به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نخستین جشن ملی تولید صنایع دستی که در موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: در حوزه صنایع کوچک آماده هستیم تا در بخش های مختلف به ویژه در حوزه صنایع دستی با سازمان میراث فرهنگی تفاهم نامه امضا کنیم.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با بیان اینکه 952 شهرک و ناحیه ویژه اقتصادی در قالب سازمان صنایع کوچک و شهرهای صنعتی ایران مدیریت می شوند، افزود: حدود 296 ناحیه در مناطق محروم کشور و مناطق کمتر توسعه یافته و روستایی قرار دارد.
یزدانی با بیان اینکه بیش از 80 درصد شاغلان در حوزه صنایع دستی را بانوان کارآفرین تشکیل می دهند، خاطرنشان کرد: در حوزه صنایع دستی آمادگی داریم تا برای استقرار هنرمندان در حوزه صنایع دستی شرایطی را فراهم کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: برای شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی هنرمندان و کارآفرینان صنایع دستی این آمادگی را داریم تا با آنها همکاری های لازم را انجام دهیم.
در ادامه، فراهانی یکی از تولید کنندگان برتر شیشه، به مشکلات موجود در زمینه تولید صنایع دستی به ویژه تولید کریستال اشاره کرد و گفت: اولین مشکل ما به ضعف در سیستم آموزشی برمیگردد، هنوز ما کار در زمینه کریستال را به شیوه استاد ـ شاگردی فرا میگیریم چرا که هیچ مدرسه تخصصی در این زمینه وجود ندارد و کسانی که از دانشگاهها فارغالتحصیل میشوند، تازه باید آموزش ببینند که شیشه چیست و چگونه تولید میشود.
این تولیدکننده برتر کریستال به ضعف در قانون مالیاتی کشور اشاره کرد و گفت: ماده ۱۴۲ قانون مالیات با ماده ۱۳ ارزش افزوده در تعارض است؛ یکجا آمده که «صنایع دستی و فرش دستباف معاف از مالیات هستند» و جای دیگر «این معاف بودن از مالیات را تنها به فرش دستباف اختصاص داده است».
فراهانی اظهار امیدواری کرد: قانونگذاران تدبیری برای اصلاح تعارض قانون مالیات با مالیات ارزش بر افزوده بیندیشند.
نظر شما