مسجد زمینه بهره مندی از سبک زندگی اسلامی را فراهم کرده است/ حفظ مسجد، تکلیف مسلمانان

خبرگزاری شبستان:آیت الله اعرافی گفت: مسجد زمینه بهره مندی از سبک و سیاق زندگی اسلامی را از طریق مبلغان و روحانیون وارسته فراهم کرده است.

آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، اظهار داشت: به فرموده مقام معظم رهبری بایستی با برنامه ‌ریزی صحیح و استفاده از ابزارهای فرهنگی، هنری، عمران و معنوی مساجد را بیش از قبل تقویت کرد.

 

وی تصریح کرد: باید از ظرفیت شوق ‌آوری و شورآفرینی مساجد برای جذب قشرهای مختلف مردم بهره برد، مساجد باید با نقش مهمی که امام جماعت با شاخص های معینی از نشاط اجتماعی، آگاهی لازم و اطلاعات اجتماعی دارد؛ بتواند نسل جوان را به خوبی جذب مساجد نماید و در سطح مناسب قرار دهد.

 

مدیر حوزه های علمیه قم، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هیئت امنای مساجد را هم حلقه واسطه مردم و مسجد خواند و گفت: هیئت امنای مساجد واسط بین مردم و مکان مقدس مسجد هستند و باید زمینه را برای رشد فیزیکی، معنوی و فرهنگی مسجد فراهم کنند.

 

آیت الله اعرافی اذعان داشت: مسجد کانون‌ موثری است که علاوه بر این که نقش خود را به عنوان یک نهاد موفق اجتماعی در طول حیات ارزشمند خویش به خوبی ایفاء نموده‌ است، بلکه به صورت فردی نیز زمینه تمسک و بهره مندی از رفتارهای  صحیح اسلامی، اجتماعی، شخصی و خانوادگی را فراهم کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: مسجد همچنین زمینه بهره مندی از سبک و سیاق زندگی معنوی و اسلامی در این امور را از طریق مبلغان، روحانیون و عالمان وارسته دینی در قالب سخنرانی، وعظ و خطابه در منابر مساجد که یکی از عناصر و اجزاء مهم مساجد در انتقال پیام ها محسوب می‌شوند، ایجاد کرده است.

 

آیت الله اعرافی ابراز داشت: مساجد باید مردمی و با منابع پایدار اداره شوند، اما نباید از جنبه های فیزیکی مسجد نیز غافل ماند، به عنوان مثال بهداشت ساختمان، سرویس و ایجاد پارکینگ هم باید در دستور کار هیئت امنای همه مساجد باشد.

 

مدیر حوزه های علمیه گفت: آموزش و پرورش باید در فواصل تحصیلی که وجود دارد مطالعه و راههای ارتقاء و ترغیب به حضور مستمر در مساجد و آگاهی بخشی های لازم در مدارس کشور را برنامه ریزی کند.

 

وی اظهار داشت: اجتماع در مساجد را باید نگاه داشت تا جوانان و نوجوانان مسجد را کلاس درس و صحنه رزم بدانند و به مساجد رو کنند، باید این روحیه معنوی در جامعه تثبیت شود که مساجد خانه خداست و خانه بندگان خداست.

 

آیت الله اعرافی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص حفظ کانون معنوی مساجد، تاکید کرد: مساجد کلاس دین، درس سیاست و درس ایثار و رزمندگی ست؛ جوانان، نوجوانان و به خصوص طلاب و روحانیون باید مساجد و محافل مذهبی را مانند دوران اختناق رژیم شاهنشاهی همچنان گرم نگاه دارند.

 

وی اذعان داشت: روحانیون و مبلغان وارسته علوم دینی باید سعی کنند مسائل تبلیغاتی مذهبی و اسلامی که به صورت سمعی و بصری است را به مساجد بکشانند، مسجد خانه خداست پس خانه همه بندگان خداوند متعال است؛ مسجد کانون برکت خیز است.

 

 آیت الله اعرافی افزود: مساجد به ما امکان می دهد که با برادران و خواهران مسلمان خود رابطه خویشاوندی و اسلامی را حفظ کنیم، پس وظیفه داریم امروز مانند گذشته مساجد را پاس بداریم و آنها را گرم نگاه داریم.

 

وی با بیان این کلام امام خمینی(ره) " اي ملت مسجد هاي خودتان را حفظ كنيد، اي روشنفكران مسجد ها را حفظ كنيد، روشنفكر غربي نباشيد و ای حقوق دان ها مساجد را حفظ كنيد." تصریح کرد: امروز بر مسلمانان حفظ مسجد تکلیف است، باید توجه داشته باشیم که عزلت و کناره گیری در جماعات مسجد در اسلام شیعی جایگاهی ندارد.

 

مدیر حوزه های علمیه قم گفت: در مفاهیم و آموزه های صدر اسلام آمده است که مساجد باید مرکز تربیت صحیح و اسلامی باشند، تربيت و تعليم به تمام معنا و درهمه ابعاد فرهنگی و اجتماعی بایستی در مساجد به صورت یک جریان زنده جاری باشد.

 

وی با اشاره به گسترش میدان جنگ نرم توسط دشمنان اسلام در جامعه، افزود: اسلام آمریکایی منحصر كردن دين به مساجد است یعنی مسجد نه به عنوان پايگاهى براى رفع و فتق امور مسلمين و شیعیان چنان ‏كه در صدر اسلام بوده است، بلكه به عنوان گوشه ‏اى براى جداشدن از زندگى و جدا كردن دنيا و آخرت در حکومت اسلامی ایران باشد و این رویداد بزرگترین اشتباه محسوب می شود.

 

آیت الله اعرافی ابراز داشت: مسجد مرکز تفکّر، تأمل و تصفیه روح است به عبارت دیگر مسجد برای جامعه اسلامی و مسلمانان یک مدرسه تمام عیار و دائمی است، مسجد ارتباط زمین و آسمان است و جائی است که مخلوق خداوند از طریق آن می تواند به خالق خود متصل شود.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: کسانی که در برپایی این پایگاه عبادت و بندگی یعنی مساجد سهیم هستند نقش مهمی در پاکیزه کردن فضای جامعه دارند، مساجد باید نسل جوان و نوجوان را جذب کند و جایگاهی باشد که در شعاع خود به فقرا و نیازمندان رسیدگی کامل نماید.

کد خبر 591273

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha