به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی برنامه «فرمول یک»، سیدعلی ضیاء سه شنبه 16 آذرماه به مناسبت روز دانشجو میزبان وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم بود.
بنابر این گزارش، وحید احمدی در پاسخ به انتقادات ضیاء مبنی بر سیستم حاکم بر دانشگاه ها، گفت: مشکلی که ما داریم این است که دانشجو فقط برای اینکه دوره ای از زندگی اش را بگذراند به دانشگاه نیاید، بلکه با عشق و علاقه به دانشگاه بیاید.
نیاز به فرهنگ سازی در بین دانشجویان
وی افزود: من به عنوان معلم دانشگاه و فردی که مسئولیت پژوهش و فناوری وزارتخانه را دارم، دنبال این هستم که این نگاه عوض شود. اکنون هم در این مسیر هستیم. این موضوع به فرهنگ سازی و فضاسازی و زیرساخت سازی و تربیت ربط دارد. ما باید بیاییم به جای اینکه دانش آموزان را مجبور به حفظ کردن کنیم، روحیات آنها را پرورش دهیم.
احمدی تأکید کرد: رویکرد جدید در دنیا ایجاد یک تفکر نو است. ما می گوییم به جای اینکه فکر استاد و دانشجو انباشته از مطالب علمی باشد، آن را با نگاه خلاقانه تلفیق کنیم. ما بحث فن آوران برتر را نیز مطرح کرده ایم و سه سال است جشنواره پژوهش دانش آموزی را راه انداخته ایم. اینگونه دانش آموز وادار می شود فکر نو و ذهنیت خلاقی داشته باشد.
دانش آموختگان علوم انسانی شرکت گوگل از فنی هایشان بیشتر است
وی در خصوص اهمیت پژوهش در دانشگاه ها گفت: اکنون مهم ترین دانشگاه های دنیا خلاقیت آفرین و کارآفرین هستند. در شرکت گوگل تعداد دانش آموختگان علوم انسانی شان اگر بیشتر از فنی هایشان نباشد کمتر نیست. چرا که باید برای بازاریابی و مسائل دیگر، تفکری در پشت آن باشد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تصریح کرد: دوستان ما در ایران فکر می کنند فقط به رشته های مهندسی برای کارشان احتیاج دارند در حالی که شرکت های بزرگ موفق بیش از 60 تا 70 درصد اعضای آن علوم انسانی خوانده اند.
احمدی یادآور شد: ما می کوشیم پروژه های صنعتی وارد دانشگاه شوند و تبادلاتی با وزارت صنعت و نفت داشته ایم تا پروژه هایشان را به دانشگاه ها بیاورند. اساتید هم باید بیش از پیش بدانند که پژوهش عنصر بسیار مهمی است.
وی اذعان کرد: ما مجموعه ای از مشکلات داریم و در دانشگاه ها به کتابخانه خوب، شبکه ارتباطاتی مناسب، استاد و دانشجویان خارجی و ارتباطات بین المللی نیاز داریم. ما باید فرهنگ سازی کنیم. ما چند دوره است می گوییم باید بودجه پژوهش تامین شود. می گوییم مالیات نباید بگیریم تا پژوهش توسعه پیدا کند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه قراردادهای پژوهشی بسیاری در سال 94 بسته شد که در سال 95 افزایش پیدا کرد. کسی که در این حوزه قرارداد می بندد یعنی علم و نبوغ در عرصه کاری خودش دارد. اکنون دوره، خریدن ایده است.
این گزارش می افزاید: گفت وگو با جوان ترین دانشجوی دکتری ایران که 18 سال سن دارد دیگر بخش برنامه صبح امروز «فرمول یک» بود.
نظر شما