افزایش تعطیلات عید فطر برای بسط و گسترش نشاط و شادابی اسلامی است

معاون پارلمانی رییس‌جمهور در دفاع از دوفوریت لایحه افزایش عید فطر گفت: افزایش این تعطیلات در جهت بسط و گسترش شادابی و نشاط اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یک‌شنبه 23 مرداد دوفوریت لایحه افزایش یک روز تعطیلی به تعطیلات عید سعید فطر در مجلس مطرح شد.

حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی رییس‌جمهور در بیان ضرورت این دوفوریت این لایحه گفت: عید فطر به عنوان یکی از اعیاد اسلامی امت مسلمان است و جشن یک ماه بندگی، عبودیت و طاعات الهی است.

وی اظهار کرد: این عید از گذشته در میان امت اسلامی همواره با برگزاری آیین‌‌ها و سنن مختلف همراه بوده است.

وی با بیان اینکه اعیاد اسلامی یا در پایان یک موفقیت و یا در اثر اعطای یک هدیه آسمانی انجام می‌گیرد، گفت: برای تکوین و تجلیل بزرگداشت عید فطر جا دارد که ما این لایحه را با دوفوریت مطرح کنیم که نشان دهیم در جهت وحدت ملی و همبستگی امت اسلامی گام برداشتیم.

وی اظهار کرد: نه تنها در جهت وحدت ملی بلکه در جهت وحدت فراملی در بین کشورهای اسلامی با این تعطیلی گام برمی‌داریم و همین‌طور در جهت بسط و گسترش نشاط و شادابی اسلامی پیشنهاد افزایش یک روز تعطیلی به تعطیلات این عید را داریم.

معاون پارلمانی رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: لازم بود تصمیم دایمی برای تعطیلات این عید گرفته شود و لذا با توجه به اینکه آقای لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی پیامی را برای ما در دولت فرستاده بودند که اگر تصمیم برای افزایش تعطیلات عید فطر دارید بهتر است زودتر به مجلس ارایه دهید تا مجلس فرصت بررسی آن را داشته باشد و به همین دلیل ما این لایحه را با دوفوریت مطرح کردیم که در صورت تصویب آن یک روز به تعطیلات عید فطر امسال نیز اضافه شود.

حجت‌الاسلام موسی غضنفرآبادی، نماینده بم در مخالفت با دوفوریت این لایحه گفت: ما با آنچه که امروز به عنوان طرح دوفوریتی برای افزایش تعطیلی عید فطر مطرح است و با آنچه که امروز نماینده دولت در مورد اینکه این عید، عید باشکوهی است مطرح کردند تردیدی نداریم، ما هم بر این باوریم که این عید، عید بزرگی برای مسلمانان است.

وی اظهار کرد: آنچه که به نظر می‌رسد قدری موضوع را پیچیده می‌کند این است که تعطیلات ما قدری زیاد است و بنده در صورتی با این پیشنهاد صددرصد موافق بودم که تدبیری اندیشیده شود که یک روز یا دو روز از تعطیلات رسمی کشور کم شود و به تعطیلات عید فطر اضافه شود.

وی ادامه داد: اگر دولت قول دهد که از تعطیلات زیادی که ما داریم یک روز یا دو روز را کم کند ما با این لایحه موافقیم والا با آن مخالفیم.

علی‌اصغر یوسف‌نژاد، نماینده ساری نیز در موافقت با این لایحه گفت: این لایحه تلاشی از سوی مجلس و دولت برای همبستگی منطقه‌ای و بین‌المللی است و بهتر است که به آن رأی مثبت داده شود.

وی در بیان ضرورت دوفوریت این لایحه گفت: چون‌که ما به عید فطر امسال بسیار نزدیک هستیم و چند روز بیشتر به پایان ماه مبارک رمضان وقت نداریم لذا این لایحه را نمی‌توانیم با یک‌فوریت و یا عادی بررسی کنیم زیرا با بررسی یک‌فوریت و یا عادی آن قطعا این تعطیلی به سال آینده موکول می‌شود و به همین دلیل است که دوفوریت آن مطرح است.

در ادامه، مصطفی کواکبیان، نماینده سمنان در تذکری آیین‌نامه‌ای گفت: بحث دوفوریت هنگامی باید مطرح شود که خسارت احتمالی به کشور وارد شده است و واقعیت این است که در حال حاضر هیچ خسارت احتمالی به کشور وارد نشده است که ما لایحه دوفوریتی را مطرح کنیم و به آن رأی دهیم.

وی ادامه داد: بحث تعطیلات عید فطر سال گذشته نیز در چنین ایامی مطرح شد و مجلس به آن رأی نداد اما دولت کار خودش را کرد.

کواکبیان تأکید کرد: چرا در سال جهاد اقتصادی به دنبال تعطیلات می‌رویم و بهتر است این موضوع را از دستور کار خارج کنیم.

محمدرضا باهنر که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی امروز را به عهده داشت در پاسخ به تذکر کواکبیان گفت: بارها در مجلس گفته‌ام در قالب تذکر با لوایح و طرح‌ها مخالفت نکنید زیرا این درست نیست.

مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده لنگرود نیز در مخالفت با دوفوریت این لایحه گفت: در حال حاضر در دنیا کشورها از نظر تعطیلات به سه گروه تقسیم می‌شوند، کشورهایی که میزان تعطیلات آنها تا 15 روز است، کشورهایی که میزان تعطیلات آنها بین 15 تا 20 روز است و کشورهایی که میزان تعطیلات آنها بیش از 20 روز است که ما در واقع در زمره کشورهایی قرار داریم که میزان تعطیلات‌شان بیش از 20 روز است.

وی اظهار کرد: کشورهایی که در حال توسعه هستند باید با تلاش بیشتر میزان تعطیلات خود را کاهش دهند نه اینکه آن را افزایش دهند.

لاهوتی تأکید کرد: در حالی قصد داریم یک روز تعطیلی به تعطیلات رسمی کشور اضافه کنیم که در سال جهاد اقتصادی هستیم و این جهاد اقتصادی باید با تلاش بیشتر همراه باشد.

نماینده لنگرود با اشاره به کاهش ساعات کاری ادارات در ماه مبارک رمضان گفت: در واقع ما با کاهش ساعات کاری ادارات از 9 صبح تا 13 بعدازظهر، 50 درصد از ساعات کاری را کم کرده‌ایم که قطعا همه اینها به ضرر کشور است.

مصطفی مطورزاده، نماینده خرمشهر با قرائت دعای عید سعید فطر گفت: همه‌ساله بحث تعطیلات عید فطر مطرح می‌شود اما اهمیت این مطلب امسال مهم‌تر است.

وی با اشاره به صحبت‌های مخالفان و همچنین تذکر کواکبیان گفت: هیچ فوریتی و هیچ اهتمامی بیشتر از افکار عمومی و مقدسات ملت ایران نیست که ما این لایحه را با دوفوریت تصویب کنیم.

مطورزاده بیان کرد: بسیاری از مردم ما علی‌رغم اینکه بیش از یک روز تعطیلی رسمی اعلام نمی‌شود اما کار و زندگی خود را برای تکریم این عید کنار می‌گذارند و به دید و بازدید و سرکشی به اقوام و خویشاوندان و دیگر اعمال این روز می‌پردازند.

وی خاطرنشان کرد: اگر در تهران و شهرستان‌ها عید فطر در حد یک نماز عید و زکات فطر خلاصه می‌‌‌شود اما در اکثر نقاط کشور و در بین میلیون‌ها هموطنانمان این عید به عنوان به عنوان عید اساسی قلمداد می‌شود.

وی در عین حال عید سعید فطر را عاملی برای ایجاد همبستگی بین امت اسلامی عنوان کرد و افزود: چیزی به پایان ماه مبارک رمضان نمانده است و بهتر است تکلیف مردم را مشخص کنیم.

وی افزایش این تعطیلی را با توجه به خیزش‌های اسلامی مسلمانان در سراسر جهان یک ضرورت دانست و افزود: فکر می‌کنم یکی از قدم‌هایی که دولت برای وحدت ملی برداشته است همین افزایش یک روز تعطیلی به تعطیلات عید فطر است که باید ما به آن رأی مثبت دهیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 59137

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha