شاعران نقش مهمی در انتقال مبانی دینی دارند

خبرگزاری شبستان: نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه در دین مبین اسلام به عنوان آموزه های دینی نسل به نسل منتقل شده شعرا نقش بزرگی داشتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، داود محمدی پیش از ظهر امروز (4 آذر) در کنگره دوسالانه شعر آئینی واعظ قزوینی که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد، بیان کرد: شعر آیینی و شاعران ما در انتقال مواریث گرانقدر شیعه و تعظیم و تکریم آن نقش بسزایی داشتند و وقتی به اشعار شاعران مختلف دقت می کنیم سراسر مملو از مضامين مربوط به آیات قرآن کریم است.

 

وی ادامه داد: آنچه در دین مبین اسلام به عنوان آموزه های دینی نسل به نسل منتقل شده شعرا نقش بزرگی داشتند و وقتی اشعار شعرا را می بینیم از فردوسی تا به حال، این مضامین در اشعار آنها موج می زند و نقش خود را به خوبی ایفا کردند و نقش شان هم جاودان و ماندگار بوده است.

 

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برای نمونه ترکیب بند محتشم کاشانی در تکیه ها خودنمایی می کند و این نقش و رسالت شعرای ما در انتقال مبانی دینی و بحث امامت و ولایت بوده است؛ شعرای ما نقش والایی داشتند به خصوص آنها که در باب اشعار آئینی نقش آفرینی کردند و امروز یکی از مصادیق بارز نقش آفرینی آنها را در باب انتظار می بینیم.

 

وی با اشاره به شخصیت واعظ قزوینی توضیح داد: واعظ قزوینی به عنوان یکی از مردم این خطه آیینه زمان خود بودند به معنای واقعی کلمه هم با توجه به مشکلات  زمان خود و هم به زبان زمان خود شعر می گفتند و سبک هندی ایشان برای مردم عادی هم قابل فهم بود و در واقع واعظ قزوینی از مردم هم دور نشد و ویژگی شعرش این بود قابلیت فهم عمومی را داشت.

 

محمدی یادآور شد: ما به اشعار ایشان افتخار کرده و جزو مفاخر ارزشمند این استان و کشور است و انشاالله انعقاد این کنگره ها به این امر منتهی شود که مفاخر خود را بشناسیم.

 

وی با اشاره به لزوم معرفی هرچه بیشتر آیت الله واعظ قزوینی افزود: به واعظ قزوینی جفا شده است و چهره ایشان آآنگونه که باید روشن نشده و باید با برگزاری اینگونه کنگره ها بیشتر شناسانده شود.

 

در ادامه مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین اظهار داشت: قزوین دارای پیشینه تاریخی و تمدن درخشان است، قزوین متعلق به همه سرزمین کهن است و روزگاری محل مراوده عالمان و اندیشمندان بوده است و در مقطعی که قزوین پایتخت ایران اسلامي بوده است تردد اندیشمندان و دانشمندان را داشتیم که به فرموده رهبری اگر قرار باشد اسامی اینها را فقط نام ببریم ساعت ها طول می کشد.

 

حجت الاسلام علی نعمت الهی گفت: قزوین صاحب هفت مکتب شامل معماری، نگارگری، نقاشی، شعر آئيني، تعزیه و موسیقی است و در مقاطعی این مکاتب به فراموشی سپرده شد البته حرکت هایی برای احیا مکتب معماری شد و نباید این بحث معماری را به سرای سعدالسلطنه بسنده کنیم و در حوزه خوشنویسی هم اقداماتی شد ولی ای کاش خط نستعلیق بر سردرب ادارات، خیابان ها و ووردی شهر ما بود تا معرف خوشنویسی بود چراکه اگر پایتخت خوشنویسی هستیم باید این امر نمود داشته باشد.

 

وی اعلام کرد: ما درصدد شدیم مکتب شعر قزوین را احیا کنیم و شخصیت واعظ قزوینی هم شخصیتی غریب و مظلوم در حوزه علم و ادب بوده و عالم عصر صفویه و فقیه بود و به تعبیر رهبری واعظ چیره دستی بود و شعر او  شعر اخلاقي، موعظه و پند است بنابراین به منظور احياي مکتب شعر آئینی و هم اینکه تولید آثار فاخر شعر آیینی داشته باشیم این کنگره برگزار شد.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی قزوین خاطر نشان کرد: شبکه مداحي ما موثر در کشور است و تولید آثار فاخر در ادبیات آئینی اهمیت دارد و این دوسالانه فرصتی است شبکه شعر آئینی ررا تقویت کنیم و انشالله دوسالانه های بعدی قوی تر برگزار شود و گام بعدی ما برگزاری این کنگره به شکل بین المللی است.

 


 

 

کد خبر 589706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha