توتال؛ نخستین شرکت فعال غربی در ایران

خبرگزاری شبستان:ایران و توتال دارای همکاری های نفتی طولانی مدتی با یکدیگر بودند تا اینکه تحریم ها مانع ادامه ارتباطات تجاری آنها شده بود و لغو تحریم ها کمک کرد تا مجدد این ارتباط شکل گیرد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران و توتال دارای همکاری های نفتی طولانی مدتی با یکدیگر بودند تا اینکه تحریم ها مانع ادامه ارتباطات تجاری آنها شده بود و لغو تحریم ها کمک کرد تا مجدد این ارتباط شکل گیرد. در مذاکراتی که به تازگی میان مسئولان شرکت توتال فرانسه و مسئولان کشوران صورت گرفته است قرار است به زودی این شرکت به عنوان نخستین شرکت غربی فعالیت خود را در کشورمان آغاز کند.

 

بنابراین گزارش، شانا در این زمینه به نقل از پاتریک پویان، مدیرعامل شرکت توتال فرانسه در گفتگو با سی ان ان نوشته است: "این شرکت حضور طولانی در فعالیت های نفتی ایران دارد و بزودی بعنوان نخستین شرکت غربی فعالیت خود را در ایران آغاز می کند. این شرکت تاکنون طرحهای زیادی را در ایران اجرا کرده است، این شرکت در سال ٢٠٠٥ در آستانه امضای قراردادی برای توسعه فاز ١١ پارس جنوبی بود که این قرارداد به دلیل تحریم‌ها تاکنون به تاخیر افتاده است.  مذاکرات با ایران برای توسعه این فاز همچنان ادامه دارد و  به زودی نتایج این مذاکرات میان شرکت ملی نفت ایران و توتال نهایی می شود. توتال به عنوان نخستین شرکت غربی فعالیت‌های خود را در دوران پساتحریم بزودی آغاز می کند. ما سابقه‌ای طولانی در همکاری با ایران داریم و صاحب فناوریهای لازم برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی هستیم."

 

این گزارش می افزاید: موافقتنامه اصولی (HOA) طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به ارزش چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار صبح دیروز (سه شنبه، ١٨ آبانماه) با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکت‌‌های توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (سی‌انپیسی) و شرکت پتروپارس امضا شد. این موافقتنامه اصولی به امضای علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، استفان میشل، مدیر بخش خاورمیانه توتال، مدیر خاورمیانه شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) و حمید اکبری، مدیرعامل پتروپارس رسید.

 

با تعیین تکلیف توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، پرونده این میدان گازی مطابق وعده وزارت نفت، در دولت یازدهم بسته شد، با به ثمر رسیدن این طرح توسعه‌ای، روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب به ظرفیت برداشت ایران از این میدان گازی مشترک با قطر افزوده می‌شود. توجه به موضوع ازدیاد برداشت از طریق بهکارگیری فناوری‌های مدرن و پیشرفته از مزیت‌های طرح توسعه فاز ۱۱ است، بهطوری که برای نخستین بار در میدان گازی پارس جنوبی، ساخت سکویی عظیم برای افزایش فشار گاز هدف‌گذاری شده است. پیش بینی می‌شود فاز ۱۱ به مرکز انتقال فناوری‌های روزآمد پارس جنوبی بدل شود. تاکید بر تامین همه منابع مالی طرح از سوی پیمانکار و جذب میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری، آن هم در شرایطی که چالش تامین منابع مالی گریبانگیر بسیاری از پروژه‌های بزرگ اقتصادی کشور است، از دیگر دستاوردهای توسعه فاز ۱۱ در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی خواهد بود. برجستهترین نقطه قوت این طرح توسعه‌ای، افزایش مشارکت‌های بین المللی شرکت‌های ایرانی به عنوان مسیری برای انتقال فناوری‌های نوین در حوزه‌های مختلف به ویژه ازدیاد برداشت و ساخت تجهیزات است.

 

یادآور می شود: توتال شرکت نفت و گاز فرانسوی است که در سال ۱۹۲۴ توسط ارنست مرسی‌یر تاسیس شد. این شرکت، یکی از شش کمپانی بزرگ نفتی جهان است، که تحت عنوان "سوپرمیجر"، طبقه‌بندی می‌شوند. شرکت توتال درحال‌حاضر چهارمین شرکت نفتی و هشتمین شرکت بزرگ جهان می‌باشد، که در ۳۰ کشور، دارای شعبه بوده و بیش از ۹۵٫۰۰۰ کارمند، از مجموع ۱۳۰ کشور، در آن اشتغال دارند. کمپانی توتال در تمامی حوزه‌های صنایع نفت و گاز، فعالیت می‌نماید. این شرکت فرانسوی، در زمینه اکتشاف و تولید نفت خام و گاز طبیعی و نیز تولید برق، احداث خطوط لوله، پالایش و بازاریابی نفت خام و گاز طبیعی فعالیت می‌کند. توتال همچنین طیف گسترده‌ای از مواد شیمیایی را، در کارخانجات خود، در مقیاس عمده تولید و به سراسر جهان، عرضه می‌نماید. دفتر مرکزی شرکت توتال، در غرب پاریس و در برج تور توتال قرار دارد. سهام این شرکت، در بازار بورس نیویورک و همچنین بورس یورونکست، مبادله می‌شود.

کد خبر 590533

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha