به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، ولی داداشی، دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و نماینده مردم آستارا در خانه ملت شب گذشته( ۹ آذر) در آیین گرامیداشت سالروز شهادت آیتالله مدرس و روز مجلس در مسجد میرزا این شهر، اظهار کرد: آیت الله سید حسن مدرس عالم پارسایی است که پرچم جهاد با استبداد را برای همیشه بر بلندای خانه ملت برافراشت و به همین سبب روز شهادتش به عنوان روز مجلس شورای اسلامی نامگذاری شده است.
وی افزود: روز مجلس یادآور مدرس بزرگی است که به همه دولتمردان درس آزادگی و پایمردی داد و تاریکی استبداد و استکبار را در برابر درخشش عظمت خود به حیرت واداشت.
عضو کمیسون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به تغییر رویه مجلس پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، تصریح کرد: مجلس از زمان مشروطه تاکنون فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته و از منظر حضرت امام راحل مجلس به دلیل نظارتی بودن در رأس قوای سه گانه قرار گرفته است.
داداشی با بیان اینکه اسلام و مردم رکن مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، گفت: برخی ها در کشور در تلاش هستند نظام مقدس جمهوری اسلامی را به چالشهای سیاسی بکشانند که این مورد تایید مردم نیست.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران با خون شهدا آبیاری شده است، تصریح کرد: مردم عاشق انقلاب و نظام هستند.
نماینده مردم بندر آستارا در مجلس شورای اسلامی به تنشهای سیاسی در کشور اشاره کرد و افزود: برخی از مسؤولان و دولتمردانی که به دنبال تحریک مردم و نافرمانی مدنی هستند این را بدانند که به واسطه بصیرت و هوشیاری مردم نقشههای آنان نتیجه نمیدهد و خنثی میشود.
داداشی با بیان اینکه اولویت امروز کشور باید برطرف کردن مشکلات مردم باشد، خاطرنشان کرد: اگر نمایندگان خانه ملت به عنوان زبان گویای مردم در مجلس وظیفه خود را به نحو احسن و مطلوب انجام دهند اختلاس، رانتخواری و ویژهخواری در کشور رخ نمیدهد.
وی بیان کرد: قوه مجریه با نظارت دقیق مجلس و عملکرد قوی نماینده مردم در مجلس میتواند در راستای برطرف کردن مشکلات مردم و جامعه گام بردارد.
داداشی، قانون گذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون را از وظایف یک نماینده مجلس در خانه ملت برشمرد و گفت: یک نماینده با ابزارهایی نظیر طرح سؤال، استیضاح، تحقیق و تفحص، تذکر شفاهی و تذکر کتبی میتواند بر حسن اجرای قوانین وضع شده نظارت کند.
به گزارش شبستان، شهید آیت الله سیدحسن مدرس در سال ۱۲۸۷ قمری در زواره به دنیا آمد.
این عالم پارسا تحصیلات خود در علوم دینی را در اصفهان، سامرا و نجف در محضر بزرگانی همچون آیت الله میرازی شیرازی تا درجه اجتهاد گذراند و در اصفهان مشغول تدریس فقه و اصول شد.
فعالیت سیاسی آیت الله سید حسن مدرس در دوره نهضت مشروطه با عضویت در انجمن ایالتی اصفهان آغاز و با انتخاب ایشان به عنوان یکی از پنج عالم منتخب برای دوره دوم قانون گذاری مجلس در تاریخ ۱۲۸۹ شمسی چهره سیاسی او را شناخته تر کرد.
این مجاهد وارسته و شهید والامقام با امضای قرارداد ۱۹۱۹ وثوق الدوله به مخالفت برخاست و اجازه نداد خاک ایران بین اجانب تقسیم شود.
آیت الله مدرس پس از سال ها حبس به مبارزه پایان ناپذیر با استبداد رضاخانی برخاست و در نهایت به دستور آن حاکم قلدر در شب دهم آذر ۱۳۱۶ برابر با ۲۷ رمضان ۱۳۵۶ قمری به دست عوامل مزدور رژیم به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
نظر شما