به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، مجید شفیع پور، در مراسم امضای سند چارچوبی توافقنامه و تمدید استقرار مرکز منطقه ای بازل در تهران که ظهر امروز ( 13 آذر) برگزار شد، اظهارداشت: حدود 15 سال پیش برای نخستین بار به پیشنهاد و تصویب کنوانسیون بازل برای مدیریت بر نقل و انتقال فرامرزی پسماندهای خطرناک، مرکزی برای ظرفیت سازی آموزش و ارائه خدمات مشورت و کارشناسی در تهران مستقر شد.
مدیرکل امور بین الملل و کنوانسیون های سازمان محیط زیست با بیان اینکه مرکز منطقه ای بازل در تهران با حضور 5 عضو از کشورهای همسایه آسیایی ایران فعالیت خود را آغاز کرده است، ادامه داد: برای استقرار و ایجاد آن قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب کردیم تا بتواند با ظرفیت های علمی کشور در عرصه آسیا و اقیانوسیه خدمات ارائه کند.
وی با بیان اینکه در عرصه جهان 6 مرکز منطقه ای بازل وجود دارد که 196 کشور دنیا عضو آنها هستند، اظهارداشت: یکی از مراکز شش گانه مرکز منطقه ای بازل در ایران مستقر است و کنوانسیون بازل، استکهلم و روتردام هر کدام در ساماندهی پسماندهای ویژه و شیمیایی ماموریت هایی دارند.
شفیع پور با بیان اینکه دو بعد مهم در این سند گنجانده شده است، خاطرنشان کرد: ارتباط با مجامع علمی، آموزشی و دانشگاهی و سرمایه گذاری در مقیاس ملی و منطقه ای دو محور اصلی و مهم سند چارچوبی توافقنامه مرکز منطقه ای بازل است.
وی با بیان اینکه تمدید دوره فعالیت 5 ساله مرکز منطقه ای بازل در تهران با برنامه ششم توسعه کشور تقارن پیدا کرده است، اذعان داشت: این همزمانی می تواند به ایجاد شبکه سازی در ساماندهی پسماندهای ویژه و شیمیایی و اهداف توسعه ای ملی و منطقه ای کمک کند.
مدیرکل امور بین الملل و کنوانسیون های سازمان محیط زیست با بیان اینکه کنوانسیون خاص جیوه ( میناماتا) نیز به کنوانسیون های سه گانه آن اضافه شده است که ایران از نخستین کشورهایی است که با تصویب مجلس به این کنوانسیون پیوسته است که در بخش های نفت و گاز و پتروشیمی مورد توجه خواهد بود.
در ادامه سند چارچوبی توافقنامه و تمدید استقرار مرکز منطقه ای بازل در تهران توسط رولف پایت دبیر اجرایی کنوانسیون های سه گانه ( بازل، استکهلم و روتردام) و سعید متصدی معاون انسانی سازمان محیط زیست امضا شد.
نظر شما