زیست فرهنگی بستر سبک زندگی ایرانی اسلامی است

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بر این باورم که هنوز در سطح مدیران مشخص نیست منظورمان از سبک زندگی چیست، بنابراین در سطح شعار مانده ایم که تاریخ مصرف کوتاه مدت دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش سبک زندگی در هتل لاله تهران به طرح چالش های پیش روی سبک زندگی ایرانی اسلامی و راهکارهای آن پرداخت.


صالحی امیری نخستین چالش پیش روی سبک زندگی ایرانی اسلامی را مفهوم گفتمان سازی در این عرصه برشمرد و گفت: بر این باورم که هنوز در سطح مدیران مشخص نیست منظورمان از سبک زندگی چیست، بنابراین در سطح شعار مانده ایم که تاریخ مصرف کوتاه مدت دارد.


وی همچنین به حرکت از "احساس به عقلانیت" و "حرکت از باید به باور" اشاره کرد و افزود: نمی توان با تمرکز بر بایدها جامعه طراز انقلاب را بسازیم. راهپیمایی اربعین نمونه یک باور دینی است که باید در سایر شئون زندگی ایرانی نیز بروز و ظهور داشته باشد.


"حرکت از سطح رسمی به سطح اجتماعی"، "حرکت از خانواده به جامعه"، "حرکت از سخت افزار به نرم افزار" دیگر محورهایی بود که وزیر ارشاد صمن طرح آن گفت: تعامل، گفتگو و اخلاق قدرت نرم اند. در جامعه ای که این عناصر باشد زیست فرهنگی جریان دارد به طور مثال در مراسم حج یا زیارت قبور اهل بیت انسان در دایره زیست فرهنگی نفس می کشد. بنابراین سبک زندگی ایرانی اسلامی بستر زیست فرهنگی می خواهد. 

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با یاداوری سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار جوانان خراسان شمالی، گفت: تبدیل شعار به عمل نقطه عزیمت به سوی سبک زندگی ایرانی اسلامی است.



صالحی امیری در ادامه با برشماری ویژگی های جامعه ایرانی و تاثیر آن بر برنامه ریزی سبک زندگی افزود: جامعه ایران جامعه پیچیده ای است و رفتار اجتماعی آن به سادگی قابل درک نیست. از سوی دیگر  دچار نوعی دوگانگی فرهنگی میان فضای رسمی و غیررسمی هستیم.


وزیر ارشاد ادامه داد: در نبود احزاب، جنبش های فراوانی مثل جنبش اقشار و اقوام در جامعه ایرانی شکل گرفته است که باید در سبک زندگی لحاط شوند. همچنین در این زمینه باید به واقعیتی به نام شبکه های اجتماعی توجه داشت که هم تهدیدند و هم فرصت، و نیاز به مدیریت بدون افراط و تفریط دارند.

 

وی یا یادآوری سفر سالانه ۲۵ میلیون نفر به مشهد برای زیارت امام رضا(ع)، تاکید کرد: معنویت گرایی جامعه ایرانی بزرگترین فرصت طلایی برای ترمیم سبک زندگی است.



صالحی امیری در بخش پایانی سخنان خود به معرفی ارکان مهم اجتماعی تاثیرگدار بر سبک زندگی ایرانی اسلامی پرداخت.


وی گفت: خانواده کماکان مستحکم ترین کانون تحولات اجتماعی است. همچنین آموزش و پرورش باید محل مهمترین سرمایه گذاری های دولت باشد. صدا و سیما نیز در این زمینه اهمیتی غیرقابل انکار دارد. از سوی دیگر در طرح ریزی سبک زندگی ایرانی اسلامی باید به نقش روحانیت و نخبگان و مدیریت شبکه های اجتماعی توجه داشت.


 


 

کد خبر 591299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha