به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا، معصومه پرسا، مدیر فرهنگی خواهران سپاه قدس گیلان ظهر امروز(16آذر) در نشست بصیرتی آسیبشناسی مواد مخدر در جمع اولیای دانشآموزان مدرسه صالحیه ضیابر با اشاره به ضرورت توجه خانوادهها به سلامت روح و روان، اظهار داشت: آمار آسیبها به خصوص اعتیاد در جهان رو به افزایش است و این آسیب جوانان و خانوادهها را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه آمار اعتیاد در حوزه دانشآموزی و افراد زیر 15 سال رو به افزایش است، افزود: آرایشگاهها برای جذب بانوان با تناسب اندام، تبلیغات سو میکنند و بانوان با مصرف آن داروها به دام اعتیاد گرفتار میشوند.
کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه درصد افراد معتاد زیر 20 سال در سال 86، سه درصد، در سال 90، 13 درصد و امروزه به 19 درصد رسیده است، گفت: گیلان دارای رتبه چهاردهم اعتیاد در سطح کشور است.
پرسا با اشاره به سبک تربیتی فرزندان در سطح جهان، تصریح کرد: الگوی مستبدانه نمونهای از این الگوها است که نگرش این والدین این است که همان کاری را که من گفتم انجام بده! چون آنها انتظار دارند فرزندانشان از دستورات آنها بی چون و چرا اطاعت کنند، کمتر به گفت وگو با آنها میپردازند، اگر کودک اطاعت نکند والدین به فشار و تنبیه متوسل میشوند که این الگوی تربیتی جواب مثبت نداده است.
وی با اشاره به الگوی سهل گیرانه، خاطرنشان کرد: این الگوی تربیتی را امروزه بیشتر در سبک تربیتی والدین میتوانیم مشاهده کنیم، در این سبک، والدین متوقع نیستند و از هرگونه اعمال کنترل خودداری میکنند.
مدیر فرهنگی خواهران سپاه قدس گیلان اظهار داشت: این والدین به فرزندانشان اجازه میدهند در هر سنی که هستند خودشان تصمیم بگیرند حتی اگر هنوز قادر به انجام این کار نباشند و فرزندان این والدین میتوانند هر وقت که میخواهند، غذا بخورند و بخوابند و هر قدر که میخواهند تلویزیون تماشا کنند و این الگوی تربیتی هم جواب مثبت نداده است.
پرسا با اشاره به اینکه الگوی تربیتی مقتدرانه یکی دیگر از الگوهای تربیتی برای فرزندان است، افزود: مناسب ترین روش برای فرزندپروری الگوی تربیتی مقتدرانه است که اکثر پژوهشگران جواب مثبت گرفتهاند و پدر و مادر به حدی نیازمندیهای فرزندان را برطرف و حد اعتدال را در بله گفتن به خواستههای فرزندان رعایت میکنند و به همه خواستههای فرزندان لبیک نمیگویند.
وی با بیان اینکه بهترین نوع الگوی تربیتی، فرزندپروری دینی است، گفت: فرزندان اصالت الهی، محبت و نشانههای خدا هستند و والدین درباره سلامت و رشد و تعلیم و تربیت آنان مسئولند.
کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه باید نقشههای خلقی فرزندان را بشناسیم و به آنها عشق بورزیم، تصریح کرد: فرزندان نیاز دارند در سن بلوغ و نوجوانی به آنها عشق و محبت ورزیده شود تا بدانند پدر و مادر خیرخواه آنها هستند.
پرسا با بیان اینکه فرزندان باید با هم سالان خود باشند اما والدین هم باید شناخت کافی از دوستان فرزندانشان داشته باشند، خاطرنشان کرد: مادران باید حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) را الگوی تربیتی خود قرار دهند و در نزد فرزندان اقتدار همسرانشان را تخریب نکنند.
وی با بیان اینکه والدین باید به ارضای نیازهای جسمانی کودکان توجه داشته باشند، اظهار داشت: خواب و استراحت، بازی و اسباب بازی و تغذیه مناسب از جمله نیازهای جسمانی کودکان است.
مدیر فرهنگی خواهران سپاه قدس گیلان با بیان اینکه علوم روانشانسی از اسلام ظهور و بروز پیدا کرده است، افزود: همه این مباحث را 1400 سال پیش پیامبر معظم اسلام(صلیالله علیه وآله وسلم) رعایت میکردند.
پرسا با بیان اینکه اولین کتاب رواشناسی کامل، قرآن است، گفت: ما موظفیم شبانه روز در راستای آسیبهای جامعه وقت بگذاریم و وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را به درستی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه خانواده نباید جامعه را به سمت خودخواهی پیش ببرد، تصریح کرد: مادر برای اینکه شبکههای ماهوارهای را تماشا کند توجهی به نیازهای فرزندان ندارد و موجب بلوغ زودرس آنها میگردد.
کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه وقتی فرزندان به بلوغ زودرس میرسند دچار آسیبهای فراوانی میشوند، خاطرنشان کرد: کمبود نیازهای عاطفی و جنسی از جمله عوامل گرایش نوجوانان به اعتیاد است.
نظر شما