واقعه عاشورا مصداق بارزی از توحید است

خبرگزاری شبستان: مدیر مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه گفت: گریه بر امام حسین(ع) به یک چشم بر هم زدنی به قرب الهی رسیدن و در آغوش خدا قرار گرفتن و قدم آخر در توحید است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان٬ نشست تخصصی «توحید در محبت» با حضور طلاب و کادر سطح 3 در مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه برگزار شد.

 

منیژه کاشانی، مدرس و مدیر مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه، ضمن ابراز ارادت به ساحت مقدس امام زمان(عج)؛ جلسه را به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) متبرک و مزین کرد که فرمودند :«من لم یرض بقضائی و لم یصبر علی بلائی و لم یشکر علی نعمائی فلیخرج من ارضی و سمائی و لیتخذ ربا سوای» هر آن کس که راضی به قضای من نمی شود و صبر بر بلاء من نمی کند و شکر بر نعمت های من نمی نماید پس خارج شود از زمین و زیر آسمان من و برود پروردگار دیگری را برای خود اتخاذ نماید.

 

وی در ادامه عامل و زمینه ساز مصیبت را از بین رفتن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه عنوان کرد و وظیفه فرد در برابر مصیبتهای وارده را با تأسی به آیات 153تا 157 سوره مبارکه بقره، صبر بر مصیبت دانست و اظهار داشت: در آیات قرآن صبر در کنار فضائل اخلاقی دیتوحیدگر نظیر(صبر و استقامت ,صبر و نماز و صبر و توکل ) آمده است.

 

وی سپس با اشاره به مصادیقی از بلاها و مصیبتهایی که بر پیامبران از جمله حضرت ایوب و حضرت یعقوب(علیهما السلام) و حضرات معصومین  وارد شده، امام حسین(ع) را استاد توحید در محبت خواند و با توجه به فرازی از دعای عرفه که سالار شهیدان دوازده مرتبه ذکر «لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنْ الظَّالِمِینَ»را بیان می فرمود، اولین مرحله توحید در محبت را انکسار و شکستن خود در برابر حضرت حق دانست.

 

کاشانی اذعان کرد: امام حسین(ع) با آمدنش در این دنیا استاد توحید در محبت برای همه انبیاء(علیهم السلام )شد و عشق به ایشان سبب می شود انسان از مرحله اول به مرحله دوازدهم قرب الهی برسد.

 

مدیر مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه گفت: مرحله دوم توحید در محبت  در جایی است که حضرت در این دعا می فرمایند «لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنْ المستغفرینَ» در روایات آمده، اگر به اندازه بال مگسی چشم تر شود خداوند متعال گناهان ماتقدم و ماتأخر را می آمرزد و مرحله سوم توحید در محبت، مقام تسبیح  است که طبق روایات نفس المهموم فی مصابنا فهو تسبیح ؛کسی که نفسی (آه)در مصیبت ما می کشد ،مقام تسبیح را دارد .

 

مدیر مرکز تخصصی فقه در ادامه افزود: گریه بر امام حسین(ع) به یک چشم بر هم زدنی به قرب الهی رسیدن و در آغوش خدا قرار گرفتن و قدم آخر در توحید است، همچنین واقعه عاشورا، خود مصداق بارزی از توحید است.

 

کد خبر 589979

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha