به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر ابراهیم حاجی دولو، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، امروز (15 آذر) در نشست خبری هفته پژوهش و فناوری گفت: هفته پژوهش 16 سال است که در سطح کشور با هدف شناسایی و توانمندسازی پژوهشگران و فناوران مراکز تحقیقاتی و علمی، شناسایی و معرفی پژوهشگران و فناوران برتر، تجاری سازی یافته های پژوهشی و فناوری، فراهم کردن فضای همکاری بین پژوهشگران و فناوران و برقراری ارتباط مراکز صنعتی، خدماتی و شرکت ها با مراکز تحقیقاتی برگزار می شود
وی با بیان اینکه مهمترین هدف گرامیداشت این هفته نهادینهکردن فرهنگ پژوهش و فناوری در جامعه است، تصریح کرد: با بررسی دستاوردهای پژوهشی در این سال ها پی خواهیم برد که از نظر کمیت پژوهش توانسته ایم در مقیاس بین المللی موفق باشیم اما در کاربردی کردن و کیفیت پژوهش و فناوری همچنان عقب هستیم.
حاجی دولو اضافه کرد: تا زمانیکه این عقب ماندگی ها وجود دارد نیازمند برنامه های نمادین و فرهنگ سازی، ترغیب و برنامهریزی های مناسب هستیم تا ضمن ارتقای کیفیت پژوهش به تجاری سازی پژوهش های تولید شده از فعالیت های تحقیقاتی پرداخته شود.
وی به فعالیت های انجام شده در استان خوزستان به منظور گرامیداشت هفته پژوهش اشاره کرد و ادامه داد: ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری به ریاست استاندار و شورای سیاستگذاری هفته پژوهش و فناوری با حضور 40 سازمان و دانشگاه تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه هفت کمیته نیز به این منظور در استان تشکیل و راه اندازی شده، افزود: این کمیته ها شامل کمیته علمی با محوریت دانشگاه شهید چمران، کمیته نمایشگاه و دستاوردهای پژوهشی و فن بازار با مسئولیت پارک علم و فناوری، کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی با مسئولیت شهرداری اهواز، کمیته جشنواره دانش آموزی با مسئولیت آموزش و پرورش، کمیته جشنواره برگزیدگان استانی پژوهش و فناوری با مسئولیت معاونت توسعه منابع انسانی استانداری، کمیته اجرایی با مسئولیت سازمان برنامه و بودجه خوزستان و کمیته جشنواره ایده های برتر با مسئولیت پارک علم و فناوری خوزستان راه اندازی شده اند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز شعار ملی هفته پژوهش و فناوری امسال را پژوهش تقاضا محور و تجاری سازی فناوری، زیربنای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و اذعان داشت: این شعار با توجه به اینکه ما در زمینه پژوهش های کیفی و تبدیل آنها به فناوری و محصول با مشکل مواجه هستیم تعیین شده است.
وی با بیان اینکه اهمیت دادن به پژوهش و فناوری در سطح کشور راه و روش اصلی برای پیاده کردن اقتصاد مقاومتی است، عنوان کرد: این هفته از 21 تا 28 آذرماه گرامی داشته می شود که در راستای آن برنامه های متعددی در استان برگزار خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس مصوبات شورای سیاستگذاری استان پوستر هفته پژوهش و فناوری به سه زبان تهیه و طراحی می شود تا آن را برای کشورهای همجوار مانند عراق و لبنان و برخی دیگر از کشورها که با آنها در ارتباط هستیم ارسال کنیم.
دبیر اجرایی ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری بیان کرد: نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار در خوزستان به دلیل تداخل برنامه های نمایشگاهی هم زمان با نمایشگاه فعالیت های صنعتی و نیازمندی های شرکت ملی حفاری از یکم تا چهارم دیماه برگزار خواهد شد.
وی اظهار کرد: برنامه های دانشگاه شهید چمران و بیشتر دانشگاه های استان در هفته پژوهش از 20 تا 25 آذر برگزار می شود که برگزاری سمینارهای علمی و نیازشناسی، برپایی نمایشگاه کتاب در کتابخانه مرکزی دانشگاه، نواختن زنگ پژوهش در مدارس، تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر خوزستان، روز دانشگاه با درهای باز از جمله این برنامه ها است.
حاجی دولو خاطر نشان کرد: در روزدانشگاه با درهای باز درهای تمام مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه به روی دانشآموزان باز است تا بتوانند با ظرفیت ها و امکانات پژوهشی و فناوری دانشگاه آشنا شوند.
وی از دیگر برنامه های هفته پژوهش و فناوری در استان خوزستان را برگزاری تور رسانه ای برای آشنایی اصحاب رسانه با مراکز و بخش های مختلف دانشگاه عنوان کرد و افزود: از دیگر برنامه های ابتکاری دانشگاه در هفته پژوهش و فناوری برگزاری سمینارهای نیازشناسی سازمان ها و صنایع با حضور کارشناسان در دانشگاه است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با تاکید بر اینکه این برنامه ها مشخصه استان خوزستان هستند که در جلسات ستاد ملی در تهران به عنوان ابتکارات استان مطرح شده و مورد تقدیر قرار گرفته اند، اذعان داشت: از دیگر برنامه های جدید ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری، برگزاری نشست مهارت های تبدیل نیازهای تحقیقاتی، سازمان ها و صنایع به عناوین پایان نامه ها و مقالات پژوهشی است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از اساتید به اجرای طرح های پژوهشی سازمان ها و صنایع علاقه مند هستند، ابراز کرد: این درحالی است که نیازهای صنایع و سازمان ها ممکن است به گونه ای نباشد که بتوان آن را به پایان نامه های تحقیقاتی تبدیل کرد.
حاجی دولو ادامه داد: در واقع بین عرضه و تقاضا در حوزه پژوهش و تحقیقات کاربردی فاصله وجود دارد و در این راستا اولین ورک شاپ و کارگاه آموزشی در سطح ملی در خصوص چگونگی تبدیل نیازهای سازمان ها و دستگاه های اجرایی به پایان نامه های تحقیقاتی در دانشگاه برگزار می شود که می تواند مشکل سازمان ها، اساتید و دانشجویان را حل کند.
وی با بیان اینکه حدود 80 سیمنار و کارگاه در هفته پژوهش تنها در دانشگاه شهید چمران برگزار می شود، تصریح کرد: مقرر شده 31 سمینار علمی و 38 سمینار نیازشناسی در هفته پژوهش از سوی سازمان ها و صنایع برگزار و همچنین 18 کارگاه آموزشی در دانشکده های مختلف دانشگاه چمران راه اندازی می شود.
نظر شما