راه نجات جامعه امروز، بازگشت به آموزه‌های دینی است

خبرگزاری شبستان: ظهیری با بیان این که امروز کار فرهنگی تربیتی جامعه ما بازگشت به قرآن کریم است، گفت: لنگرراه نجات جامعه امروز، بازگشت به آموزه‌های دینی است و راهکار آن را باید از آموزه‌های دینی بجوییم و در این مسیر فرهنگ سازی کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، معصومه ظهیری، معاون فرهنگی تربیتی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) امروز (14 آذر) در دومین روز از نخستین نشست مشترک جامعه الزهرا (سلام الله علیها) و وزارت آموزش و پرورش که در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) برگزار شد، عنوان کرد: معرفی حوزه‌های علمیه برای مخاطبین ما به ویژه نسل جدید و بررسی اهداف آموزش ها و تعلیم و تعلم حوزه‌های علمیه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

معاون تربیتی فرهنگی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) اظهار داشت: خداوند در قرآن کریم زمانی در ارتباط با آموزش و پرورش انسان، هدف غایی را بحث تزکیه و پرورش معرفی می‌کند.

 

ظهیری تصریح کرد: غایت آموزش انسان، بحث تزکیه و رسیدن به خدا و رستگاری از مسیر پرورش نفس است تا انسان بتواند به مسیر تعالی کمال دست پیدا کند.

 

وی یادآور شد: معلمین، مشاورین و افرادی که زمینه تعلیم و تعلم را فراهم می‌کنند و هم می‌آموزند، باید یا دانای خداشناس و خداترس باشند که مسیر خدایی شدن را برای خود هموار می‌بیند که این مسیر بسیار سخت است، اما حرکت در این مسیر برای ما تکلیف است.

 

معاون تربیتی فرهنگی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) افزود: معلمین، مشاورین و افرادی که زمینه تعلیم و تعلم را فراهم می‌کنند و هم می‌آموزند، باید متعلم علی سبیل نجات باشند، یعنی همواره در حال آموزش و مسیر رشد و تحول باشد که این امر از مسیر مشاوره صورت می‌گیرد.

 

ظهیری ادامه داد: انسان در هر مرحله ای از  زندگی نیاز دارد که در عقل دیگران تصرف پیدا کند و مشاوره تصرف در عقل دیگران است، به این معنا که به افرادی که دانایان فن هستند و یا می‌توانند انسان ها ار به دانایان فن معرفی می‌کنند، مراجعه کند.

 

وی یادآور شد: افرادی که مسیر تزکیه را طی می‌کنند، با تقدم داشتن مسئله تربیت، به فلاح می‌رسند؛ همچنین در اسلام توصیه شده است که تا آخر عمر از آموختن باز نمانیم، آموختنی که انسان را در مسیر به خود آمدن و گامی به جلو برداشتن وادارد، آن آموختن ممدوح است.

 

معاون تربیتی فرهنگی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) با اشاره به حدیثی از امام علی (علیه السلام)، افزود: متقین کسانی هستند که علم نافع می‌آموزند، علم نافع علمی است که نیازهای جامعه را برطرف کند و انسان را صانت می‌کند.

 

ظهیری تصریح کرد: مشاور کسی است که مادرانه و پدرانه و دلسوزانه انسان را در عقل همراهی می‌کند یا بر عقل انسان می‌افزاید و مسیر فلاح را برای انسان هموار می‌کند و در حقیقت چراغی برای هدایت انسان هاست.

 

وی بیان داشت: کار تربیتی و پرورشی کردن به این معناست که قدرت تمییز خیر از شر برای انسان ها فراهم شود که این کار سختی است زیرا انسان باید ابتدا چراغ درون خود را روشن کند و بصیرت نفس پیدا کند و کنترل نفس داشته باشد و خیر دیگری را بر خواست خود مقدم بشمرد تا به این مرحله برسد.

 

معاون تربیتی فرهنگی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) عنوان کرد: همراهی با دیگران در پرورش صورت می‌گیرد، اگر ما بتوانیم در همه دروس مدارس کار پرورشی انجام دهیم، در این صورت، نقش مربیان و مشاوران یک نقش برتر و چراغ راه است.

 

ظهیری اظهار داشت: سیاست گذاری در مسئله امور تربیتی و هدف گذاری برای رسیدن به آنچه که در مسیر خداوند قرار دارد از جمله اهداف معاونت فرهنگی تربیتی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) است.

 

وی افزود: یکی از کارهایی که در مسائل تربیتی و فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد، رصد برای رسیدن به اهداف از مسیری که جامعه به آن مبتلا است

 

معاون تربیتی فرهنگی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) تصریح کرد: معجزات انبیای گذشته مطابق فهم و نیاز جامعه بوده است، تعلیم و تعلم هم معجزه پیامبر گرامی اسلام (ص) بود، به طوری که پرورش جان انسان ها به عنوان معجزه جاویدان باقی ماند.

 

ظهیری با اشاره به بحث بازگشت به قرآن کریم، گفت: ما امروز متأسفیم که قرآن زینت بخش تاقچه‌های خانه ها  و کتابخانه ها و ... شده است، نیاز جامعه امروز بشری فهم و تدبر در قرآن کریم و تأویل در قرآن کریم یعنی پرده برداشتن از آیات قرآن و تطبیق با نیازهای امروز بشر است.

 

وی با بیان این که امروز کار فرهنگی تربیتی جامعه ما بازگشت به قرآن کریم است، تأکید کرد: بازگشت به قرآن و سنت رسول الله در  ماه ربیع الأول  که تغییر و تحولی بین طبیعت و ماوراء الطبیعت ایجاد شد، صورت گرفت.

 

معاون تربیتی فرهنگی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) با بیان این که حوزه‌های علمیه در پی فرهنگ سازی، کار فرهنگی، تبلیغ و ترویج و فراهم کردن زمینه‌های پژوهشی هستند، گفت: اگر حوزه‌های علمیه زمینه‌ساز آشنایی بیشتر مخاطبین با قرآن کریم و سنت باشند، می‌توانند در مسیر کمال گام بردارند.

 

ظهیری یادآور شد: کارهای فرهنگی و تربیتی جامعه الزهرا (س) و آموزش و پرورش مشابه است و ممکن است واژه‌های آنها متفاوت باشد.

 

وی عنوان کرد: راه نجات جامعه امروز، بازگشت به آموزه‌های دینی است و راهکار آن را باید از آموزه‌های دینی بجوییم و در این مسیر فرهنگ سازی کنیم.

 

معاون تربیتی فرهنگی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) بیان کرد: مسیر وحی به وسیله پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) منقطع شد اما آنچه که نیاز بشر بود در این معجزه جاویدان نهفته است و ما باید قدر فهم خود را بالا ببریم و کار مشاوره همین است.

 

ظهیری تصریح کرد: ایجاد انگیزه و برنامه ریزی از جمله کارهایی است که مشاوران باید انجام دهند، همچنین گاهی امدادگری روحی روانی می‌تواند کار مشاور باشد.

 

وی به رصد آسیب‌های جامعه و اولویت بندی آنها تأکید کرد و گفت: آسیب‌های مبتلا در جامعه باید رصد شود و اولویت بندی شود و به رفع این آسیب ها پرداخت.

 

معاون تربیتی فرهنگی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) تصریح کرد: ما سال هاست که در بحث عفاف و حجاب کار می‌کنیم، اما درصد موفقیت ما اگر عقب گرد نداشتیم، متأسفانه رو به جلو هم نرفتیم، چون در رصد آسیب ها و علت یابی ها و ریشه یابی ها و پرداختن به معلول ها ضعف داشتیم.

 

ظهیری تأکید کرد: ما باید در مورد آسیب‌های جامعه به این موضوع بپردازیم که چه عامل و عواملی سبب تنش ها و جلوه گری آسیب ها شده است، نهازریشهیابیعلتهاخستهبشیمونهدرمقابلبامعلولهاکمبیاوریم.

کد خبر 591475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha