به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر غلامعلی حدادعادل در همایش سبک زندگی گفت: اقتصاد مقاومتی برای ما سرنوشت ساز است. دشمن فهمیده است که راه حل نظامی درباره ملت ما کارساز نیست؛ بنابراین سیاست آن ها تهاجم فرهنگی و جنگ اقتصادی است.
وی ادامه داد: نتیجه مطلوب دشمن از این اقدامات ایجاد شورش های خیابانی است اما به فشار برجامعه ایرانی و انفعال جامعه از درون نیز راضی اند.
حدادعادل تاکید کرد: بدون تعارف ما در جنگ هستیم و بدون تغییر سبک زندگی نمی توانیم اقتصاد مثاومتی داشته باشیم. در واقع سبک زندگی اسلامی و اقتصاد مقاومتی دو روی یک سکه اند به این معنا که با هم ملازمه دارند.
وی همچنین افزود: سبک زندگی برای ما تعارف و تشریفاتی نیست. بود و نبود ما وابسته به تغییر سبک زندگی مان است.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صدسال پیش روشنفکری غرب گرا گفته بود ایرانی باید کاملا فرنگی شود. آن فکر هنوز کمی تا قسمتی در ما وجود دارد و ما سعادت را در سبک زندگی غربی می دانیم.
حدادعادل در ادامه به موضوع فرهنگ مصرف به عنوان یکی از موضوعات مرتبط با سبک زندگی پرداخت و گفت: یکی از اشکالات مصرف ما نابودی طبیعت است تا جایی که برخی آسیب های زیست محیطی از کشور ما فراتر رفته و منطقه ای و جهانی شده است.
وی افزود: اسراف موضوع دیگری است که پرهیز از آن تبدیل به امری خجالت آور شده است در حالی که این امر، در گدشته ارزشی اخلاقی بود. آمارهای مصرف ما نشان دهنده هدر رفتن فراوان انرژی نسبت به میانگین جهانی است.
تنوع طلبی و مدگرایی افراطی موضوع دیگری بود که حداد عادل درباره آن گفت: یکنواختی ملال آور است اما این که اسیر مد شویم و همواره به دنبال رنگ سال و مد سال باشیم منطق ندارد. غربی ها ما را مصرف کنندگانی خوب برای تولیدکنندگان خود می خواهند.
وی به تقلید از غرب و نداشتن عرق ملی اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) آمد که ما را به خودمان بازگرداند و ریشه غرب زدگی را در جامعه ایران از میان بردارد
حدادعادل از میان رفتن روحیه قناعت را از دیگر اشکالات فرهنگ مصرف دانست و گفت: حرص در ادبیات ما بسیار مذموم است. حافظ که تجلی قرآن در آینه فرهنگ ایرانی است، می گوید: ال ها پیروی مذهب رندان کردم/ تا به فتوای خرد حرص به زندان کردم
رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در پایان بر نقش بصیرت سیاسی در اصلاح الگوی مصرف تاکید کرد.
نظر شما