بر پيام مهم مشاور پوتين براي ايران توضيح داد: وي حامل پيام پوتين براي مقامات سياسي ايران بود و در ديدار روحاني، ولايتي و شمخاني مباحث دو جانبه و منطقه اي به خصوص سوريه را مطرح كرد و طبيعي است با توجه به پيچيده شدن امور منطقه اين سفرها انجام شود.
وي از ديدار امروز معاون وزيرخارجه روسيه با جابري انصاري خبر داد و گفت: روابط دو جانبه و منطقه اي ما با روسيه حكم مي كند كه اين ديدارها و سفرها ادامه داشته باشد.
قاسمي در مورد موضع ايران در قبال دولت نجات ملي در يمن اظهارداشت: ما از ابتدا از گفتگوها و توافقات يمني ها استقبال كرده ايم و اميدواريم اين اقدام راهي براي رسيدن به توافق طولاني مدت در يمن و دموكراسي و آرامش در اي كشور را فراهم كند.
حضور سخنگوي ظريف با پاي شكسته در نشست خبري
بهرام قاسمي، سخنگوي وزير امور خارجه كشورمان دقايقي پيش با پاي شكسته و به همراه عصا در جمع خبرنگاران در نشست هفتگي خود حضور يافت.
ناهار کاری ظریف و وزير امور خارجه چين
محمد جواد ظريف وزير امور خارجه كشورمان با وانگ يي وزير امور خارجه چين در دور دوم مذاكرات خود همراه با ناهار كاري در خصوص مسائل منطقه اي بويژه افغانستان و سوريه گفتگو كردند.
بنابراین گزارش، در اين دور از مذاكرات، طرفين بر تلاش جهت يافتن راهكارهاي حل بحران سوريه و همچنين همكاري بيشتر براي ايجاد صلح و ثبات در افغانستان و كمك به توسعه اقتصادي اين كشور تاكيد كردند.
ظریف در چین/رایزنی برای گسترش همکاری های تهران-پکن
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه سفر دوره ای که از بامداد شنبه آغاز کرده است پس از هند وارد چین شد.
طبق اخبار وزارت امور خارجه، محمد جواد ظریف در هنگام ورود به پکن مورد استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در این شهر قرار گرفت. ظریف به دعوت همتای چین خود به پکن سفر کرده است.
وزیر امور خارجه هنگام ورود به فرودگاه پکن در جمع خبرنگاران به تشریح اهداف این سفر پرداخت و گفت: چین در زمان سختی (زمان تحریمها) کنار ایران بود و امروز این اراده سیاسی را داریم که به عنوان یک شریک راهبردی با این کشور تعامل داشته و همکاری و فعالیت کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سطح روابط سیاسی دو کشور تصریح کرد: تلاش داریم روابط اقتصادی دو کشور را به سطح راهبردی ارتقا دهیم.
ظریف با اشاره به این که او را در این سفر یک هیات عالی رتبه سیاسی و اقتصادی همراهی میکنند ادامه داد: در جریان این سفر با وزیر خارجه چین و برخی دیگر از مقامات این کشور در مورد مسائل دو جانبه و دیگر موضوعات رایزنی وگفت وگو خواهیم داشت.
وی مسائل بانکی را یکی دیگر از محورهای گفتوگوی خود و هیات همراهش با مقامات چینی در جریان این سفر عنوان کرد و افزود: در این سفر بحثهای مهم بانکی خواهیم داشت. در چند ماه گذشته گشایشهای خوبی در این حوزه بین دو کشور ایجاد شده است. البته برخی از مسائل وجود دارد که باید در مورد رفع آنها رایزنی و گفتوگو کنیم و برخی مسائل این حوزه در روابط بین دو کشور باید تقویت شود.
این دیپلمات ایرانی مطرح در عرصه جهانی هیات اقتصادی همراهش در این سفر را قوی توصیف کرد و افزود: به همت معاون علمی رییس جمهور در این سفر علاوه برتعدادی از تجار و کارافرینان، نمایندگانی از 18 شرکت دانش بنیان نیز در این سفر حضور دارند که اکثر آنها جوان هستند.
وی در بخشی دیگر از صحبتهای خود به تشریح پتانسیلهای موجود بین دو کشور جهت گسترش روابط در بخشهای مختلف به خصوص همکاریهای اقتصادی پرداخت.
به گزارش شبستان، ظریف در اولین گام سفر به چین با همتای خود به دیدار و گفت و گو پرداخت.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: توافقات مربوط به سفر پیشین رئیس جمهور چین به تهران و امضای 17 سند همکاری، باب همکاریهای بیشتر را می گشاید.
محمد جواد ظریف در دیدار با وزیر خارجه چین افزود: من برای این در پکن هستم که آن توافقات را بررسی و عملیاتی کنیم.
وی با بیان اینکه ما رویکرد دو جانبه مشترکی درباره موضوعات جهانی داریم، گفت: ما برای گسترش روابط همه جانبه با چین ملاحظهای نداریم زیرا مبانی مشترکی داریم.
ظریف همچنین با اشاره به حضور در اجلاس قلب آسیا در هند گفت: در این اجلاس چالشها و فرصتهای مشترک اعضا مطرح و در باره آنها تبادل نظر شد.
وانگ ایی وزیر امور خارجه چین هم در این دیدار با مهم دانستن سفر رئیس جمهور کشورش به تهران و امضای اسناد همکاری، دیدار امروز با ظریف را عامل مهمی در تحقق اهداف و همکاریهای دوجانبه دانست.
رئیس سازمان انرژی اتمی عازم وین شد
علی اکبر صالحی معاون رییس جمهوری قرار است فردا بیانیه جمهوری اسلامی ایران را در این نشست قرائت کند.
این نشست که نخستین دور آن در سال 2013 میلادی از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی برگزار شد، پنجم تا نهم دسامبر سال 2016 (دوشنبه تا جمعه هفته جاری) در مقر آژانس- وین برگزار می شود.
دو روز اول این نشست به قرائت بیانیههای رسمی کشورها اختصاص دارد و در روزهای آتی آن نشستهای فنی- کارشناسی در حوزه امنیت هستهای برگزار می شود.
توصیه وزارت خارجه به مسافران هند
وزارت امور خارجه کشورمان در بیانیهای به هموطنانمان که قصد عزیمت به هند دارند توصیه کرد از خرید اسکناسهای قدیمی این کشور خودداری کنند.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
به اطلاع کلیه هموطنانی که عازم کشور هند هستند، میرساند اسکناسهای پانصد (500) و هزار (1000) روپیه از تاریخ 1395/08/18 از گردش پولی کشور هند خارج شده است ، بنابراین جدا توصیه می شود از خرید اسکناسهای قدیمی مذکور از صرافیها خودداری کنند.
عزم راسخ ایران در حمایت از دولت و ملت افغانستان
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که از صبح روز گذشته سفر دوره ای خود به هند، چین و ژاپن را آغاز کرده صبح امروز در ششمین کنفرانس قلب آسیا در هند حضور یافت.
طبق اخبار منتشر شده از سوی اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه،
مراسم افتتاحیه ششمین کنفرانس قلب آسیا در شهرامریتسار یکی از شهرهای ایالت پنجاب هند با حضور« نارندرا مودی » نخست وزیر هند و اشرف غنی، رئیس جمهورافغانستان با محوریت بررسی مسائل افغانستان برگزار شد .
در مراسم افتتاحیه این کنفرانس که به روند استانبول نیز مشهور است علاوه بر نخستوزیر هند و رییسجمهور افغانستان تعدادی دیگر از مقامات عالی رتبه کشورهای عضو و حمایت کننده از این کنفرانس از جمله وزیر خارجه کشورمان و سرتاج عزیز، مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی نیز حضور دارند .
کنفرانس قلب آسیا در نوامبر ۲۰۱۱ شروع شد و در ژوئن ۲۰۱۱ اصل شش ماده ای توسط وزرای خارجه کشورهای عضو به منظور اعتمادسازی کشورهای عضو به تصویب رسید.
کنفرانس قلب آسیا دارای ۱۲ کشور عضو است و ۱۶ کشور دیگر هم از آن حمایت میکنند.
در اولین کنفرانس قلب آسیا در استانبول نمایندگان ۶ کشور همسایه افغانستان و ۸ کشور دیگر منطقه روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، آذربایجان، هندوستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، تر کیه و چین شرکت کرده بودند. بر اساس ماده ۲۵ اعلامیه کنفرانس وزرای خارجه در نشست استانبول، کشورهای عضو قلب آسیا به منظور سیاست اعتمادسازی حداقل بایستی دو نشست گروه تخصصی را برای اعتمادسازی برگزار می کردند که اولین جلسه آن به ریاست افغانستان و ترکیه در وزرات خارجه ترکیه برگزار شد. نشست دیگر گروه تخصصی اعتمادسازی بین کشورهای عضو در سال ۲۰۱۳ در تالار کنفرانس وزارت خارجه ترکمنستان در شهر عشق آباد تشکیل جلسه داد که سفیر افغانستان به نمایندگی از کشور افغانستان نیز سخنرانی داشت.
چهارمین نشست این روند، در شهر «پکن» چین و پنجمین نشست در اسلام آباد پاکستان برگزار شد.
یکی از اهداف اصلی برگزاری کنفرانس قلب آسیا برقراری امنیت پایدار در منطقه و افغانستان است و در این کنفرانس بیشتر بر به وجود آمدن صلح و امنیت دراین منطقه و افزایش همکاریهای منطقه ای تاکید می شود .
همچنین پیش از آغاز مراسم افتتاحیه ششمین کنفرانس قلب آسیا در شهرامریتساریکی از شهرهای ایالت پنجاب مقامات شرکت کننده در این اجلاس عکس یادگاری گرفتند.
ظریف در این نشست به سخنرانی پرداخت که متن سخنان او به شرح زیر است:
«به نام خداوند بخشنده مهربان
سخنرانی در جمع شما در "نشست وزیران فرایند قلب آسیا" مایه خرسندی است. در ابتدا از مردم و دولت هند برای میزبانی سخاوتمندانه و ترتیبات خوبشان برای برگزاری این نشست تشکر میکنم. همچنین از آقای اشرف غنی، رییسجمهور افغانستان و آقای مودی، نخستوزیر هند برای سخنرانی مهم افتتاحیه قدردانی میکنم.
همکاران ارجمند
پنج سال پیش ما فرایند قلب آسیا را برای پیشبرد همکاری منطقهیی با محوریت افغانستان و با تصدیق این واقعیت که افغانستانِ امن و باثبات برای پیشرفت و سعادت منطقه قلب آسیا حیاتی است، بنا نهادیم. در طول این مدت ما توانستهایم به پیشرفتهایی نائل شویم، اما همچنان راهی طولانی در این مسیر باقی مانده است. منطقه ما همچنان از گسترش نگرانکننده خشونتهای افراطگرایانه رنج میبرد و رشد فزاینده تولید مواد مخدر جوامعمان را تهدید میکند. در این میان، افغانستان بیش از همه از این مصائب متاثر شده است. سال 2016 سال بسیار پرچالشی برای دولت وحدت ملی افغانستان بود، زیرا گروههای افراطی همانند داعش اقدامات تروریستی خود را در داخل افغانستان و حتی در شهر کابل گسترش دادهاند.
ما همچنان از دولت وحدت ملی افغانستان حمایت کرده و آمادگی داریم تا با رهبران افغانستان برای کمک به آنها در ایفای مسوولیتهایشان همکاری کنیم. همچنین از دستاوردهای اخیر دولت افغانستان در برقراری صلح با حزب اسلامی استقبال کرده، امیدواریم که فرایند صلح با مالکیت و هدایت افغانستان و با بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای موجود در کشورهای منطقه این کشور را به سمت صلحی پایدار و جامع به پیش برد.
همکاران گرامی
چالشهای فراروی افغانستان و منطقه ما به هم پیوسته و مرتبطند. گزارشهای اخیر دفتر کنترل مواد مخدر سازمان ملل متحد بیانگر رشد 43 درصدی تولید مواد مخدر در طول سال گذشته است. بدون داراییهای حاصله از مواد مخدر تروریستهای نمیتوانند عملیات خود را تامین مالی کنند. تولیدکنندگان مواد مخدر نیز برای انتقال کالاهای مرگبارشان نیازمند جنگجویان و مبارزان هستند. در این رابطه، سطح پایین توسعه یافتگی، درآمد پایین و فقدان فرصتهای اقتصادی زمینههای مناسبی را برای گروههای تروریستی و شبکههای قاچاق موادمخدر فراهم میکند.
به عنوان کشوری که در خط مقدم جنگ علیه قاچاق مواد مخدر قرار دارد، ما برنامه های کشت جایگزین و طرح های درآمدزایی جایگزین پیشنهاد کرده ایم تا کشاورزان افغانی را از تولید تریاک بازدارد. با وجود این، به منطور تغییر مسیر فعلی و روند هشداردهنده افزایش تولید مواد مخدر، همکاری بین المللی بر مبنای یک استراتژی منسجم برای توسعه جایگزین با هدف تغییر اقتصاد جنگی به یک اقتصاد رسمی و پایدار ضروری و اجتناب ناپذیر است.
موافقتنامه سه جانبه میان ایران، هند و افغانستان در خصوص توسه بندر چابهار گام مهمی در این مسیر است که موجب میشود افغانستان به بازارهای جهانی از طریق دریای آزاد دسترسی داشته و توسعه منابع معدنی غنی و گسترده افغانستان را به لحاظ اقتصادی جذاب و قابل عرضه میکند. ما از بازیگران منطقهیی و فرامنطقهیی دعوت میکنیم تا مشارکت در توسعه و گسترش چابهار را مد نظر قرار دهند. پروژه راه آهن خواف - هرات نیز طرح کلیدی مواصلاتی دیگری است که افغانستان را از طریق ایران به شبکههای بینالمللی ریلی وصل میکند.
در طول 37 سال گذشته، ما میزبان حدود سه میلیون تن از اتباع افغانی هستیم. آنها تقریبا به همه امکانات و خدمات عمومی که به ایرانیان ارائه میشود، از جمله امکانات پایه، حمل و نقل عمومی، خدمات بهداشتی و آموزش عمومی دسترسی دارند. تنها در سال جاری ما به حدود 400 هزار نفر از دانشآموزان افغان فاقد مدرک اقامتی خدمات آموزشی اعطاء کردهایم. این در حالی است که ما در این زمینه تقریبا هیچ کمکی از طرف جامعه بینالمللی دریافت نمیکنیم.
ایران، به عنوان کشورِ راهبر "طرح اقدامات اعتمادساز در زمینه آموزش" (Education CBM) تحت فرایند قلب آسیا، با افغانستان برنامههای همکاری دوجانبهیی با وجود محدودیتهای منابع ملی داشته است. این در حالی است که مشارکت کشورهای حمایت کننده به این برنامه قابل توجه نبوده است. ما جامعه کشورهای کمک کننده را به مشارکت در این برنامه به نحوی که امکان اجرای برنامهها و فعالیتهای توافق شده را فراهم کند، دعوت میکنیم.
در پایان یک بار دیگر بر عزم راسخ مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران در ادامه حمایت و پشتیبانی از دولت و مردم عزیز افغانستان برای گذر از دوره دشوار تاریخشان به سوی یک افغانستان باثبات، ایمن و پیشرفته که به ثبات و پیشرفت منطقه قلب آسیا کمک خواهد کرد، تاکید میکنم.»
به گزارش شبستان طبق خبر ایسنا، در حاشیه این نشست وزیر امور خارجه کشورمان با اشرف غنی، رییسجمهور افعانستان دیدار کرد.
در این دیدار دو طرف با تاکید بر ارتقای روابط دو کشور، زمینههای گسترش این مناسبات در حوزههای مختلف سیاسی، امنیتی و اقتصادی را مورد رایزنی و تبادل نظر قرار دادند.
بر اساس این گزارش ظریف قرار است همچنین با تعدادی دیگر از مقامات شرکت کننده در این اجلاس گفتوگو و رایزنی کند.
وزیر امور خارجه در دهلی نو/افتتاح شعبه بانکUCO هند در تهران
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان سفر دوره ای خود به هند، چین و ژاپن را از صبح امروز شنبه کلید زد و در اولین مقصد راهی دهلی نو شد.
بنابراین گزارش، بنابر اعلام وزارت امور خارجه، وزیر خارجه را در این سفر روسای 38 شرکت عمده وابسته به اتاق بازرگانی ، 15 شرکت دانش بنیان وابسته به ستادهمکاری های علمی وفن آوری وهشت بانک تجاری به همراه دیگر مقامات صنعتی ، بازرگانی و علمی به منظور ملاقات های تجاری وشرکت در همایش های مشترک اقتصادی میان ایران ،هند ،چین و ژاپن همراهی می کنند.
شرکت در نشست تجاری مشترک کنفدراسیون صنایع هند ، سخنرانی در بنیاد مطالعاتی آبزرور ،دیدار با مقامات عالیرتبه هند و گفت وگو در خصوص مسائل دوجانبه و چند جانبه و سخنرانی درکنفرانس قلب آسیا از جمله برنامه های وزیر امور خارجه در سفر به هند عنوان شده است.
کنفرانس دو روزه قلب آسیا از روزشنبه با هدف گسترش همکاری ها برای کمک به حل مسائل وبهبود اوضاع امنیتی افغانستان با حضور نمایندگان بیش از 30 کشور عضو و حمایت کننده این کنفرانس و بیش از 10 نهاد بین المللی ومنطقه ای آغاز به کار می کند.
وزیر امور خارجه کشورمان قرار است ضمن سخنرانی در این کنفرانس واعلام مواضع و راهکارهای جمهوری اسلامی ایران برای تقویت صلح وثبات در قلب آسیا و بویژه افغانستان در حاشیه این کنفرانس با تعدادی از مقامات عالیرتبه کشورها و همتایان خود دیدار کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور در ادامه به دعوت وزرای خارجه چین وژاپن عازم این کشورها می شود.
ملاقات با همتایان چینی وژاپنی وبرخی از مقامات بلند پایه این کشورها ونیزبرگزاری همایش تجاری مشترک از برنامه های وزیرخارجه در سفربه چین وژاپن است.
ظریف در ملاقات با مقامات مختلف سیاسی واقتصادی این کشورها ، همکاری های دوجانبه را مورد بررسی قرار داده ودرخصوص موضوعات منطقه ای وبین المللی مورد علاقه، رایزنی وتبادل نظر می کند.
سفر ظریف به هند سومین سفر رئیس دستگاه دیپلماسی ایران به این کشور در دوره ریاست جمهوری 'حسن روحانی ' است.
طبق خبر اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه کشورمان، 'محمد جواد ظریف' صبح شنبه در بدو ورود به دهلی نو در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تمدید تحریم ها باعث بی اعتباری امریکا در سطح بین الملل خواهد شد، تصریح کرد: این تحریم ها هیچ تاثیری برکشورهای ثالث برجای نمی گذارد.
ظریف افزود:همانطوریکه درگذشته مقامات امریکایی موظف بودند، اجرای تحریم ها را متوقف کنند، در حال حاضر نیز همین وظیفه را دارند.
وی تصریح کرد: در صورتیکه تمدید تحریم ها به امضای رئیس جمهوری امریکا برسد،به رغم اینکه اثر اجرایی ندارد ولی از نظر جامعه بین المللی بی اعتباری دولت امریکا را نشان می دهد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت:چون این تحریم ها اثری برکارآفرینان نمی گذارد در این سفروارد این گفت وگوها نمی شویم .
وی، مهمترین هدف از سفربه هند را شرکت در اجلاس قلب آسیا ذکر کرد و افزود: در این نشست علاوه بر سخنرانی در این اجلاس با مقامات شرکت کننده از جمله رئیس جمهوری افغانستان دیدار می شود.
ظریف شرکت در نشست اقتصادی با حضورکارآفرینان ، تجار، بازرگانان ، مسئولان بانکی ، اتاق بازرگانی و فناوری ایران و هند را ازجمله برنامه های امروز خود در دهلی نو ذکر کرد وافزود: در این نشست درخصوص گسترش روابط اقتصادی وبازرگانی بحث وتبادل نظر می شود.
وی، سخنرانی در بنیاد تحقیقاتی آبزور را از دیگر برنامه های امروز خود در دهلی نوعنوان کرد و افزود:بعد ازظهر به وقت محلی برای شرکت در کنفرانس قلب آسیا راهی امریتسار پنجاب می شود.
همچنین در اولین اقدام در سفر به هند ظریف در نشست تجاری فعالان بازرگانی ایران و هند شرکت کرد.
براساس خبر ایسنا، وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست گفت: من به شما تعهد کامل دولت ایران برای تسهیل در روابط تجاری دو کشور را اعلام میکنم تا این امکان برای تجار دو کشور فراهم شود که با یکدیگر در رفت و آمد باشند و با یکدیگر همکاری کنند.
او با اشاره به ظرفیتهای دو کشور در زمینههای صنعت و فنآوری اظهار کرد: ما باید افقهای جدیدی را در این زمینهها بین دو کشور ایجاد کنیم.
ظریف با اشاره به آمادگی ایران جهت همکاری با شرکتهای نفتی هندی در زمینه انرژی ادامه داد: ما نمیخواهیم فقط یک تامین کننده صرف انرژی برای هند باشیم؛ ما به دنبال توسعه بیشتر روابط با هند در این زمینه هستیم. ما میخواهیم در بخشهای فرادستی و پایین دستی انرژی روابط استراتژیک و راهبردی داشته باشیم.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان ادامه داد: ما با شرکتهای هندی در میدان نفتی فرزاد B مشغول همکاری هستیم.
ظریف در بخشی دیگر از سخنانش در این نشست به اهمیت همکاریهای بانکی دو کشور اشاره کرد و افزود: امیدواریم همکاریهای بانکی بین دو کشور که پشتوانه روابط اقتصادی ایران و هند است بیش از گذشته پیشرفت کند و حرکت رو به جلو خود را ادامه دهد.
وی به گفتوگوی اخیرش با یکی از بالاترین مقامات ارشد بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: این مقام ارشد به تازگی در نامهای به من اعلام کرد که بهزودی شعبهای از بانک UCO هند تا قبل از پایان سال میلادی جاری در تهران افتتاح میشود.
ظریف خطاب به شرکتکنندگان در این نشست تاکید کرد: این اقدام میتواند گام بسیار مهمی برای شما و فعالیتهای اقتصادی در ایران باشد و زمینه را برای فعالیت و همکاریهای بیشتر بین فعالان اقتصادی دو کشور فراهم کند.
او با بیان این که ما به دنبال همکاری با هند در زمینههای مختلف هستیم و ظرفیت و پتانسیل این موضوع بین دو کشور وجود دارد، افزود: اقتصاد ایران و هند مکمل یکدیگر هستند.
وی در سخنانش تاکیدکرد: ایران یک منبع با ثبات و مداوم انرژی است و ما میتوانیم این ثبات را برای دیگر نقاط جهان هم داشته باشیم.
ایران در صورت تمدید تحریم های آمریکا چه می کند؟
، مجلس سنای آمریکا بامداد جمعه قانون تحریم های ISA (قانون تحریمهای ایران) را برای 10 سال دیگر تمدید کرد تا روح برجام در خطر افتد.
بنابراین گزارش، طبق خبری که ایرنا منتشر کرده، مجلس سنای آمریکا در اقدامی بحث برانگیز و جنجالی در آخرین روزهای ریاست جمهوری باراک اوباما، قانون تحریم های ISA (قانون تحریمهای ایران) را برای 10 سال دیگر تمدید کرد تا روح برجام در خطر افتد.
قانون تحریم های ایران را «آلفونسو داماتو» سناتور ایتالیایی الاصل از جمهوریخواهان سال 1996 میلادی با هدف ایجاد تحریم هایی در زمینههای تجاری، انرژی، دفاعی و صنایع بانکی در ارتباط با برنامه هستهای ایران و نیز آزمایش موشکهای بالستیک در مجلس سنای آمریکا به تصویب رساند و بیل کلینتون رئیس جمهوری وقت این کشور تحت عنوان فرمان اجرایی شماره 12957 این قانون را به اجرا درآورد.
پس از توافق هسته ای ایران با پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان، همگان در انتظار پایان اجرای قانون ISA بودند اما مجلس سنای آمریکا بامداد جمعه با بهانه قرار دادن حفظ اهرم فشار بر ایران، این قانون را برای 10 سال دیگر تمدید کردند تا آمریکایی ها این بار به صورت علنی برجام را نقض کنند تا چالش جدیدی در توافق هسته ای صورت گیرد.
پس از این اقدام آمریکا، سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به تصویب طرح تمدید تحریم های یکجانبه آمریکا علیه کشورمان در سنای آن کشور گفت: همانگونه که بارها توسط مقامات عالی رتبه کشور اعلام شده است مصوبه اخیر مجلس نمایندگان و سنای آمریکا برای تمدید تحریم ها علیه ایران مخالف برجام و تعهدات آمریکا در حقوق بین الملل مبنی بر عدم مداخله در روابط داخلی و بین المللی سایر کشورهاست.
بنابر خبر مرکز دیپلماسی رسانه ای وزارت خارجه، بهرام قاسمی اظهار داشت: بر اساس اصول اولیه حاکم بر روابط بین الملل، دولت آمریکا مسوول اجرای تعهدات بین المللی آن کشور است و تحولات سیاسی داخل آمریکا و ارتباطات میان قوای مقننه و مجریه آن کشور نمی تواند توجیهی برای اهمال و یا استنکاف از اجرای تعهدات بین المللی آن کشور محسوب شود.
وی تصریح کرد: رییس جمهوری ایالات متحده در برجام پذیرفته است که با استفاده از کلیه اختیارات خود، از قانونی و اجرایی شدن موارد مخالف برجام، منجمله مصوبه اخیر کنگره، جلوگیری کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که به توافقات بین المللی خود پایبند است ولی برای کلیه شرایط، پیش بینی های متناسب را به عمل آورده و آمادگی لازم برای پاسداری مؤثر، قوی و مدبرانه از حقوق مردم ایران در هر شرایطی را ایجاد کرده است.
قاسمی در پایان افزود: وزارت امور خارجه، رفتار دولت آمریکا در این زمینه را به صورت دقیق رصد نموده و گزارشی کامل به هیات نظارت بر اجرای برجام به منظور تصمیم گیری و اقدام مقتضی ارائه خواهد کرد.
همچنین معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری در واکنش به تصویب قانون تمدید 10ساله تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران در سنای آمریکا،گفت: اگر برجام تعهدی چندجانبه است، نقض آن توسط یکی از اعضاء را نمی توان یک جانبه با نقض پاسخ گفت.
حمید ابوطالبی روز جمعه در صفحه توییتر خود با انتشار یاداشتی،افزود: هر نقضی، اقدام برعلیه تمامی متعهدین خواهد بود.
وی تاکید کرد: مشروع ترین و شدیدترین روش مقابله با هر نقض برجام، برخورد هماهنگ، پاسخ شدید و یکپارچه تمامی متعهدین، اقدام براساس اجماع و انزوای ناقضان است.
علاوه براین، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به تمدید تحریم ها از سوی آمریکا تاکید کرد: اگر آمریکا تحریمهای جدید را علیه ایران اعمال کند، ما به آمریکا پاسخ شوکه کنندهای خواهیم داد.
محسن رضایی در یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود با عنوان 'پاسخ محکم ایران به تمدید تحریمها' نوشت: اگر آمریکا تحریمهای جدید را علیه ایران اعمال کند، ما به آمریکا پاسخ شوکه کنندهای خواهیم داد.
وی افزود: تحریمهای جدید فقط علیه ایران نخواهد بود؛ بلکه دهن کجی به اروپا، چین و روسیه هم خواهد بود. نادیده گرفتن شورای امنیت سازمان ملل هم خواهد بود؛ بنابراین دست ما باز خواهد بود که علیه آمریکا اقدام کنیم ولی اقدام ما از آنها اساسیتر و کوبندهتر خواهد بود.
این در حالی است که وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه تمدید تحریم ها باعث بی اعتباری امریکا در سطح بین الملل خواهد شد، تصریح کرد: این تحریم ها هیچ تاثیری برکشورهای ثالث برجای نمی گذارد.
'محمد جواد ظریف' صبح شنبه در بدو ورود به دهلی نو در جمع خبرنگاران افزود:همانطوریکه درگذشته مقامات امریکایی موظف بودند، اجرای تحریم ها را متوقف کنند، در حال حاضر نیز همین وظیفه را دارند.
وی تصریح کرد: در صورتیکه تمدید تحریم ها به امضای رئیس جمهوری امریکا برسد،به رغم اینکه اثر اجرایی ندارد ولی از نظر جامعه بین المللی بی اعتباری دولت امریکا را نشان می دهد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت:چون این تحریم ها اثری برکارآفرینان نمی گذارد در این سفروارد این گفت وگوها نمی شویم .
نظر شما