به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین خدامراد سلیمیان در کتاب «نقش مردم در انقلاب جهانی حضرت مهدی عليه السلام» می نویسد:
از واژگانی که درباره ظهور و قيام حضرت مهدي عجل الله فرجه به کار رفته، «خروج» است. «خروج» در لغت، برابر «دخول»، به معناي بيرون شدن و در اصطلاح، به معناي ظهور يا معناي قيام است.
البته بررسی ها نشان می دهد «خروج» در روايات و سخنان دانشمندان ديني، بيشتر همان قيام است؛ چه اينکه شيخ صدوق در کتاب خود برای روايات قيام، اين عنوان را قرار داده است: «باب علامات خروج القائم(عج)» و «ما روي في علامات خروج القائم(عج)»
حکومت حضرت مهدی عجل الله فرجه
حکومت، در كتاب های لغت، بيشتر از كلمه «حكم» به معني «داوری» آمده است. اما به معانی ديگری نيز مانند: فرماندادن، امر کردن، فرمان روايي کردن، سلطنتکردن، پادشاهیکردن، نيز به کار رفته است. ابن فارس گويد: حكم به معناي منع و جلوگيري است، و حكم را حكم گويند؛ زيرا از ظلم و جور جلوگيري مي كند، همچنان كه افسار حيوانات را «حكمه» گويند، چون حيوان را از حركت و سركشي باز مي دارد. دانش را نيز حكمت خوانند؛ چون صاحب خود را از جهل و اعمال نابخردانه نگه مي دارد.
و در اصطلاح به گونه های مختلفی تعريف شده از جمله: گفته شده حكومت يا نظام سياسي عبارت است از: مجموعهاي از سازمان هاي اجتماعي كه براي تأمين روابط طبقات اجتماعي و حفظ انتظام جامعه به وجود ميآيند. يا حكومت به معناي كوششي است كه براي تحت قاعده مشخص درآوردن و تبيين نحوه پيوند عناصر يك نظام سياسي خاص صورت ميگيرد. نظام سياسي را همچنين مجموعه محسوس نهادها و انگيزههايي می دانند كه ساخت قدرت را ممكن ميسازد. يا اينکه گفته شده، حكومت عبارت است از: فرمانروايي يك شخص و يا يك هيئت حاكمه يا هيئتهاي مختلف بر جامعه به منظور تنظيم و اصلاح امور اجتماعي و انتظام امر معاش آن جامعه.
يکی از اساتيد معاصر پس از اشاره به اين نکته که تعريف هاي گوناگونی از اين واژه در كتابهای علوم سياسي ارائه شده است، در بيان ساده ای، حکومت را ارگاني رسمي دانسته كه بر رفتارهاي اجتماعي افراد جامعه، نظارت داشته، و تلاش مي كند به رفتارهاي اجتماعي مردم جهت ببخشد.
بر پايه ديدگاه «تشكيل حكومت جهاني»، با ظهور امام غايب عجل الله فرجه، اسلام، يگانه دين حق و كامل و داراي شريعت فراگير، پذيرفته همگان خواهد شد. در آن زمان، ستمگران و زورگويان از بلندای قدرت به زير كشيده مي شوند. پس از آن، حكومت جهانی اسلام با پيشوايي و رهبري امام معصوم(ع) و دادگر برپا شده و عدالت بر بنياد ديانت و اخلاق در گسترهای به بزرگی همه جمعيت کره زمين اجرا مي شود.
در برخي آيات قرآن، به اين حاكميت اشاره شده و آيات درباره جهانيبودن اسلام نيز مؤيد اين معناست. جهاني بودن دين اسلام و ويژهنبودن آن برای گروه يا منطقهای ويژه، از امور ضروري اين آيين الهي است و نيز كساني كه باور به آن ندارند، ميدانند كه فراخوانی اسلام، همگاني بوده و به منطقه جغرافيايي ويژهای محدود نبوده است.
روايات فراوانی در منابع شيعه و اهل سنت، حکومت حضرت مهدی عليه السلام، را امري ناگزير دانسته که پيش از برپايي رستاخيز، اگر چه يک روز از عمر جهان باقي مانده باشد، پديد خواهد آمد.
نظر شما