به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ارتش، حجت الاسلام سید محمد علی آل هاشم در گردهمایی فرماندهان نیروی دریایی ارتش که در ستاد فرماندهی نداجا برگزارشد، ضمن تبریک هفته بسیج و نیروی دریایی اظهار داشت: باید نسبت به اشاعه و ترویج فرهنگ و تفکر بسیجی در سطح جامعه تلاش کرد زیرا ما به این فرهنگ برای خدمت به کشور نیازمندیم.
وی با اشاره به اهمیت روز نیروی دریایی و عملیات غرورآفرین مروارید گفت: نیروی دریایی در شصت و هفتمین روز جنگ توانست نیروی دریایی دشمن را بهطور کامل منهدم کند و سیادت دریایی خود را به اثبات رساند.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش تصریح کرد: نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس در اسکورت کشتیهای تجاری و نفتکشها کار بزرگی را انجام داد و شریانهای اقتصادی را تامین کرد.
وی با اشاره به حضور قدرتمندانه نیروی دریایی در آبهای آزاد و بین المللی به بیان دستاوردهای این حضور مقتدرانه اشاره کرد و گفت: ایجاد بازدارندگی متناسب با عمق راهبردی، انتقال میدان درگیری از مرزهای جغرافیایی به مناطق دور دست، ایجاد امنیت در خطوط مواصلاتی و ایجاد موازنه قدرت در مقابل قدرتهای منطقه و فرامنطقهای را در پی داشته است.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش ارتقای روحیه معنوی کارکنان نیروی دریایی را از جمله مزیتهای نسبی این نیرو در اجرای ماموریتهای خطیر عنوان کرد و افزود: بخشی از توان نیروهای مسلح ما امروز نشات گرفته از نیروی دریایی مومن، معتقد و پای کار است.
وی در ادامه با بیان اینکه از گذشته های دور دریا بعنوان عرصه ای حیاتی و تعیین کننده برای مردم نقاط مختلف دنیا و کشورهایی که به دریا راه دارند تلقی می شده و دریا ها در تامین امنیت مناطق و منافع آن مناطق نقش بی بدیلی داشته، افزود: جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن سواحل بسیار طولانی در شمال و جنوب کشور برخوردار از مواحب دریاست. علاوه بر این واقع شدن ایران در منطقه مهم راهبردی جنوب غربی آسیا نیز بر اهمیت کشور ما افزوده است.
نماینده ولی فقه در ارتش افزود: قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران همواره بعنوان یکی از مولفه های مهم قدرت ملی به شمار رفته و در این میان نقش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تامین منافع ملی بسیار تعیین کننده و اثرگذار بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تنها پس از گذشت 67 روز از آغاز جنگ تحمیلی ضمن انهدام بخش اعظمی از توان نیروی دریایی دشمن موفق شد سیادت دریایی جمهوری اسلامی ایران را در آب های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان به اثبات برساند، افزود:دفاع 34 روزه تکاوران و تفنگداران نیروی دریایی در خرمشهر، تامین پدافند جزایر و
سکو های نفتی کشور به ویژه در جزیره آبادان، مقابله با تکمیل محاصره آبادان و خرمشهر، شرکت گسترده نیروی دریایی در عملیات بیت المقدس، سازماندهی بیش از 300 فروند قایق هجومی آبی خاکی جهت پشتیبانی از قرارگاه های نصر، فتح و قدس در عملیات عبور از رودخانه کارون، انجام سلسله عملیات های اسکورت کاروان های تجاری و نفتکش و در نهایت انجام عملیات ظفرمند مروارید به منظور انهدام سکوهای البکر و الامیه در هفتم آذر سال 1359 بخشی دیگر از افتخار آفرینی های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس است که باعث شد با تأیید حضرت امام (ره) هفتم آذر بعنوان روز نیروی دریایی نام گذاری شود. رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در ادامه گفت: در طول سال های اخیر موضوع دریا و ضرورت ارتقاء قدرت دریایی همواره مورد توجه و تأکید فرماندهی معظم کل قوا(مد ظله العالی) بوده و در این راستا مقام معظم رهبری دریا را عرصه رویارویی قدرتمندانه با دشمنان و در عین حال فعالیت موثر و همکاری با دوستان برشمرده اند و فرموده اند دسترسی به آب های آزاد، اتصال به چهار گوشه جهان از راه دریا و امکان دفاع از کشور در بستر دریا از جمله برکات دریا است که مردم و مسئولان باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.
حجت الاسلام آل هاشم افزود: فرمانده معظم کل قوا رسیدن به جایگاه متناسب با شأن ملت و جمهوری اسلامی ایران در دریا را مسئولیت بزرگ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران می دانند و معتقدند ما هنوز در آغاز راه توجه به دریا هستیم و این مسیر باید آینده مطلوبی را رقم بزند.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت: امروز، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دلیل سوابق درخشان در خلق حماسه های بی نظیر و به دلیل ظرفیت ها بالقوه ای که در این نیرو از نظر نیروی انسانی و غیره دارد در تأمین منافع و امنیت ملی کشور و بسط اقتدار جمهوری اسلامی ایران واجد ویژگی های یک نیروی راهبردی است.
وی در این رابطه گفت: بر اساس موقعیت کنونی منطقه، جمهوری اسلامی ایران از یک سو خواهان برقراری روابط و گسترش مناسبات خود در منطقه است و از سوی دیگر می بایست قدرت دفاعی نظامی خود را متناسب با نیاز ها و شرایط منطقه روزبه روز ارتقا ببخشد و در این میان نقش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بعنوان بخش مهمی از قدرت ملی برجسته و بسیار قابل توجه است.
"ایجاد بازدارندگی دفاعی مناسب برای کشور در عرصه دریا"، "عمق بخشی راهبردی به خطوط دفاعی کشور و انتقال میدان درگیری احتمالی از مرزهای جغرافیایی به مناطق دور دست"، "مقابله با ناامنی های دریایی و برقراری امنیت در خطوط مواصلاتی و تجاری دریایی ایران و کشورهای منطقه"، "برقراری موازنه قدرت منطقه ای در برابر قدرت های بیگانه و دشمنان"، "تهدید آفرینی جدی علیه منافع و امنیت دشمنان با گسترش دامنه نبرد های احتمالی آینده"و "انتقال پیام صلح و دوستی کشورمان به کشورهای جهان"؛ بخشی از دستاوردهای نیروی دریایی ارتش بود که حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم به آنها اشاره کرد.
وی در پایان گفت: امروز، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران رسالت بسیار خطیر و سنگینی را بر عهده دارد چرا که بدون تردید بخش مهمی از توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران نشأت گرفته از اقتدار نیروی دریایی است و در این زمینه حفظ و ارتقاء وضع موجود مبتنی بر سرمایه گذاری در ابعاد مختلف انسانی بویژه ارتقاء و تعالی معنوی کارکنان از عوامل برترساز و مهم محسوب می شود.
نظر شما