دلنوازی: «از ری تا تیسفون» حس تجربه شده‌ای را در ذهن مخاطب به تصویر می کشد

خبرگزاری شبستان: اولین اثر نیما دلنوازی، نوازنده تحصیلکرده و جوان ساز سنتی تار با عنوان از «ری تا تیسفون» روانه بازار شده و خالق آن مدعی است سعی کرده کاری متفاوت و غیر تقلیدی ارائه دهد.

نیما دلنوازی در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: از روزی که وارد هنرستان موسیقی شدم تا کنون نزدیک به بیست سال است که نوازندگی می کنم و فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی موسیقی هستم.

وی در مورد آثارش گفت: آلبوم از «ری تا تیسفون» هم اولین آلبوم تکنوازی من است که به تازگی منتشر شده.

این نوازنده جوان در مورد ویژگی این اثر گفت: شرح درونی یک سفر به دنبال هویت و در حقیقت یک واقعیت گم شده است و شامل ده ترک می باشد.

این هنرمند در پاسخ به سوال ما مبنی بر اینکه در زمانی که گرایش بیشتر جوانان به عنوان مخاطبین اصلی موسیقی به سمت آثار پاپ است انگیزه و دلایل شما برای تولید اثری بی کلام و با سازی کاملا سنتی چه بوده گفت: اول اینکه برخلاف اینکه همه جور موسیقی گوش می کنم و به همه انواع موسیقی علاقمندم اما علاقه اصلی من نسبت به موسیقی سنتی بیشتر است. دوم اینکه  تار ساز تخصصی من است. البته سعی خودم را کرده ام که نوع ساز زدنم در این آلبوم و پیامی که می دهم کمی متفاوت باشد.

دلنوازی در مورد تفاوت‌ها و نوآوری‌اش گفت: سعی کرده ام که مفهوم و بیان کارم را با تصویر نشان دهم یعنی وقتی که شما این آلبوم را گوش می دهید تصویری در ذهنتان شکل بگیرد و حسی را که قبلا تجربه کرده اید دوباره احساس کنید و تنها یک ملودی نشنوید و اینکه یک روندی داشته باشد.

وی افزود: بیشتر قطعات تکنیکی هستند اما سعی شده که این تکنیک در خدمت مفهوم مد نظر قرار گرفته باشد.

دلنوازی در مورد مخاطبین این آلبوم گفت: مخاطبین من کسانی هستند که موسیقی را به صورت حرفه ای گوش می دهند و به موسیقی سنتی هم علاقمندند. امیدوارم که اثر خوبی باشد در زمینه تکنوازی و شاید فرمی باشد که بتواند علاقمندان جدیدی برای تار و تکنوازی جلب کند. ضمن اینکه سعی شده که مقداری از قابلیت های دیگر این ساز هم در این کار به نمایش در آید.

وی در مورد مدت زمان تولید این آلبوم به خبرنگار شبستان گفت: حدود یک سال و نیم تکمیل آن طول کشید و اتمام ضبط و چاپ و نشر آن هم چندماهی وقت برد که در مجموع می توان گفت دو سال زمان صرف تولید آن شده است.

این هنرمند ضمن تاکید بر اینکه جهت اخذ مجوز هیچ مشکلی نداشته در مورد سرمایه گذار این مجموعه گفت: سرمایه گذاری نداشتم چرا که کسی موسیقی سازی و تکنوازی را حمایت نمی کند.

وی در مورد هدفش از تولید این مجموعه گفت: می خواستم حرفم را بیان کنم و اثری را از خودم به جا بگذارم و اینکه مردم هم به اثری متفاوت گوش کنند.

این نوازنده تصریح کرد: در اولین گام تنها هزار حلقه لوح فشرده از اثرش توسط شرکت دلنوازان تهیه شده که هزینه های ضبط آن به عهده خود هنرمند بوده است و در پی این شراکت از فروش درصدی به این هنرمند پرداخته می شود.

دلنوازی ضمن اشاره به اینکه پدرش هم موزیسین بوده در مورد اساتیدی که از آنها اثر گرفته گفت: اتاد فرهنگ شریف، جلیل شهناز و ظریف را بسیار دوست دارم و سالهای سال نوازندگی آنها را گوش داده ام اما سعی کرده ام در این آلبوم حرف خودم را بزنم و سبک و فرم خودم را داشته باشم و کارم تقلیدی نباشد.

این هنرمند جوان در خصوص برنامه های بعدی خود گفت: در درجه اول دوست دارم که این کارها را اجرا کنم و برای پروژه بعدی در حال آماده سازی یک سری کار جدید که بتوان در قالب یک ارکستر آنسامبل با یک گروه پنج تا شش نفره اجرا کرد، هستم. به محض اینکه نوشتن و تنظیمش را تمام کنم اقدام به ضبط آن خواهم کرد.

 

گفت‌وگو: محمدصالح حجت‌الاسلامی

کد خبر 589776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha