مریم مظفری، دبیر همایش روز جهانی معلولان و روانشناس مرکز گروه احیای انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توانیاب در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: همزمان با 14 آذر روز جهانی معلولان انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توان یاب همایش روز جهانی توان یاب را برگزار می کنند.
وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این همایش معرفی توانمندی ها و استعدادهای کودکان توان یاب (معلول) به جامعه است، بیان کرد: متاسفانه امروزه توجه خانواده های دارای فرزندان معلول بیشتر بر روی محدودیت این کودکان متمرکز است و هیچ گونه توجهی به توانمندی این بچه ها ندارد و تمام تلاش شان این است که اقدامات کاردرمانی برای آنها انجام دهند در حالی که می توانند با کشف توانمندی های فرزندانشان در حوزه های مختلف استعدادهای آنها را بارور کنند لذا هدف ما در این همایش شناخت توانمندی کودکان معلول و معرفی آنها به جامعه است.
مظفری با بیان اینکه افزایش آگاهی مردم در خصوص کودکان معلول از دیگر اهداف ما در برگزاری همایش روز جهانی کودکان توان یاب است، تصریح کرد: با توجه به اینکه انجمن حمایت از کودکان توان یاب در شهرهای دیگری مانند اراک، شیراز، مشهد و قم شعبه دارند لذا تلاش ما این است خیرین و دیگر مردم جامعه را آگاه کنیم که در شهرهای دیگری مانند اهواز خوزستان چنین شعبه ای را در راستای حمایت از کودکان توان یاب کشور دایر کنند.
دبیر همایش روز جهانی توان یاب با اشاره به مدعوین این همایش گفت: مسئولان وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، اساتید دانشگاه ها، خیرین و خانواده های کودکان توان یاب از جمله مدعوین این همایش می باشند.
وی در ادامه اظهار کرد: همچنین دکتر دل پژوه استاد دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی و هیئت امنای انجمن حمایت از کودکان توان یاب در مورد اصلاح نگرش های جامعه نسبت به افراد توان یاب به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت و دکتر کمالی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در خصوص کنوانسیون جامع حقوق افراد توان یاب صحبت خواهند کرد و همچنین خسرو منصوریان موسس و عضو هیئت امنای توان یاب هم در خصوص شناخت انجمن و افزایش آگاهی مردم در خصوص دایر کردن شعبه ای از این انجمن در اقصی نقاط کشور صحبت می کنند.
وی از تقدیر توان یابان انجمن حمایت از کودکان معلول در این همایش خبر داد و افزود: این گروه افراد نابینا و ناتوانی هستند که سالها پیش در این انجمن مشغول به فعالیت هستند و همچنین در این همایش از توان یابانی که آثاری از خود به نمایشگاه ارایه دادند تقدیر به عمل خواهد آمد.
مظفری اظهار کرد: در قسمت پایانی همایش روز جهانی توان یاب فرزندان نمایش کودکانه ای در محضر خانواده های خود اجرا خواهند کرد و در کنار این همایش غرفه کودکان هم برپا شده است.
وی با اشاره به فعالیت انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توان یاب تصریح کرد: ما سعی کردیم کلمه معلول را برداشته و کلمه توان یاب را جایگزین آن کنیم تا در جامعه نیز به جای کلمه معلول از توان یاب استفاده کنند.
دبیر همایش روز جهانی معلولان افزود: این انجمن، کودکان معلول جسمی و حرکتی را از بدو تولد تا 16 سالگی تحت پوشش قرار می دهد و خدمات رایگانی مانند گفتاردرمانی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، موسیقی درمانی، هنردرمانی و سایر خدمات مددکاری و روانشناسی را ارایه می دهد.
وی با بیان اینکه ما در قبال این خدمات هیچ هزینه ای از خانواده ها دریافت نمی کنیم، اظهار کرد: حتی بعضی مواقع به خانواده های نیازمند در هزینه های درمانی و سایر خدمات هم کمک رسانی می کنیم.
مظفری با اشاره به اینکه هیچ سازمانی از انجمن ما حمایت نمی کند، بیان کرد: تمام درآمدهای ما از طریق خیرین و کمک های مردمی است و از هیچ دستگاه دولتی یا خصوصی کمکی دریافت نمی کنیم.
وی با اشاره به مشکلات انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان معلول خاطرنشان کرد: مهمترین مسئله ما ایاب ذهاب خانواده های کودکان است متاسفانه سازمان بهزیستی و سایر نهادها هیچ گونه امکاناتی در اختیار این خانواده ها قرار نمی دهند. تمام تلاش ما این است که این مسئله را برای آنها مرتفع کنیم.
وی گفت: ما در کنار این خدمات برنامه های تفریحی شامل سینما، تئاتر، بازدید از باغ وحش برای کودکان و نوجوانان معلول داریم هرچند از لحاظ مالی با مشکلاتی هم روبرو هستیم ولی سعی کردیم با هماهنگی خیرین و خدمات اتوبوسرانی معلولان جهت ایاب ذهاب کودکان این مشکلات را مرتفع کنیم.
وی با بیان اینکه ما در حال حاضر حدود 150 مددجو فعال در انجمن داریم، افزود: عده ای هم غیرفعال داریم که به صورت مداوم مراجعه نمی کنند بلکه در ماه یک یا دو بار در انجمن حاضر می شوند و درمان خود را از درمانگر دریافت می کنند و با توجه به جلساتی که برای آنها تعیین می شود دوره درمان خود را ادامه می دهند.
مظفری ادامه داد: این افراد بیشتر از شهرستان ها و حاشیه تهران تحت پوشش قرار گرفتند.
وی گفت: حدود 20 الی 30 نفر به عنوان پرسنل در انجمن فعالیت می کنند و تعدادی هم داوطلبانه به ارایه خدمات می پردازند.
نظر شما