به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اوقاف و امور خیریه استان سمنان، ولی داداشی به مناسبت دهه وقف اظهار کرد: وقف یک سنت حسنه در اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله و سلم) است که از صدر اسلام رواج داشته و پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم)،اولین واقف و حضرت خدیجه (سلام الله علیها)، نخستین واقف زن در تاریخ اسلام محسوب میشوند.
وی تصریح کرد: وقف نوعی صدقه جاریه است و طبق آیات قرآن کریم و روایات پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و امامان معصوم (علیه السلام)، وقف آثار ماندگاری برای واقفان بعد از مرگ آنها دارد و خداوند پاداش واقفان را میدهد.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید فرهنگ وقف را در جامعه اسلامی با تبلیغات درست و منسجم گسترده کنیم، اضافه کرد: فرهنگ وقف باید در جامعه تثبیت شود و در این راستا باید تلاش و همت زیادی داشت.
داداشی با اشاره به اینکه سازمانها و نهادهای دولتی و حتی سازمانهای مردمنهاد در حوزه وقف کم کار کردهاند، تصریح کرد: این ضعف باید برطرف شود چرا که وقف بهترین احکام اجتماعی است.
وی با بیان اینکه اگر ما این فرهنگ را در جامعه و مراکز و نهادهای دولتی و مردمنهاد ترویج دهیم، منافع حاصل از فرهنگ وقف و عملیاتیسازی آن به کل کشور برمیگردد، اظهار داشت: برای تقویت زیرساختها در حوزههای آموزشی و پرورشی و بهویژه بهداشت و درمان با ساخت بیمارستان و مراکز درمانی میتوانیم از ظرفیت وقف استفاده کنیم.
مستأجران اوقاف حقوق موقوفات را بپردازند
امام جمعه کلاتهخیج نیز با بیان اینکه مستأجران اوقاف باید حقوق موقوفات را بپردازند و بدانند که تصرف املاک وقفی غیرشرعی است، گفت: در وقفنامه حضرت علی (علیه السلام) آمده است که علی عبدالله و امیر مؤمنان دو مزرعه ابی نیزر و بغیبغه را برای فقرای مدینه و ابن سبیل صدقه قرارداد تا خداوند روز قیامت چهره او را از حرارت آتش در امان نگه دارد، فروخته نمیشود و بخشیده نمیشود تا به دست وارث اصلی آن یعنی خداوند متعال برسد.
حجت الاسلام حمید رضا شکری با بیان اینکه در گذشته، به همان میزان که وضع مالی مردم بهبود پیدا میکرد، در موقوفات هم از لحاظ کمی و کیفی گسترش را شاهد بودیم و تغییرات مثبتی حاصل میشد، ابراز داشت: به طوری که از تاریخ به دست آمده، در صدر اسلام علاوه بر اینکه تعداد موقوفات معدود بوده، همین اندک موقوفات نیز برای فقرزدایی و رونق معیشت اختصاص داده میشد.
وی افزود: بهتدریج با فتوح مسلمین و گسترش سرزمینهای اسلامی و سرازیر شدن ثروت کشورهای ایران و یمن و ... به بیتالمال، وضع زندگی مسلمانان بهبود یافت و شرایط برای پرداختن به مستحباتی همچون وقف حاصل شد همچنین باید گفت اسلام با سیاست وقف، بعد از گذشت ۱۴ قرن،بهترین سیستم تأمین اجتماعی است لذا وقف هزینهای برای بیتالمال مسلمین در پی ندارد و با حسن نیکوکاری و وعده ثروت در آخرت بین مردم رواج یافته است.
فرهنگ وقف زنجیره ارتباطات انسانی را تقویت میکند
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان سمنان هم گفت: فرهنگ وقف زنجیره ارتباطات انسانی را تقویت میکند و خداوند انسانها را به یکدیگر وابسته گردانیده است.
حجتالاسلام روحالله عرفانی در مورد وقف و اهمیت ترویج این فرهنگ حسنه اظهار کرد: وقف یک روش و آیین و سنت قدیمی و کهن انسانی بوده که در جوامع و ملل مختلف به گونههای متفاوتی و به نیتهای گوناگون وجود داشته و همچنین نقطه مشترک همه این روشها، خدمت به همنوعان و نیازمندانی از مردم و حتی خدمت به مخلوقات خداوند بوده و هست که البته در تمام ادیان آسمانی الهی و همچنین در مکاتب و مذاهب دیگر وجود داشته و رواج دارد.
وی با بیان اینکه در باب اهمیت وقف همین بس که مقوله اجتماعی زندگی بشری محسوب میشود که دوام و قوام ارتباطات را به همراه دارد، افزود: رفع نیازمندیهای افراد این اجتماع در سطوح مختلف وابسته به حل مشکلات و رفع موانع مادی و معنوی است لذا ادامه حیات از هر نوع و در هر سطح وابسته به حفظ این زنجیره روابط است پس باید گفت از مهمترین عوامل و اسباب حفظ و ثبات این زنجیره ارتباطی و همراه بودن همه افراد اجتماع در سیر حیات مادی و معنوی، برآوردن انواع نیازهای افراد این زنجیره است که وظیفه تکتک افراد اجتماع محسوب میشود.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان ادامه داد: خداوند متعال نیز بخش بزرگی از این وظیفه را به دست انسانها قرار داده و وابسته به یکدیگرشان کرده و یکی از بهترین راههای انساندوستانه و خداپسند و مورد توجه تمام آحاد بشریت، مقوله وقف است.
نظر شما