برنامه محیط زیست برای نوسازی و بهبود ناوگان حمل و نقل عمومی

خبرگزاری شبستان: معاون رییس جمهور با بیان اینکه سازمان محیط زیست برای بهبود ناوگان حمل و نقل عمومی برنامه دارد، گفت: حاضریم با بانک‌های عامل برای اعطای تسهیلات و نوسازی حمل و نقل عمومی در کلانشهرها به‌ویژه تهران مذاکره کنیم.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، معصومه ابتکار، در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان حفاظت محیط زیست و بانک ملی ایران که ظهر امروز برگزار شد، گفت: تصویر پولی که به شکل برگ‌های سبز با نوار بانک ملی دسته شده بود از زیباترین تصاویری است که مفهوم اقتصاد مبتنی بر منابع طبیعی را می‌رساند.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سیستم بانکی کشور در دولت یازدهم در راستای پیشبرد اهداف محیط زیستی گام‌های خوبی برداشته است، خاطرنشان کرد: حمایت از پلنگ ایرانی در قالب بیمه این گونه در حال انقراض از سوی بانک ملت، اختصاص بخش مهمی از فعالیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی بانک تجارت به حوزه محیط زیست و تاسیس شعب سبز همراه با استانداردهای محیط زیست، برگزاری جشنواره فیلم صدثانیه‌ای با رویکرد محیط زیست از سوی بانک پاسارگاد از جمله اقداماتی است که بانک‌های کشور در حفاظت از محیط زیست انجام داده‌اند.

 

معاون رییس‌جمهور با اشاره به همکاری و اقدامات بانک شهر، بانک کشاورزی و بانک اقتصاد نوین همچنین بانک ملی ایران در حوزه‌های زیست‌محیطی اظهار داشت: سبز شدن سیستم و شبکه بانکی کشور از محورهای اصلی در فرآیند فعالیت بانک‌های عامل است.

 

ابتکار با بیان اینکه بانکداری الکترونیک به کاهش مصرف کاغذ، کاهش مصرف سوخت و انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک کرده است، اظهار داشت: مدیریت مصرف انرژی و مصارف دیگر از سوی سیستم بانکی بیانگر مسئولیت اجتماعی و همراهی نظام بانکی کشور در حفاظت از محیط زیست است.

 

وی با اشاره به تاکیدات رییس‌جمهور در حوزه محیط زیست به‌ویژه پس از ابلاغ سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست گفت: همراهی و همکاری گسترده سیستم بانکی در حفاظت از محیط زیست جای قدردانی دارد.

 

ابتکار با بیان اینکه امضای تفاهم‌نامه همکاری با بانک مرکزی ما را وارد فصل نوینی از همکاری‌ها در حوزه محیط زیست کرده است، خاطرنشان کرد: از بانک‌های عامل به ویژه بانک ملی درخواست می‌کنیم تا در اعطای تسهیلات، جهت‌گیری‌ها و اولویت‌بندی‌شان مبتنی بر الزامات زیست‌محیطی و ارزیابی محیط زیستی باشد.

 

معاون رییس‌جمهور با بیان اینکه بر اساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری همه طرح‌ها باید پیوست و توجه زیست‌محیطی داشته باشند، خاطرنشان کرد: در تخصیص تسهیلات، جهت‌گیری و اولویت‌بندی‌ها بر اساس شاخص‌های محیط زیست انجام شود.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در حال حاضر بر اساس قانون تمام طرح‌های بزرگ ملزم به انجام ارزیابی زیست محیطی هستند و در کنار آن، اگر این موضوع در نظام بانکی ما نهادینه شود دیگر شاهد اجرای طرح‌های مخرب و آلاینده محیط زیست و یا فعالیت صنایع دست‌چندمی کشورهای دیگر در ایران نخواهیم بود.

 

ابتکار با اشاره به کارگروه مشترک سازمان محیط زیست و بانک‌های عامل کشور گفت: در قالب این کارگروه مشترک باید رتبه‌بندی و شاخص‌هایی برای بانک‌ها تعریف کنیم تا به بانک‌های عامل اعلام شود که بر اساس شاخص‌های زیست‌محیطی در اقتصاد سبز قرار بگیرند.

 

وی با بیان اینکه 100 میلیارد دلار تامین مالی در شبکه‌های اقتصادی دنیا با هدف کاهش گازهای گلخانه‌ای وجود دارد، تصریح کرد: اصول بنیادینی در دنیا داریم و در شبکه‌های جهانی مطرح است و چند کار مهم بین‌المللی نظیر کاهش گازهای گلخانه‌ای در حال انجام است و ایران نیز در این بخش مشارکت جدی دارد.

 

ابتکار با بیان اینکه باید نظامات بانکی کشور را منطبق با استانداردهای محیط زیستی پیش ببریم، خاطرنشان کرد:‌ ابتدا باید فرآیندها در بانک‌های عامل سبز شود و پس از آن به موضوع پرداخت تسهیلات و حمایت از اقتصاد سبز بپردازیم.

 

معاون رییس‌جمهور با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حفاظت از محیط زیست بسیار مهم است، اظهار داشت: بانک‌های عامل در کنار تبلیغات خود حتی به طور ضمنی پیام زیست‌محیطی، آموزش، تلنگر در حوزه محیط زیست و رفتار صحیح با طبیعت را به تصویر بکشند.

 

ابتکار با اشاره به برگزاری استارت آپ سبز (تشویق کسب و کارهای سبز) یک کار فرهنگی و حتی اشتغالزا است، تصریح کرد: آموزش و فرهنگ‌سازی و فعالیت‌های رسانه‌ای بانک‌ها به حفاظت از محیط زیست کمک خواهد کرد.

 

وی در ادامه با اشاره به هدف‌گذاری جهانی در حوزه توسعه پایدار گفت: ایران به این هدف‌گذاری جهانی پیوسته است که در 17 محور ابعاد اجتماعی، اقتصادی، زیست‌محیطی و فرهنگی را دربر می‌گیرند.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بانک ملی به عنوان یک بانک تاریخی و ریشه‌دار می‌تواند اهداف توسعه پایدار را در دستور کار خود قرار دهد، اذعان داشت: این بانک می‌تواند در موضوعات مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی فعال شود.

 

ابتکار در ادامه با اشاره به برش یک ساله و برنامه یک ساله از کاهش آلودگی هوای تهران گفت: این برنامه را آماده کرده‌ایم و خواست کلانشهرها و تهران نیز است اما به دلیل برخی ملاحظاتی که وجود داشت پیشرفتی که مدنظر برنامه بوده است، محقق نشده است.

 

ابتکار با بیان اینکه از 60 هزار تاکسی فرسوده ثبت‌نام‌شده، 30 هزار تاکسی نوسازی شده‌اند، اظهار داشت: بانک ملی یا سایر بانک‌ها که علاقه‌مند به مشارکت در حوزه محیط زیست هستند می‌توانند در نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی نظیر اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌ها ورود پیدا کنند و می‌توانیم در این زمینه وارد مذاکرات اجرایی شویم.

 

ابتکار خاطرنشان کرد: دولت جهت‌گیری جدی برای حمایت از خودروهای هیبریدی و موتورهای برقی را در دستور کار خود قرار داده است و حتی یکی از برنامه‌هایش این است که حمل و نقل عمومی را به سمت استفاده از گاز و برق هدایت کند تا آلایندگی در شهرها به‌ویژه کلانشهرها را به حداقل برسانیم.

 

معاون رییس‌جمهور تصریح کرد: برنامه آماده برای بهبود ناوگان حمل و نقل عمومی داریم و حاضریم با بانک‌های عامل در ارتباط با نحوه اعطای تسهیلات و نوسازی حمل و نقل عمومی در کلانشهرها به‌ویژه تهران وارد مذاکره عملیاتی شویم.

 

 

 

کد خبر 590084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha