به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، فرهاد قیصر بیگی، مدیرکل بهزیستی استان ایلام، ظهر امروز(15 آذر) در نشست خبری با اصحاب رسانه این استان، اظهار کرد: در حال حاضر حدود 11 هزار و 700 نفر دارای معلولیتهای مختلف در استان ایلام شناساییشده است.
وی، بابیان اینکه با تلاش همکاران بهویژه در حوزه توانبخشی هیچ معلولی در استان ایلام وجود ندارد که شناسایی نشده باشد، افزود: نرخ معلولیت در استان ایلام یک نرخ منطقی بوده و در حدود 2 درصد است که از میانگین کشوری کمتر است.
قیصر بیگی، ابراز کرد: در سه دهه گذشته استان ایلام یکی از استانهایی بوده است که بیشترین میزان معلولیت را در کشور داشته و در حال حاضر با توجه به کارهای انجامشده در سطح بهزیستی استان ازجمله مشاورههای ژنتیکی و آموزشهای قبل از ازدواج، میزان معلولیت در استان کاهش چشمگیری داشته است.
مدیرکل بهزیستی استان ایلام، بابیان اینکه در حال حاضر 7 مرکز شبانهروزی نگهداری از معلولان در استان فعالیت دارد، افزود: 278 نفر هماکنون در این مراکز نگهداری میشود که در هفتماهه سال جاری 960 میلیون تومان بابت نگهداری از معلولان و سالمندان بهعنوان یارانه پرداختشده است.
وی، با اشاره به اینکه استان ایلام نیازمند راهاندازی مراکز جدیدی بهویژه در حوزه مراکز شبانهروزی جسمی و حرکتی، سالمندان و معلولان عقبمانده ذهنی است، گفت: لازم است که مردم و بهویژه خیرین و نیکوکاران در بحث حمایت و نگهداری از معلولان و راهاندازی مراکز نگهداری معلولان وارد عرصه شوند.
قیصر بیگی، با اشاره به اینکه مجموعه معلولان در حال حاضر به دو گروه تقسیم میشوند، ابراز کرد: گروه اول، دارای معلولیتهای شدید بوده که نیاز به نگهداری مستمر و پرداخت کمکهزینههای پزشکی و مراقبتهای ویژه از سوی خانوادهها و مراکز حمایتی ازجمله بهزیستی دارند.
وی، تصریح کرد: باید تلاش شود که معلولانی که دارای شرایط خاص هستند در مراکز حمایتی نگهداری شوند که در بین خانوادههای ایرانی با توجه به مهر و عطوفتی که وجود دارد بیشتر تمایل به نگهداری معلولان در منازل وجود دارد.
مدیرکل بهزیستی استان ایلام، گفت: گروه دوم کسانی هستند که توان انجام کار و فعالیتهای مختلف رادارند که در صورت توجه دولت و خیرین و مردم میتوانند خود زمینه ارائه خدمات مهمی در جامعه شوند و سازمان بهزیستی در تلاش است که چتر حمایتی خود را گسترش داده و بیشترین توجه سازمان به این قشر از معلولان است.
وی، بابیان اینکه لازم است که سازمانها و دستگاههای اجرایی و فرهنگی دیگر در قالب شورای مناسبسازی مبلمان شهری، هماهنگی و همکاری بیشتری با این سازمان در راستای ارائه خدمات بهتر به معلولان داشته باشند، گفت: اعتقادداریم که هماهنگی دستگاهها میتوانند خدمات بیشتری به معلولان داشته باشد.
قیصر بیگی، ابراز کرد: از اعضای شورای مناسبسازی درخواست میشود که نقش بیشتری در این راستا داشته باشند که یکی از شوراهای مطرح در استان، شورای سالمندان و شورای مناسبسازی است که ریاست شورای تخصصی سالمندان در استان را استاندار ایلام بر عهده دارد که مقرر است جمعی از معلولان استان با استاندار ایلام دیدار کنند.
مدیرکل بهزیستی استان ایلام، از راهاندازی سامانه شناسایی سالمندان در استان ایلام خبر داد و تصریح کرد: در تلاش هستیم با همکاری سازمانهایی که با موضوع سالمندان درگیر هستند تمام اطلاعات مجموعه سالمندان استان گردآوری شود که با این طرح، بهصورت برنامهریزیشده زمینه ارائه خدمات بهتر به جامعه سالمندان فراهم گردد.
وی، گفت: قانون حمایت از معلولان در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است که اگر مورد تصویب قرار گیرد، تحول بزرگی در زمینه ارائه خدمات بهتر به معلولان در سطح جامعه ایجاد خواهد شد.
قیصربیگی، ابراز کرد: در ۷ ماهه سال ۹۵ حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای اشتغالزایی ۱۵۶ نفر هزینه شده که این افراد با توجه به آموزشهای کسبشده در مجموعههای آموزشی ازجمله فنی و حرفهای، کارگاههای اشتغالزایی را دایر کرده و از تسهیلات سازمان بهرهمند شدند.
مدیرکل بهزیستی استان ایلام، بیان کرد: در ۷ ماهه سال ۹۵ حدود ۱۲۹ واحد مسکونی از طریق سازمان بهزیستی ساختهشده و تحویل مددجویان این سازمان در استان شده و این تعداد نیز برای پرداخت تسهیلات به بانکهای عامل معرفیشدهاند.
وی، در پایان با تأکید بر ضرورت حمایت مجموعه جامعه از خانوادههای دارای چند معلول، خاطرنشان کرد: این خانوادهها بهصورت خاموش در جامعه زندگی میکنند که انتظار داریم خیرین و افراد مختلف نگاه ویژهای به سمت اینگونه خانوادهها داشته باشند و در این عرصه وارد شوند.
نظر شما