فرار مغزها از ایران، مصداقی از عدم توجه به دانشجویان نخبه است

خبرگزاری شبستان: فرار مغزها از ایران، مصداقی از عدم توجه به دانشجویان نخبه است که باید با توجه به این قشر از جامعه با کارآفرینی، توسعه و پیشرفت کشور را تضمین کرد.

خبرگزاری شبستان- مازندران

 

16 آذر به نام روز دانشجو در کشور، نامیده شده است و هرساله، مراسم مختلفی در دانشگاه ها برگزار می شود که باید بازخورد مناسب و مثبت، داشته باشد.

 

توسعه و پیشرفت هر کشوری با عوامل مختلف، صورت پذیر است که مهم ترین عامل آن، نیروی انسانی به ویژه قشر تحصیل کرده و دانشگاهی هستند اما در عمل و مصداق تا چه اندازه به آنها، توجه لازم صورت می گیرد.

 

دانشجویان نخبه با ایده های جدید در دانشگاه ها، کم نیستند اما با وجود این موهبت، بسیاری از آنها مورد کم توجهی حتی بی توجهی قرار می گیرند و ادامه کار و تحصیل را در خارج از کشور، انجام می دهند که به فرار مغزها در جامعه، نامیده می شوند.

 

عیسی الهیان، مدرس علوم ارتباطات اجتماعی، امروز (15 آذر) در  آستانه روز دانشجو به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: دانشجویان در حال حاضر با توجه به منویات مقام معظم رهبری(دامت برکاته)، هنگام تحصیل تئوری باید وارد میدان و عرصه کار شوند.

 

وی اظهار کرد: بیشتر دانشجویان به کار تئوری، اکتفا می کنند و تجربیات لازم را ندارند و پروژه های لازم برای فراگیری عملی رشته خود را انجام نمی دهند.

 

الهیان بیان کرد: دانشجویان می توانند با فعالیت هم در جنبه تئوری و هم عملی وارد میدان شوند و تجربه، کسب کنند و حرفی برای گفتن داشته باشند و برای خود و حتی تعداد زیادی، کارآفرینی کنند اما ضعف عمده دانشجویان، صرف تجربه تئوری است.

 

وی ابراز کرد: بسیاری از دانشگاه ها متاسفانه کم کاری می کنند و عرصه و شرایط مورد نیاز برای یک دانشجو را فراهم نمی کنند و تعدد دانشگاه ها با چشم پوشی از نکات لازم برای یک دانشجو از اهداف متعالی یک واحد علمی و آموزشی، فاصله می گیرند.

 

این پژوهشگر گفت: دانشجویانی که در مسابقات، مقام و رتبه های بالا کسب می کنند از سوی نهادهای مختلف به ویژه دانشگاه خود، حمایت مالی نمی شوند با وجودی که آنها سرمایه و افتخار بزرگی به شمار می آیند.

 

وی اظهار کرد: فرار مغزها از ایران، مصداقی از عدم توجه به دانشجویان نخبه است با وجود اینکه برخی از آنها در مقالات و پژوهش های خوبی را انجام داده اند و  و ایده جدیدی دارند.

 

الهیان بیان کرد: افراد نخبه می توانند علاوه بر خدمت رسانی در بخش دولتی و در بخش خصوصی نیز، کارآفرین خوبی باشند اما متاسفانه از این افکار سازنده، استفاده مطلوب نمی شود و حتی در غفلت مسئولین مربوطه، قرار می گیرند.

 

وی ابراز کرد: در یک ماه اخیر در خصوص نوشتن پروپزال ها و پایان نامه ها، اخباری برای جلوگیری از کپی کردن این موارد، بیان شده است چرا که موضوعات مشابه به صورت تکراری، بیان می شود.

 

الهیان گفت: بهره گیری از ایده های جدید دانشجویان باید به صورت مطلوب و در خور شان والای آنها برای کاربرد در توسعه و پیشرفت جامعه، مورد استفاده قرار گیرد.   

 

ابوالقاسم حیدرآبادی، یکی از مدرسین جامعه شناسی، امروز (15 آذر) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: برخی از دانشجویان و تعدادی از اساتید در حال حاضر، از وظیفه اصلی خود فاصله گرفته اند که دلیل عمده آن، نظام آموزشی است.

 

وی اظهار کرد: روابط استاد و دانشگاه، تا حدی تغییر کرده و همانند سال های گذشته نیست و از روابط مهم و سازنده یکدیگر در جامعه به دور هستند.

 

مولف چندین کتاب بیان کرد: هنگامی که در جامعه از نظر علمی و توجه به نخبگان، اهمیت چندانی به این موارد مهم داده نمی شود و جاذبه های لازم را بوجود نمی آورد بنابراین امر تاسف بار فرار مغزها، بوجود می آید.

 

وی ابراز کرد: نخبگان کشورهای توسعه نیافته به کشورهای توسعه یافته به ویژه نیوزیلند، اروپای غربی و ... مهاجرت می کنند و با سرمایه گذاری این کشورها، موجبات پیشرفت بیشتر کشور های نخبه پذیر را فراهم می آورند.    

 

حیدرآبادی گفت: ضعف مدیریتی و نظام آموزشی، از دلایل عمده فرار مغزها به شمار می آیند که با اتخاذ تدابیر لازم می توان جلوی اینگونه از پیامدهای ناخوشایند را گرفت.

گزارش: معصومه علیزاده

کد خبر 591618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha