به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، سید علیاصغر سیدآبادی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باشگاههای کتابخوانی، پروژهای است که در آن بچهها خودشان کار را انجام دهند، اظهار داشت: در واقع در این زمینه، نقش ما گسترش دادن و حمایت از این باشگاهها است. مربیان در این باشگاهها، کسانی هستند که در کارگاههای بزرگ شرکت کردهاند و در آن کارگاهها، با روشهای تشکیل باشگاهها آشنا شدند.
وی بیان کرد: در این باشگاهها، کودکان و نوجوانان خود تصمیمگیرنده هستند و قانونهایی برای باشگاه مینویسند. در این باشگاهها، بچهها کار گروهی را یاد میگیرند و با خرید کتاب، میتوانند نظر خود را برای دیگران بگویند.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تشکیل باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان در شهر اصفهان افزود: بچهها بهترین کتاب خوانده شده را انتخاب میکنند و به نویسنده آن کتاب نامه مینویسند. همچنین درباره کتابی که خواندهاند، فیلمهای یکدقیقهای برای تواناتر شدن نیز میسازند.
وی تصریح کرد: در طرح اولیه باشگاه کتابخوانی، گروه سنی دبستان تا دبیرستان تصویب شد ولی پس از آن پیشدبستانی طبق پیشنهادی به آن اضافه شد و اکنون در این زمینه اجرا میشود.
سیدآبادی درباره کتابهای موجود در این باشگاهها، افزود: فهرستی از 600 کتاب آماده شد تا کودکان و نوجوانان بتوانند از آنها استفاده کنند و این کتابها، از برگزیدههای 5 سال اخیر توسط نهادها به شمار میروند.
وی با اشاره به ضرورت توجه به ارتقای فرهنگ کتابخوانی در خانوادهها، خاطرنشان کرد: برای ترویج کتابخوانی در خانواده، نخست باید پدر و مادرها کتاب بخوانند تا فرزندان هم علاقهمند به کتاب خواندن شوند و در درجه بعدی باید گفت که گروهی کتاب خواندن در خانه، حس اشتیاق به کتابخوانی را در فرزندان به وجود میآورد.
در جام باشگاه های کتابخوانی اصفهان که به همت موسسه سرزمین قصه های کهن، سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده بود، کودکان و نوجوانان عضو باشگاه های کتابخوانی و والدین و مربیان آنها گرد هم جمع شدند تا ضمن آشنایی با دیگر باشگاه ها و اطلاع از چگونگی تشکیل باشگاه و فعالیت آن ، با آتوسا صالحی به عنوان یک نویسنده مطرح در حوزه ادبیات نوجوان نیز آشنا شوند.
نظر شما