دکتر محمد روشن، رییس دانشگاه سوره و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، در گفتگوی اختصاصی با شبستان، پیرامون رویکرد اسلامی سازی و تحول در رشته های هنری در راستای سیر تحول در رشته های دانشگاهی کشور، به اظهار نظر پرداخت.
وی با اشاره به اساسنامه دانشگاه سوره که هدف تاسیس این دانشگاه از ابتدا تربیت هنرمند دینی بوده است، اظهار داشت: ما تلاش می کنیم تا در این دانشگاه هنرمندانی تربیت شوند تا ارزش های دینی و اسلامی را به عرصه اجتماع بیاورند.
مولف کتاب "حجاب مسئولیت ها و اختیارات دولت اسلامی" که مدعی بود از ابتدای تاسیس دانشگاه، هدف همین "تربیت دینی هنرمند" بوده است، ادامه داد: به این علت که سایر دانشگاه ها اهتمام خاصی در زمینه تربیت هنرمند دینی نداشتند، دانشگاه سوره تصمیم گرفت که در این زمینه برنامه های خاص خود را به مرحله عملیاتی برساند.
وی بر این باور است که اگر بخواهیم هنرمند دینی تربیت کنیم، محوریت این تعلیم و تربیت، قرآن و عترت است، و در این زمینه گفت: هر چند رشته های ما از لحاظ تکنیکال با دیگر دانشگاه ها فرقی ندارند، اما از نظر محتوا متفاوت بوده و حتی مدتی است که به دنبال تغییر متون آموزشی هم هستیم.
عضو قطب علمی خانواده دانشگاه شهید بهشتی، با اشاره به اینکه تولید متون آموزشی فرآیندی سخت و زمان گیر است، ادامه داد: به همین لحاظ به طور چشمگیری هنوز در این رابطه به توفیقی دست نیافته ایم.
وی یکی از شرایط تصویب موضوعات پایان نامه های دانشجویان دانشگاه سوره در گروه های آموزشی را بودن موضوعات آنها در راستای اهداف اسلامی دانست و گفت: همین امر یکی از رویکردهایی است که ما تلاش می کنیم تا هم هنرمند و هم هنر او در خدمت به اهداف دین باشد.
عضو انجمن علمی سلامت خانواده ایران، در پاسخ به پرسش از علت حذف رشته موسیقی در آن دانشگاه، اظهار داشت: ما از چهار سال پیش رشته موسیقی را در دانشگاه سوره، حذف کردیم؛ چرا که وقتی شما می خواهید محصولی تولید کنید باید همه مواد اولیه اش را داشته باشید.
وی که مدعی بود مواد اولیه رشته موسیقی را در اختیار نداشته و ندارند، ادامه داد: اگر مواد اولیه مناسبی نداشته باشید، محصول نامرغوبی هم تولید خواهید کرد. ما عدم تولید محصول را به تولید محصول نامرغوب ترجیح دادیم.
عضو هیئت امنای دانشگاه هنر، با اظهار ناخرسندی از این در اختیار نداشتن مواد اولیه، گفت: ما هر چند خودمان نیز به این امر راضی نیستیم، اما نداشتن مبانی درسی مناسب، نبودن توان کافی برای نظارت بر دانشجویان برای هدفمند بودن فعالیت ها در این حوزه و کاربرد اطلاعات در مسیری درست، نقص های ما در این رشته ها است که باید برطرف شود.
وی بر این باور است که چون در دانشگاه نمی توانند رشته موسیقی را به طور اخص کلمه مبتنی بر مبانی شریعت اداره کرده و به پیش ببرند، آن را تعطیل نموده اند.
مدیر مسئول فصلنامه علمی – تخصصی "رهپویه هنر"، در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اعتقاد مسلمانان مبنی بر اینکه اگر جامعه اسلامی بازگشت به قرآن داشته باشد، رستگاری و فلاح خود را تضمین می کند، اظهار داشت: اگر آنطور که قرآن بنیان های خانواده را تبیین می کند، در جامعه رفتار کنیم، بدیهی است که بسیاری از مشکلات جامعه حل و فصل خواهد شد.
وی با اظهار تاسف از اینکه به نخستین نهاد اجتماعی توجه کافی نداشته و آنگونه که باید آن را مهم نمی انگاریم، ادامه داد: وقتی مشکلات جامعه رخ می دهد، ما به اشتباه سراغ معلول می رویم و دائما تلاش داریم که معلول را برطرف نماییم، در حالیکه باید دنبال علت باشیم و برای حل معضلات جامعه باید ابتدا خانواده ها را اصلاح و برایشان برنامه ریزی کرد.
پایان پیام /
نظر شما