به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، حجت الاسلام ولی الله عادلی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان امروز(15 آذر) در نشست صمیمی با برخی مدایران خبرگزاری ها و مطبوعات استان ترویج فرهنگ وقف را از ضروریات جامعه امروز دانست و اظهار کرد: تبلیغ فرهنگ وقف با شیوه های نوین و بروز دنبال می شود.
وی در ادامه به درآمد بقاع متبرکه استان اشاره و بیان کرد: همه بقاع متبرکه درآمدزا نیستند و فقط 20 بقعه شاخص استان دارای نذورات مردمی قابل توجه بوده و درآمدزاست.
حجت الاسلام عادلی ادامه داد: طبق قانون درآمد بقاع در همان محل صرف پروژه های عمرانی، فرهنگی و هزینه ایی می شود.
وی با بیان اینکه اوقاف برنامه محور بوده و سلیقه ایی عمل نمی کند افزود: پنج درصد از درآمد بقاع استان در فعالیت های فرهنگی هزینه شده و 10 درصد نیز به تهران ارسال تا صرف فعالیت های فرهنگی کشور شود.
مدیرکل اوقاف گیلان با اشاره به موقوفه بودن لشت نشا اذعان کرد: این تفکر که موقوفه بودن شهر لشتنشا مانع سرمایهگذاری بخش خصوصی است، تفکر غلطی است که برخی خواص در ذهن عامه مردم ایجاد کردند.
وی تاکید کرد: هیچ دستگاهی نمی تواند برای مال وقف شده حکم خروج از وقفیت صادر کند.
حجت الاسلام عادلی در خصوص برخورد با بقاع جعلی استان تصریح کرد: بقاع جعلی استان شناسایی و مجموعه سازی شده و برخورد با این اماکن در دستور کار است.
وی اظهار کرد: تخریب بقاع جعلی نیازمند مصوبه شورای تامین استان و همکاری همه ارگان های مربوطه است و اوقاف به تنهایی راه به جایی نمی برد.
وی با بیان اینکه فعالیت و هزینه های اوقاف ضابطه مند و قانونمند است گفت: فعالیت ها در سازمان اوقاف بر اساس سیستم هوشمند دنبال شده و امکان تخلف از نیات واقف وجود ندارد.
حجت الاسلام عادلی اذعان کرد: در موقوفات دارای متولی، متولی نیات واقف را اجرا می کند و در موقوفات فاقد متولی سازمان اوقاف متولی اجرای نیات است.
وی سرمایه گذاری در موقوفات را موجب رشد درآمد دانست و تصریح کرد: هرکسی در موقوفات ساخت و ساز کند به معنای موقوفه خواری نیست، زیرا این سرمایه گذاری موجب درآمدزایی می شود.
نظر شما