وقف و  توسعه!

خبرگزاری شبستان: اقتضای وقف در جامعه امروز و زمان حال، وقفی از جنس نیازهای مرتبط با حوزه جوانان است، چون قرار است وقف علاوه بر جمع کردن ثواب برای آخرت و رونق به زندگی دنیا، برکت جامعه انسانی هم باشد.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی:روزنامه آوای خراسان جنوبی- هرم پور؛ اگر در همه این سالها به درستی وقف را صدقه ای جاریه در طول زمان نامیده اند، من وقف را نماد توسعه یافتگی و تلاش برای توسعه می دانم، آن را در دلسوزی و دلواپسی زنان و مردانی می بینم که برای نسل امروز و فردایشان نگرانند، وقف را آینده اندیشی و ژرف نگری مردمانی می بینم که از نداشته های گذشته درس و تجربه گرفته اند و از آنچه اکنون دارند برای عمران و توسعه امروز و فردا بخشش می کنند. این همان چیزیست که در جامعه امروز می تواند و می باید مهمترین و تأثیرگذارترین نقش را در توسعه ایفا کند، نقشی ارزان، با نیتی خالص و در عین حال پربازده و همیشه جاری.

 

استانی را تصور کنید که وقفیاتش تنها نیمی از وقفیات استان ما باشد، در مقایسه ای کاملاً عادی به راحتی می توان متوجه شد که خراسان جنوبی، علیرغم برخی عقب افتادگی های عمرانی و صنعتی، اما بخش زیادی از حفره های مشکلاتش را با گنجی به نام وقف پر کرده، تا محرومانش گرسنه نمانند، تا کودکان و نوجوانانش علم بیاموزند، تا زنان و دخترانش با آموزه های دینی و حسینی و زینبی بزرگ شوند، تا جامعه شهری و شهر نشینی اش، در گذر زمان آسوده و با رفاه باشد، تا گنجینه های علم و فرهنگ و ادب و دانشش، همیشه متبلور و همیشه جوشان باشند.

 

با مردان و زنانی اینچنین با نیت های عاشقانه و عارفانه، چه می توان گفت و چه می توان کرد؟ جز اینکه خدا قوتی گفت به همتشان، دستشان را که بوی بهشت می دهد بوئید و بوسید وبه نیت های خیرخواهانه شان با عمل واقعی به آنچه که نیت های وقفشان است انگیزه داد و آفرین گفت.

 

با یک چشمه نگاه به آمار و با چشمه دیگر با نگاه به واقعیت های صحنه این استان بزرگ، می توان به خوبی فهمید که آنچه در طول زمان از صدر اسلام تاکنون برای هر نقطه و مکانی نیاز بوده؛ واقفی نیکوکار و خیراندیش به مدد « لا حول و لا قوت الا باالله» برایش قدمی برداشته و سنگ بنایی کاشته است.

 

اما اقتضای زمان هم در وقفی که می خواهد سرنوشت ساز و انسان ساز و جامعه ساز  باشد، نقش دارد. اقتضای وقف در جامعه امروز و زمان حال، وقفی از جنس نیازهای مرتبط با حوزه جوانان است، چون قرار است وقف علاوه بر جمع کردن ثواب برای آخرت و رونق به زندگی دنیا، برکت جامعه انسانی هم باشد.

 

مثل وقفی برای ایجاد اشتغال، وقفی برای ازدواج، وقفی برای ورزش، وقفی بری ایجاد خوابگاه برای علم آموزان و هنرآموزان، وقفی برای ارتقای علم و دانش. رشد خوب و نسبتاً مناسب وقفیات در سالهای اخیر خبر از اعتماد و اطمینانی دوباره به عاملان و عالمان وقف می دهد. این نکته اساسی و مهم که از قضا رمز تاریخی و اصلی رضایت واقفین و وراث و میراث داران آنهاست، رمز تداوم اعتماد و اطمینان مردم در آینده به وقف ها نیز  هست.

 

در استانی همچون خراسان جنوبی که آمار موقوفات کم نیست، شاید این مقوله با شرایط ویژه تر و حساس تری می باید مورد توجه قرار گرفته و دنبال شود. هفته وقف، شاید فرصت خوبی برای خیلی از ما برای برداشتن قدم هایی در زمینه وقف باشد.

 

هم به تفکر درباره اش و هم به تجربه کردن لذت بی پایانش می ارزد. وقف کنیم، از هر  آنچه داریم؛ حتی اگر به اندازه یک کتاب باشد. مدیران ومسؤولان حوزه وقف نیز با شفاف سازی بیشتر و جلب اعتماد مناسب تر از واقفین، در ارتقای این سنت حسنه گام تقدمی را محکم تر و مردانه تر بردارند.

 

 

 

کد خبر 591605

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha