مشکلات انبوه کشاورزی همچنان غیر قابل حل/مسئولان ما را درک نمی کنند

خبرگزاری شبستان: دبیر اجرایی خانه کشاورز استان هرمزگان مشکلات حوزه کشاورزی را همچنان انبوه، متراکم و غیرقابل حل توصیف کرد و گفت: علی رغم وجود این مشکلات در دو دهه گذشته، انگار برای این بخش هیچ راه حلی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، ابوطالب جوادی در دیدار جمعی از فعالان بخش کشاورزی استان با احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس تصریح کرد: بعد از گذشت 37سال از عمر انقلاب و وجود 30وزیر و صدها معاون وزیر حتی یک هرمزگانی در این ساختار وجود ندارد که ما کشاورزان به او مراجعه کنیم و مشکلاتمان را به او ارجاع دهیم. این یکی از گله های هرمزگانی ها از کسانی است که امور مردم را برعهده دارند و آن را مدیریت می کنند.

 

به گفته وی؛ مدیران و مسوولان آن طور که باید مشکلات بخش کشاورزی و کشاورزان را درک نمی کنند و راه حل درستی برای برون رفت از این شرایط وجود ندارد.

 

۲۵۰ هزار نفر در بخش کشاورزی هرمزگان مشغول به کارند

 

این فعال حوزه کشاورزی، مجموع کشاورزان دارای آب و زمین و چاه در استان را 25هزار نفر و بهره برداران این صنعت را که در 160هزار هکتار از زمین های زراعی و باغی هرمزگان مشغول فعالیت هستند، 250هزار نفر اعلام کرد و افزود: وام موعوقه کشاورزان بیش از 2 دهه است مورد بحث ما، دولت و بانک هاست اما نتیجه ای جز سود و جریمه تاخیر در این سال ها حاصل نشده است.

 

جوادی، البته خاطرنشان ساخت: اخیرا مجلس مصوبه ای به دولت ابلاغ کرده است که اگر وام ها تا 100میلیون پرداخت شود جریمه تاخیر و سود را دولت عهده دار می شود اما این مصوبه هنوز به بانک های عامل ابلاغ نشده و به گفته رییس بانک کشاورزی استان تا زمانی که این مصوبه ابلاغ و از سوی بانک مرکزی اعلام نشود برای بانک ها ضمانت اجرایی ندارد.

 

دبیر اجرایی خانه کشاورز هرمزگان، یکی دیگر از مشکلات کشاورزان استان را پلمب کردن چاههای کشاورزی از سوی آب منطقه ای دانست و گفت: هم اکنون اراضی مردم زیر کشت رفته و برای این کار سرمایه گذاری سنگینی صورت گرفته و کارگران زیادی سر این چاهها و روی زمین ها مشغول به کار کار هستند. با این تصمیمات بی موقع و نابجا هم سرمایه کشاورز را از بین می برند و هم کارگران زیادی را بیکار و بی خانمان می کنند.

 

وی با بیان این اینکه اگر تصمیمی برای پرکردن چاهها دارند باید بعد از سال زراعی و البته با حضور نمایندگان مجلس و کارشناسان واقعی کشاورزی این کار را بکنند، اضافه کرد: شرکت آب منطقه ای نباید حق و حقوق و زحمات کشاورزان و کارگران این بخش و محصولات زیر کشت را با این گونه تصمیمات نابود کند.

 

جوادی، در خصوص فروش محصولات کشاورزی استان نیز گفت: هم اکنون بادمجان تولید شده در هرمزگان هر تن 300هزار تن به فروش می رسد در حالی که قیمت تمام شده آن برای تولید هر کیلو 700تومان است. سایر محصولات مانند گوجه، خیار، پیاز و فلفل که سختی های فراوانی برای تولید دارند نیز به همین صورت است.

 

وعده تشکیل پایانه فروش و بازاریابی محصولات کشاورزی عملی نشد

 

دبیر اجرایی جانه کشاورز یادآور شد: از زمان وعده تشکیل پایانه فروش و بازاریابی برای محصولات کشاورزی از طرف استانداری و سازمان جهاد کشاورزی دو سال می گذرد اما این کار تاکنون رنگ واقعیت به خود نگرفته و کشاورزان برای فروش محصولات خود همچنان، سرگردان و بلاتکلیف هستند و باید محصولات خود را به مشتری های دوره گرد بفروشند.

 

وی یادآور شد: سفر رییس سازمان جهاد کشاورزی استان به روسیه برای بازاریابی فروش محصولات نیز تاکنون بی نتیجه مانده یا حداقل برای امسال میسر نیست.

 

جوادی با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی باید حمل محصولات کشاورزی هرمزگان را به استان های دیگر برعهده بگیرد، گقت: در حال حاضر محصولات تولیدی کشاورزان هرمزگانی تنها به شهرهای تهران، اصفهان، مشهد، شیراز و اردبیل فرستاده می شود، چه اشکالی دارد سازمان تعاون روستایی محصولات کشاورزان را همین جا تحویل بگیرد و به همه استان ها ارسال کند؟

 

کشورهای عراق، امارات و آسیای میانه بازار مناسبی برای عرضه محصولات کشاورزی هرمزگان

 

دبیراجرایی خانه کشاورز استان هرمزگان، کشورهای عراق، امارات و آسیای میانه را به عنوان بازارهای فروش مناسبی برای عرضه محصولات تولیدی استان نام برد و پیشنهاد داد: شاخه بازرگانی سفارتخانه ها علاوه بر کار سیاسی باید کار اقتصادی هم در دستور کار خود قرار دهند و برای فروش محصولات کشاورزی بازاریابی کنند.

 

وی در ادامه علت افزایش تولید را آبیاری قطره ای دانست و افزود: ما به کرات به سازمان جهاد کشاورزی و آب منطقه ای نسبت به این موضوع هشدار داده ایم اما متاسفانه هم مصرف آب و هم میزان کشت را نمی توانند مهار کنند و کشاورزی که قبل از آبیاری قطره ای پنج هکتار کشت داشت هم اکنون کشت خود را به چهار برابر افزایش داده است.

 

ثبت جهانی خرمای پیارم، نارنگی و انبه تبیلغی رسانه ای است

 

جوادی، به ثبت جهانی سه محصول نارنگی، خرمای پیارم و انبه اشاره کرد و این کار را تنها تبلیغی رسانه از سوی جهاد کشاورزی دانست.

 

وی افزود: کسانی که مدعی ثبت جهانی این محصولات هستند آیا برای عرضه جهانی آن نیز تدبیری اندیشیده اند؟ آیا تولید نارنگی سیاهو جوابگوی بازار دنیا خواهد بود؟ برای توسعه باغات نارنگی چه برنامه ای دارید؟ آیا فکری برای تولید نهال سالم این محصول کرده اید تا باغداران مجبور نشوند نهال پر آفت را از جهرم بخرند.

 

دبیر اجرایی خانه کشاورز هرمزگان افزود: البته نهال سالم در دهنه «بخون» توسط یک شخص تولید می شود و هر نهال به قیمت 60هزار تومان می فروشد اما آیا یک کشاورز برای توسعه باغ نارنگی خود توانایی تهیه نهال با این قیمت را دارد؟ در حالی که خود سازمان جهاد کشاورزی می تواند در مناطق خوش آب هوای استان این نهال ها را تولید و در اختیار باغداران قرار دهد.

 

این فعال حوزه کشاورزی استان ادامه داد: خرمای پیارم هم ثبت جهانی شده است در حالی که قیمت پاجوش نهال این خرما در سال گذشته 100هزار تومان بود و نخل داران برای تهیه آن با مشکل موجه هستند.

 

به گفته جوادی؛ در استان هرمزگان 55 رقم خرما از جمله خاسویی، خنیزی، شاهانی و مورداسنگ وجود دارد که بسیار محصولات منحصر به فرد و الوانی هستند و باید برای این نوع محصولات نیز فکری کرد، چرا فقط پیارم؟

 

وی همچنین خواستار تاسیس یک مرکز آفت شناسی در سیاهو یا رودان شد و خاطرنشان کرد: در شمال کشور و رامسر یک مرکز تحقیقات بسیار مجهز وجود دارد که کلیه آفت های محصولات کشاورزی را به خوبی رصد می کند درحالی که این مرکز در جنوب کشور وجود ندارد. مرکز موجود در استان جوابگوی شناخت آفات و بیماری های باغات و محصولات کشاورزی نیست.

 

 

 

کد خبر 591501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha