به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مجید قدمی، رییس آموزش و پرورش استثنایی کشور و معاون وزیر امروز شنبه 13 آذر مصادف با روز جهانی معلولان در جشن بر بال پروانهها که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، گفت: به عنوان معلم دانشآموزان ناشنوا با شما صحبت میکنم، سالهای زیادی در مدارس ناشنوایان به دانشآموزان ناشنوا دروس دینی، ریاضیات و عربی را تدریس میکردم، بهترین دوران خدمت من حضور در کنار این بچههاست.
دکتر قدمی اظهار داشت: به عنوان معلم بچههای ناشنوا از دکتر حاجیانزاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تشکر میکنم، برنامه امروز توانایی بود و شما ناتوانی ندیدید. زبان هنر توانایی عزیزانی که ما به آنها معلول میگوییم را به نمایش گذاشت، واژه هایی مثل معلولیت را باید کنار گذاشت، نگاه امروز این است که این افراد انسانهایی با نیاز ویژه هستند. بر این اساس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور به سازمان آموزش و پرورش افراد دارای نیاز ویژه تغییر نام پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه معلولیت مشکل فرد نیست بلکه مشکل جامعه است، عنوان کرد: آن زمان گذشت که به فردی معلول می گفتیم، هدف آموزش و پرورش آمادگی فرد برای زندگی است، کانون و مدرسه نمادی از جامعه است. امروزه باید کاری کنیم دانش آموزان با نیاز ویژه در کنار دانش آموزان عادی بنشینند و تحصیل کنند. ما نیاز به یک سری تغییرات و توجیه والدین، مربیان و معلمان داریم.
رییس آموزش و پرورش استثنایی کشور خاطرنشان کرد: اینکه در جامعه عده ای از افراد با دیگران فرق داشته باشند، طبیعی است. در جامعه ما 10 درصد افراد با بقیه متفاوت هستند، باید شرایط را به گونهای فراهم کنیم این افراد نیز از تمام امکانات جامعه استفاده کنند. ما مسئولان باید مناسب سازی کنیم تا این افراد امکان استفاده از همه امکانات را داشته باشند. در حال حاضر 50 هزار نفر از بچه های دارای نیاز ویژه در کنار بچه های عادی تحصیل می کنند. 73 هزار نفر از این بچه ها در مدارس خاص هستند. نگاهمان این است که ابتدا بچه های ناشنوا، نابینا و دارای مشکلات جسمی و حرکتی را کنار بچه های عادی بنشانیم و در مرحله بعد بچه های ذهنی در این جمع قرار می گیرند. وظیفه ما مناسب سازی محیط، تربیت نیروی انسانی و ساماندهی معلمان رابط به منظور توجیه معلمان است.ما مسئولان باید تلاش کنیم زمینه رشد و فعالیت بچه های دارای نیاز ویژه در جامعه فراهم شود.
نظر شما