خبرگزاری شبستان- گروه سیاسی: شرکت نفت و گاز گچساران يكي از شركتهاي مهم فرعي تابع شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب است كه با توليد متوسط 740 هزار بشكه نفت در روز سهم عمده اي در تامين درآمدهاي اقتصادي كشور دارد. اداره مركزي اين شركت از حيث جغرافيائي در استان كهگيلويه و بويراحمد واقع شده است اما تاسيسات شركت در چهار استان خوزستان، بوشهر، كهگيلويه و بويراحمد و فارس قراردارد. همين ويژگي، موقعيت اين شركت را در بين ساير شركتها از درجه اهميت ويژه اي برخوردار کرده است.
بنابراین گزارش، شرکت نفت وگاز گچساران به طور متوسط روزانه ٦١٠ تا ٦١٥ هزار بشکه نفت تولید می کند و در راستای فعالیت بهتر ساخت بیش از ٨ هزار کالای نفتی از سوی شرکت نفت و گاز گچساران به سازندگان داخلی محول شده است.
این گزارش می افزاید: شانا در این زمینه به نقل از امین محمدی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران نوشته است: "سفارش ساخت هشت هزار و ٧٣٣ قطعه کالا از سوی این شرکت به سازندگان داخلی داده شده است. این میزان سفارش ساخت در یک سال و نیم اخیر به سازندگان داخلی داده شده و ارزش مجموع آن بالغ بر ١٠ میلیارد تومان است. شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران مسئولیت تولید صیانتی از ١٥ میدان نفتی فعال را با استفاده از ٧٧٥ حلقه چاه بر عهده دارد. در نیمه نخست امسال، شرکت نفت و گاز گچساران موفق شد ١٠١,٣ درصد اهداف تولیدی خود را محقق کند. در همین مدت ٤٩ قطعه با هزینهای معادل بیش از يک میلیارد و ٦٠٠ میلیون تومان تعمیر و دوباره وارد مدار شد که این امر صرفه جویی ارزی به همراه داشت.:
یادآور می شود: منطقه نفتخيز گچساران در سالهاي 3 و 1302 هجري شمسي مورد مطالعه قرار گرفت . در سال 1310 عمليات حفاري براي چندمين بار آغاز شد و پس از حفر چاههاي بسيار در لايه آسماري ، بالاخره توليد نفت از مخزن گچساران از سال 1318 هجري شمسي باچاه شماره 13 آغاز شد. ميدان نفتي گچساران در فاصله 220 كيلومتري جنوب شرقي اهواز قرار گرفته و شامل سازندهاي شكافدار آسماري و بنگستان بوده كه در جهت عمومي شمال غربي ، جنوب شرقي طاقديسهاي ميادين نفتي جنوب ايران واقع شده است . اين ميدان ، طاقديسي به طول حدود 70 كيلومتر و عرض 6 تا 15 كيلومتر است . عمده توليد نفت از سازند آسماري اين ميدان صورت مي گيرد كه عمدتاً از سنگهاي كربناتي تشكيل شده است . اولين چاه بنگستاني كه به توليد درآمد ، چاه شماره 36 بود كه بهره برداري از آن از سال 1340 آغاز گرديد . تاريخچه بهره برداري از مخزن نشان مي دهد كه بجز يك دوره كوتاه بين سالهاي 1330 تا 1332 ، توليد از مخزن گچساران همواره ادامه داشته و ميزان توليد نيز هميشه سير صعودي داشته است بطوريكه در سال 1353 به حداكثر ميزان خود يعني بالغ بر 940 هزار بشكه در روز رسيده است. مطالعات ميزان بهره دهي چاهها نشان مي دهد كه شاخص بهره دهي از 2 تا بيش از 500 پام / بشكه در روز متغير مي باشد كه اين اختلاف زياد بين شاخص بهره دهي چاهها، بيانگر تاثير شديد سيستم شكافدار و تراكم شكاف ها و نهايتاً برخورد دهانه چاه با شكافها مي باشد.
نظر شما