به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر مهدی شفیعی، مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ظهر امروز(۱۴ آذر)در نشست خبری ضمن بازخوانی آمارهای جهانی در خصوص مبتلایان به اچ آی وی، راه های انتقال این بیماری را اعتیاد تزریقی، جنسی، مادر به کودک، خون و نامشخص ذکر کرد.
وی با اشاره به اینکه آمارها حاکی از آن است که ۱۱ درصد ابتلا به دلایل نامشخص است و این در حالی است که ما می گوییم راه های انتقال ویروس اچ آی وی مشخص است؛ پس معلوم می شود، گروه هایی وجود دارد که از آن خبر نداریم؛ اظهار داشت: تعداد زیادی از مبتلایان از ابتلای خود آگاهی ندارند و از خدمات اچ ای وی بی بهره هستند.
دکتر شفیعی در همین رابطه گفت: کمتر از 20 درصد مبتلایان را شناسایی کردیم و 60 تا 70 درصد ناشناس هستند و حتی خودشان هم نمی دانند پس در معرض رفتارهای پرخطر هستند؛ برای این امر باید بر مناطق و جمعیت های پرخطر تمرکز کنیم.
وی ادامه داد: تا سال ۲۰۲۰ باید به «۹۰-۹۰-۹۰» برسیم؛ یعنی اینکه ۹۰ درصد مبتلایان را شناسایی، ۹۰ درصد را تحت مراقبت قرار داده و ۹۰ درصد را به سلامت کامل برسانیم و این برنامه جهانی است و جمعیت های پرخطر مصرف کنندگان تزریقی، شرکای جنسی مصرف کنندگان تزریقی مواد، زنان تن فروش، زندانیان، مردان آسیب پذیر، کودکان خیابانی، بی خانمان، افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی هستند.
دکتر شفیعی با تأکید بر اینکه مردم باید راههای انتقال و عدم انتقال را به خوبی بفهمند؛ گفت: ما فقط از بچه هایمان مراقبت می کنیم اما به آنان آموزش نمی دهیم وقتی وارد محیط های دیگری مثل خوابگاه دانشجویی و... شدند چگونه باید از خود مراقبت کنند.
وی به اجرای برنامه استراتژیک در آموزش و پرورش هم اشاره و تصریح کرد: نشستی در همین رابطه با حضور دانشگاه های جنوبشرق کشور و سه دانشگاه تهران، دی ماه جاری در کرمان برگزار می شود.
سیدوحید احمدی طباطبایی، سرپرست معاونت دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم با بیان اینکه آزمایش اچ آی وی جزو آزمایش های روتین قبل از ازدواج نیست؛ تأکید کرد: باید تابوی این موضوع شکسته شود زیرا عده ای قربانی ایدز می شوند.
وی با تأکید بر اینکه افراد باید با خیال راحت برای این مسئله مراجعه کنند تا مشاوره شوند؛ افزود: مرکز مشاوره ما در خیابان احمدی غربی است که افراد بدون{مدرک شناسایی}حتی شناسنامه و دفترچه بیمه می توانند مراجعه کنند تست ها برای افرادی که احتمال این بیماری برای آنها می رود، به صورت رایگان انجام می شود.
این مسئول تصریح کرد: اچ آی وی، واکسن ندارد و تنها راه اطلاع رسانی و افزایش آگاهی های جامعه است و رسانه ها و دروازه بانان خبر باید مردم را آگاه کنند که خطر در کمین است.
افزون، معاون مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان هم در این نشست گفت: برچسب اخلاقی بر بعضی از آسیب های اجتماعی از جمله ایدز، باعث شد تا در برخورد با آن یک حرکت سینوسی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه تنها راهکار در این زمینه فقط آموزش است؛ افزود: از طریق آموزش، می توان در مسیر پیشگیری حرکت کرد و جدای از تهاجم فرهنگی، متأسفانه در مواجهه با آسیب های اجتماعی دچار بی برنامه گی هم هستیم.
نظر شما