نقاط اشتراک ایران و کاسترو/ چاووش اوغلو در تهران/ترکیه به دنبال چیست؟

خبرگزاری شبستان:نقاط اشتراک ایران و کاسترو، لزوم محکومیت حمله تروریستی به زائران ایرانی از سوی سازمان ملل، چاووش اوغلو در تهران/ترکیه به دنبال چیست؟ برخی از سرتیترهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، نقاط اشتراک ایران و کاسترو، لزوم محکومیت حمله تروریستی به زائران ایرانی از سوی سازمان ملل، چاووش اوغلو در تهران/ترکیه به دنبال چیست؟ برخی از سرتیترهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

ایران خواستار محکومیت حمله تروریستی به زائران ایرانی از سوی سازمان ملل شد

غلامحسین دهقانی کاردار نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل طی نامه ای از دبیر کل و رئیس دوره ای شورای امنیت این سازمان خواست که حمله تروریستی روز پنجشنبه به زائران ایرانی در عراق را که به شهادت شمار زیادی از افراد بی گناه منجر شد، محکوم کند.

دهقانی روز شنبه در نامه به بان کی مون نوشت : این حمله تروریستی که تشکیلات داعش مسئولیت آن را به عهده گرفته است، نخستین نمونه جنایات تروریستی علیه زائران ایرانی نبوده است و این زائران بارها هدف حملات ددمنشانه تروریست ها قرار گرفته اند.

وی تصریح کرد که دولت و مردم ایران تاکنون هر چه در توان داشته اند،برای نابودی داعش و وابستگان آن و سایر گروه های تروریستی بکار برده و در آینده نیز بکار خواهند برد.

وی درادامه یاد آور شد که این حادثه دهشتناک تروریستی و اقدامات مشابهی که جان هزاران نفر انسان بی گناه را در سوریه و عراق و دیگر نقاط جهان گرفته، یاداور مسئولیت سنگین ما در اقدام موثر برای از بین بردن این گروه ها است.

کاردار نمایندگی ایران افزود: این جنایات در عین حال هشداری است به کسانی که تفکر تکفیری را گسترش داده و به شیوه های مختلف به سازمان های تروریستی کمک می کنند و تاکید دوباره ای است بر ضرورت این که این کشورها دست از حمایت این جانیان بردارند و در مبارزه با تروریسم و افراطی گری خشن به جامعه بین المللی بپیوندند.

دهقانی در این نامه انتظار کشورمان مبنی بر محکوم کردن این حمله تروریستی از سوی ملل متحد به شدید ترین وجه ممکن را یادآور شده و بویژه از شورای امنیت این سازمان خواسته است تا به وظیفه قاطع خود در مقابله با مصیبت تروریسم عمل کند.

توضیحات سفیر ایران در روسیه در رابطه با مسجد اهل سنت در شهر ولادیقفقاز

مهدی سنایی، سفیر ایران در روسیه در صفحه اینستاگرام خود  تصویری از مسجد اهل سنت در شهر ولادیقفقاز  مرکز جمهوری استیای شمالی  که در جنوب روسیه واقع شده است منتشر کرده است .

وی در رابطه با انتشار این عکس اینگونه توضیح داده است که : استی ها یا الان ها قومی اصالتا ایرانی هستند و در  ارتفاعات البروس (البرز) با بیش از پنج هزار و پانصد متر محل  مورد توجه کوهنوردان است.

مسجد شهر به این دلیل مسجد اهل سنت نام گرفته که در ولادیقفقاز طی قرن نوزده و اوایل قرن بیستم علاوه بر جامعه ایرانیان مقیم، مسجد شیعیان نیز با نام مسجد ایرانی فعال بود که در دوره شوروی به رصد خانه تبدیل شد .استیای شمالی در شمال قفقاز از طبیعتی زیبا برخوردار است.

پیام تسلیت ظریف به مناسبت درگذشت کاسترو

وزیر امور خارجه درگذشت رهبر فقید کوبا را تسلیت گفت. متن پیام دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه بدین شرح است:

درگذشت جناب آقای فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا که شخصیتی کم‌نظیر در مبارزه علیه استعمار و استثمار و الگوی مبارزات استقلال طلبانه ملت‌های ستمدیده بود را به دولت و ملت مقاوم و انقلابی کوبا تسلیت عرض می‌کنم و از خداوند متعال برای این بزرگ‌مرد فقید آرامش روح و برای دولت و ملت کشور کوبا صبر و مسالت می‌کنم.

محمدجواد ظریف

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

نقاط اشتراک ایران و کاسترو

فیدل کاسترو رهبر انقلابی کوبا که امروز در سن 90 سالگی و به علت نارسایی‌های مربوط به کهولت سن درگذشت.

فیدل کاسترو که بنیان گذار استقلال طلبی در آمریکای لاتین بود پس از انقلاب اسلامی ایران روابط نسبتا مناسبی با جمهوری اسلامی ایران برقرار کرد و روابط سیاسی بین دو کشور با عزیمت وزیر خارجه ایران به اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد در هاوانا برقرار شد.

در آخرین دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به کوبا وی به دیدار کاسترو رفت.

در همین راستا حالا هیاتی از طرف جمهوری اسلامی ایران در مراسم گرامیداشت رهبر انقلاب کوبا شرکت خواهد کرد.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه به خبرنگار ایسنا گفت: هیاتی از طرف جمهوری اسلامی ایران در مراسم گرامیداشت فیدل کاسترو شرکت خواهد کرد .

این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: هنوز مشخص نیست که این هیات در چه سطحی خواهد بود .

به گزارش شبستان، فیدل کاسترو متولد ۱۳ اوت ۱۹۲۶ میلادی، سیاستمدار و رهبر انقلاب کوبا بود که از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۷۶ علاوه بر رهبری انقلاب کوبا به عنوان نخست‌وزیر کوبا و سپس به عنوان رئیس‌جمهوری کوبا از سال ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۸ مشغول فعالیت بود.

حزب کمونیست کوبا که تنها حزب سیاسی در نظام تک‌حزبی کوباست، از سال ۱۹۶۵ تا سال ۲۰۱۱ تحت رهبری او اداره می‌شد. بر اساس قانون اساسی مصوب سال ۱۹۷۶ میلادی دبیرکل حزب، رهبری حکومت را در دست می‌گیرد. کاسترو یکی از نمادهای انقلاب کمونیستی در آمریکای لاتین به شمار می‌رود. در دوران زمامداری او در کوبا صنایع و تجارت ملی‌سازی شد و اصلاحات سوسیالیستی دولت در سراسر جامعه به اجرا درآمد. کاسترو هم‌چنین دو دوره دبیر کل جنبش عدم تعهد بود.

کاسترو یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار جهان معاصر بوده است. او جوایز مختلف بین‌المللی به دست آورده و حامیانش او را قهرمان سوسیالیسم، ضد امپریالیسم و بشردوستی و کسی که توانسته استقلال کوبا را در برابر امپریالیسم آمریکا حفظ کند، می‌دانند.

فیدل کاسترو در کوبای تک‌حزبی برای تقریبا نیم قرن حکومت کرد و نهایتا سال 2008 قدرت را به برادرش رائول کاسترو منتقل کرد. حامیان او، کاسترو را مردی می‌دانند که کوبا را به مردمش بازگرداند.

چاووش اوغلو در تهران/ترکیه به دنبال چیست؟

چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه به همراه وزیر امنیت این کشور صبح امروز وارد تهران شدند.

بنابراین گزارش، در اولین گام چاووش اوغلو به دیدار و گفت وگو با رئیس جمهور پرداخت و سپس دو وزیر کابینه اردوغان به گفت و گو و دیدار با ظریف پرداختند.

طبق خبر وزارت امور خارجه،و زیران خارجه و امنیت ترکیه که به تهران سفر کرده است دقایقی پیش با ظریف دیدار کرد.

سفر چاووش اوغلو به تهران در ادامه گفت‌وگوها و رایزنی‌های مستمر بین مقامات دو کشور انجام شده است.

در این سفر وزیر امنیت ترکیه نیز چاووش اوغلو را همراهی می‌کند.

به گزارش شبستان، با توجه به سیاست های چرخشی اردوغان در خاورمیانه به نظر می رسد پس از این که پارلمان اروپا روز پنجشنبه به توقف طرح پیوستن ترکیه به این اتحادیه رای داد ترکیه به دنبال ترمیم روابط خود با روسیه و ایران بر آمده و به همین دلیل دو وزیر مهم کابینه خود را راهی تهران کرده است.

کد خبر 590531

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha