سرکرده  باند های قاچاق باید اعدام شوند

خبرگزاری شبستان:یک روان شناس باید با اتخاذ برخی از تدابیر و تصمیم ها تعداد اعدام ها را محدود کنیم، گفت: محدود به این معنا که افراد و ریشه ها و افراد اصلی(سرکده باندها) را مورد نشانه قرار دهیم و حذف کنیم.

احمد رزاقی، روانشناس و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص حذف اعدام قاچاقچیان گفت: صرف برخورد سلبی با قاچاق فروشان و خرده فروشان مواد مخدر نمی توان با آنها برخورد کرد اما افرادی هستند که اساسا وجودشان برای جامعه مانند یک غده سرطانی است که این غده سرطانی باید از تن جدا و به سطل زباله انداخته شود.

 

وی با بیان اینکه باید با اتخاذ برخی از تدابیر و تصمیم ها تعداد اعدام ها را محدود کنیم، بیان کرد: محدود به این معنا که افراد و ریشه ها و افراد اصلی(سرکده باندها) را مورد نشانه قرار دهیم و حذف کنیم. ما متاسفانه در بسیاری از مواقع سرشاخه ها و ساقه ها را می گیریم ولی چون ریشه هنوز پابرجا است ،دوباره شاخه ها و ساقه ها رشد می کنند، این عوامل مسایلی هستند که گاهی در تصمیم گیری ها نادیده گرفته می شوند.

 

رزاقی در پاسخ به این سوال که آیا معتاد مجرم است یا بیمار، اذعان کرد: ما به عنوان روانشناس و آسیب شناس ،معمولا معتاد را بیمار می دانیم لذا بیمار را باید تیمار کرد.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه گاهی مواقع دستگاه قضایی آنها را صرفا به عنوان مجرم تلقی می کند، افزود: در بعضی مواقع فرد معتاد اقدام به کار مجرمانه می کند که ما باید به عنوان بیمار با وی برخورد کنیم. وقتی کسی مرتکب جرمی می شود باید طبق قانون برخورد شود، اما فرد بیمار از دید ما مجرم نیست از دید ما این فرد دچار مشکلات روحی، روانی  و افسردگی است که باید به لحاظ روانشناختی و جامعه شناسی مورد برسی و مداوا قرار گیرد.

 

این روانشناس در ادامه تصریح کرد: ما همیشه داستان را از آخر تعریف می کنیم در صورتی که داستان باید از اول تعریف شود، باید سوال شود این فرد چگونه مجرم شده است. آیا از ابتدا بیمار بود، بعد مجرم شد یا نه مجرم بود، بعد بیمار شد و سپس مرتکب جرم شد، اینها مسایلی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: یکی از دلایل این است که این فرد ابتدا دچار مشکلات افسردگی و روحی شده و از سوی خانواده کنترل، مدیریت و تربیت نشده، آرامش و اعتماد به نفس به او تزریق نشده و همچنین فضای مناسب برای وی ایجاد نشده است.

 

وی در ادامه تصریح کرد: چرا ما در خانواده های علما و اندیشمندان از این مسایل نداریم و به صفر نزدیک می شود ،حتی آسیب های دیگر در این خانواده ها کمتر دیده می شود، چرا؟ چون آنها فضای تعلیم و تربیت را در خانواده فراهم می کنند و این افراد پیشگیری می شوند.

 

رزاقی ادامه داد: من قبول ندارم که می گویند افراد معتاد مجرم هم هستند نه آنها صرفا بیمار هستند و از دید ما بیمار باید تیمار و مداوا شود.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: برای حل همه معضلات و آسیب های اجتماعی باید مردم مشارکت داشته باشند. من به عنوان یک کارشناس اعتقاد دارم هر معضل و آسیب اجتماعی که از سوی مردم حمایت و پشتیبانی نشود، حل نخواهد شد؛ به عنوان مثال ترافیک یک مساله اجتماعی است ،نزدیک به 20 هزار کشته رانندگی در کشور داریم آیا این مشکل را صرفا با بگیر و ببند و جریمه کردن می توان محدود کرد، هرچند این امر نیز بخشی از حل این مسئله است اما اگر خود مردم آموزش نبینند و از این مسئله حمایت نکنند این مشکل حل نخواهد شد یا در خصوص بهداشت شهری، محیط زیست و آلودگی طبیعت. اگر حمایت های مردمی نباشد هیچ گاه حل نخواهند شد.

 

وی ادامه داد: لذا مسئولان بدون حمایت مردم کاری از پیش نخواهند برد، بنابراین مردم باید با مسئولان همراه باشند ،مردم به آنها اعتماد داشته باشند و مسئولان نیز با مردم ارتباط تنگاتنگ و مستمری داشته باشند و از این پتانسیل اجتماعی بسیار قوی و کارساز بهره برداری کنند. همچنین برای کنترل مسئله اعتیاد یا مسئله پوشش، بدحجابی، طلاق، مردان و زنان خیابانی و صدها مسایل دیگر باید حمایت های مردمی وجود داشته باشد و همچنین فرهنگسازی، تبلیغات، آموزش و اعتماد داشتن به مردم نیز از جمله عوامل مهمی هستند که می توان با آن آسیب های اجتماعی را مهار کرد.

 

 

 

 

کد خبر 589943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha