پیاده روی در مسیر حرم مطهر رضوی فرهنگ امام رضا(ع) است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام فردوسی پور پیاده روی در مسیر حرم مطهر رضوی یکی از فرهنگهای مرتبط با ایشان دانست و افزود: برنامه های مبلغان در این ایام در قالب ها و کارگاه های مختلف برای زائران پیاده در مسیر شهر مشهد و حرم مطهر امام هشتم اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد فردوسی پور، معاون تبلیغی فرهنگی حوزه علمیه خراسان در نشست خبری اعزام مبلغین رضوی ضمن گرامی داشت ایام دهه آخر صفر گفت: شورای عالی مدیریت حوزه علمیه خراسان پس از صدور حکم رهبر معظم انقلاب شکل گرفت و بر همین اساس تحولاتی در این مجموعه ایجاد شد که یکی از آنها، به خاطر اهمیت به مسائل فرهنگی، ایجاد معاونت فرهنگی و تبلیغی در مجموعه مدیریتی حوزه علمیه خراسان است.

 

حجت الاسلام فردوسی پور با اشاره به اینکه مباحث تبلیغی در گذشته به  شکل امروزین مطرح نبوده است، اظهار داشت: امر تبلیغ رشته ای از مباحث فرهنگی ست و بر همین اساس یکی از کارهای شکل گرفته در ایام اخیر اعزام 700 مبلغ خواهر و برادر به پیاده روی اربعین بود که طی روزهای اخیر از آنجا بازگشته اند؛ بر این مبنا تعداد 130 نفر از خواهران مبلغ در مواکب خواهران و مابقی برادران مبلغ در موکبها، سایر ایستگاه های مستقر و نیز اتوبوس مسیرهای نجف، کربلا و کاظمین مباحث مرتبط با زائران را مطرح کردند.

 

وی افزود: مبلغان اعزامی هفت روز را اتوبوس ها و هفت روز را در مواکب حضور داشتند که جمعاً مخاطبان آنها در این ایام به 490 هزار نفر می رسد.

 

معاون تبلیغی فرهنگی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه پیاده روی در مسیر حرم مطهر رضوی یکی از فرهنگهای مرتبط با ایشان است، یادآور شد: بر این اساس خیل عظیمی از ارادتمندان امام رضا(علیه السلام) از اقصی نقاط استان های سه گانه خراسان و نیز از مبادی مختلف کشور با پای پیاده طی مسیر می کنند تا بدین جا برسند، بر همین مبنا با همکاری آستان قدس رضوی، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان خراسان رضوی، اداره کل تبلیغات اسلامی اسلامی خراسان رضوی و همچنین سپاه امام رضا(علیه السلام) همکاری های لازم را برای اعزام مبلغ داشته ایم که در ایستگاه های ورودی شهر مشهد و نیز در مسیرهای جاده ای کلات، فریمان، تربت، نیشابور، سرخس و شاندیز مسقر شوند، در جلساتی مانند جلسه های استانداری به این امر تأکید شده بود که ساماندهی مبلغان بر عهده نهاد حوزه علمیه خراسان رضوی باشد.

 

وی با بیان اینکه از روز گذشته مبلغان به مکانهای مدنظر اعزام شده اند، عنوان کرد: کاروانهایی که نیازمند به حضور روحانی در این منطقه باشند می توانند طی تماس با مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان درخواست خود را ابلاغ نمایند تا برای آنها نیز مبلغ اعزام شود.

 

حجت الاسلام فردوسی پور درباره بسته های توزیعی فرهنگی مدنظر مبلغان در این ایام افزود: آستان قدس رضوی در بسته هایی نمک متبرک، جانماز، مهر و تسیبح و نیز سپاه امام رضا(علیه السلام) با اهدای کتاب و دفترچه های یادداشت منقش به تصویر شهدا این قسمت را تأمین می کنند، در کنار این مرکز مدیریت حوزه های علمیه با ایجاد یک کانال در شبکه اجتماعی تلگرام نکات و مواردی را به جهت تبلیغ برای مبلغان اعزامی آماده کرده است، برنامه های تبلغی مبلغان در این ایام در قالب تبلیغ چهره به چهره، حلقه های معرفت، بیان احکام بین زائران و نیز کارگاه های تخصصی عفاف و حجاب و رسانه برای زائران پیاده می شود.

 

وی درباره خلأهای موجود در این زمینه گفت: به لحاظ منابع مالی ما دست مان خالی ست و نیاز به حضور نهادهای مردمی در این عرصه داریم چراکه نهادهای دولتی در پی آماده سازی زیرساختهای مسیر زیارت مثل جاده ها هستند و توجهی به مسائل فرهنگی ندارند، سالهای قبل هیئات و کاروانهای پیاده اقلام فرهنگی شان دو حالت داشت یا جنبه تبلیغی برای هیئت خودشان بود یا برخی از آنها مروج برنامه های تشیع لندنی بودند.

 

معاون تبلیغی فرهنگی حوزه علمیه با اشاره به همکاری های حوزه علمیه خراسان و قم با یکدیگر اظهار داشت: از شهر قم حدود 1600 نفر گروه جهادی به اینجا آمده اند و مقرر شد طی برنامه ای منسجم استان خراسان مجموعه های تحت اشراف خود را در پیاده روی زائران طوی پوشش دهد که با برنامه های آن ها در سایر محورها تداخل نداشته باشد که چنین امری را در پیاده روی اربعین هم شاهدش بودیم.

 

وی با بیان اینکه هریک از کاروانهای پیاده همراه خود مبلغی از مبدأ حرکتشان دارند، یادآور شد: این افراد هریک دارای حکم مأموریتی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی هستند که در این زمینه سازمان تبلیغات با مشکلاتی مواجه بوده است برای نمونه در برخی از مناطق مثل روستاها هر سه روستا به خاطر نبود مبلغ، با یک مبلغ راهی مشهد شده اند.

 

حجت الاسلام فردوسی پور همچنین درباره برخی از ناهماهنگی ها زائران در گذشته گفت: برخی از افراد به صورت فردی و یا گروهی خارج از هماهنگی های سازمان تبلیغات پیاده به سمت مشهد حرکت می کردند که از دایره پوشش روحانیون مبلغ خارج می شدند بر همین اساس طی تمهیداتی در سال جاری، 30 نفر از مبلغان را در ایستگاهی مستقر کرده ایم که اگر چنانچه به چنین مواردی برخورد کردند با آنها به صورت پیاده تا ایستگاه بعدی همراه باشند و از آنجا تا مسیر بعدی به همین صورت مبلغان تغییر خواهند کرد.

 

وی همچنین با اشاره به حضور اقشار سایر مذاهب اسلامی در سفرهایی از این دست افزود: همواره به مبلغان توصیه می شود که مراقب مسائل اختلاف آمیز و تحریک آمیز بر ضد مسلمانان باشند و به ارزشهای اسلامی زائران پیاده در این سفرها احترام گذاشته شود.

 

معاون تبلیغی فرهنگی حوزه علمیه خراسان یکی از کارهای در دست اقدام آینده را ایجاد مدرسه تبلیغ عنوان کرد و افزود: این مدرسه پس از دهه صفر با رشته های تخصصی در مدرسه شهدا، واقع در مشهد کار خود را آغار خواهد کرد بر این اساس با برخی نهادهای حوزوی تفاهم نامه هایی به امضا رسیده است تا این کار به ارائه مدارک معتبر میسر گردد.

 

وی همچنین درباره طرح هجرت سازمان تبلیغات اسلامی و ورود حوزه علمیه بدان گفت: طی تفاهم نامه حوزه علمیه قم و این سازمان مقرر شده است که این طرح به حوزه های علمیه واگذار شود.

 

حجت الاسلام فردوسی پور درباره ورود حوزه علمیه به برنامه های آموزشی مدارس امین نیز اظهار داشت: در این زمینه قرار است تا طی تفاهم نامه ای که بین حوزه های علمیه و وزارت آموزش و پرورش به امضا می رسد مدیریت این مدارس به حوزه واگذار شود و سایر موارد مانند هزینه مدرسه و مسائل متربط با معلمان در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد.

 

وی همچنین درباره فضای مجازی و برنامه های مدنظر حوزه علمیه خراسان در این باره عنوان کرد: در باب این موضوع بحث فضای مجازی و تبلیغ نوین آغاز شده است و امیدواریم که سرفصل های لازمش پیاده گردد که هم طلاب و هم عموم مردم از آن بهره مند شوند تا مشکلات موجود در این عرصه به کمک نهاد خانواده مرتفع گردد.

 

معاون تبلیغی فرهنگی حوزه علمیه خراسان با اشاره به جذب 40 نفر از طلاب روانشناس در حوزه علمیه خراسان گفت: طی برنامه هایی تصمیم داریم تا از این طلاب در مدارس عملیه مشهد و سایر شهرستان های استان استفاده کنیم تا هم آنها و هم سایر اقشار مردم از برنامه این روانشناسان بهره مند شوند.

 

وی با اشاره برنامه های مرکز مهارت و آموزش های حوزه عملیه یادآور شد: مردم در این مرکز به خاطر قیمت پائینش نسبت به سایر مراکز مشابه فنی و حرفه ای، اقبال خوبی دارند و برنامه مدنظر در اینجا آموزش فنون و مشاغلی به جوانان است که جامعه بدان ها نیازمند است.

 

حجت الاسلام فردوسی پور همچنین یادآور شد: در آینده و یا حضور نماینده ولی فقیه در سازمان هلال احمر قرار است طی تفاهم نامه ای کانون هلال احمر در حوزه های علمیه خراسان ایجاد گردد تا طلاب در جهت گسترش نکات مدنظر این سازمان فعال باشند.

 

کد خبر 590277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha