به گزارش خبرنگار شبستان، نعمتالله ترکی، دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی و رییس سازمان برنامه و بودجه استان تهران امروز در هجدهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران گفت: در جلسه امروز دستگاههای اجرایی گزارشهای خود را در خصوص پروژههای خود ارایه دادند آنچه را که ما بررسی کردیم در هشت ماهه سال جاری با هدف گذاری ای که تا پایان سال داریم در بیش از 85 تا 90 درصد پروژهها پیشرفت حاصل شده و به نتیجه رسیدند.
وی با بیان اینکه مکانیزهکردن صندوقهای فروشگاهها یکی دیگر از موضوعات جلسه امروز اقتصاد مقاومتی بود، بیان کرد: این موضوع یکی از نکات اساسی و کلیدی بود که مورد بررسی قرار گرفت خوشبختانه در این زمینه قانون تصویب و ابلاغ شده است و مقرر شد این طرح را حوزه اصناف به صورت پایلوت در استان تهران اجرا کند.
ترکی با اشاره به اموال منقول و غیرمنقول دستگاههای اجرایی نیز تصریح کرد: عدم ثبت اموال منقول و غیرمنقول در دستگاههای اجرایی یکی از چالشهای بسیار مهمی بود که اقتصاد و دارایی که مسئول و متولی این امر هستند این کار را آغاز کردند و قرار شده است این طرح از اول آذرماه آغاز و تا پایان آذرماه در استان تهران به اتمام برسد و کل دستگاههای اجرایی استان ملزم هستند اموال منقول و غیرمنقول خود را از طریق سیستم و سامانهای که در اختیار مجموعه قرار داده شده است، ثبت اطلاعات کنند.
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی در ادامه افزود: این کار به دلیل جلوگیری از بیثباتی حوزه اموال منقول و غیرمنقول دستگاههای اجرایی است و نظارت کامل در حوزه اقتصاد و دارایی به دلیل یکپارچگی میباشد.
رییس سازمان برنامه و بودجه استان تهران با اشاره به بحث استقرار خزانه الکترونیکی در استان تهران به عنوان یکی دیگر از مصوبات جلسه امروز اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: این کار از اقتصاد و دارایی آغاز شده است به نحوی که بایستی دریافتها و پرداختها در کل مجموعه دستگاههای اجرایی به صورت الکترونیکی انجام پذیرد تا از این طریق صدور چک در مجموعه دستگاههای اجرایی حذف شود که این امر به دلیل نظم و انضباط و نظارت بر بخش مالی دستگاههای اجرایی است که تقریبا اقدامات نهایی آن به پایان رسیده است.
وی با اشاره به بخش جذب سرمایهگذاری در استان تهران اذعان کرد: همچنین استاندار تهران نیز به بخش سرمایهگذاری در استان تهران تاکید ویژهای داشتند به گونهای که در سال جاری یک رشد تقریبا 125 برابری نسبت به هشت ماهه سال گذشته را شاهد بودیم یعنی رقمی حدود 960 میلیون دلار در سال جاری داشتیم که با توجه به شرایط موجود در استان تهران یک رشد تأثیرگذار بود. همچنین مذاکره با مابقی شرکتها هم در حوزه سرمایهگذاری صورت گرفته است.
ترکی با بیان اینکه همچنین در جلسه امروز اقتصاد مقاومتی بررسی دو منطقه ویژه و آزاد در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: مقرر شده است با توجه به زمینههایی که در اختیار مجموعه دستگاههای اجرایی قرار داده شده است هفته آینده این دو منطقه تعیین تکلیف شوند.
وی با بیان اینکه استانداردسازی و گسترش پوشش استاندارد در واحدهای تولیدی از دیگر مصوبات جلسه امروز بود، تصریح کرد: بخش صادرات غیرنفتی یکی از شاخصهای اقتصاد مقاومتی است که حوزه استاندارد می تواند کمک بزرگی در این زمینه داشته باشد. ما دستگاههای اجرایی و واحدهای تولیدی فعال در این زمینه را ملزم کردیم تا حوزه استاندارد نظارت کافی در بخش واحدهای تولیدی داشته باشند تا کالاهایی که به منظور صادرات تولید میشوند، شاخصهای کیفیت استاندارد را دارا باشند تا مشکلاتی را که در گذشته در این زمینه وجود داشت، مرتفع شود.
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی با اشاره به کشف محلولی در زمینه کاهش آلایندگی هوا گفت: با یک کشوری در مورد محلولی برای کاهش آلایندگی هوا مذاکره کردهایم. با هماهنگیای که با حوزه استاندارد و محیط زیست داشتیم قرار شد این محلول تست شود و در صورت نتیجه مثبت این محلول به صورت پایلوت در بخش کاهش آلایندگی هوا مورد مصرف قرار گیرد و پس از حصول نتیجه پایلوت تجهیزات و تکنولوژی لازم از کشورهای خارجی جهت سرمایهگذاری در این زمینه اقدام کنیم.
ترکی با اشاره به فرهنگسازی در زمینه اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: رسانهها و صدا و سیما در زمینه فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی اقدامات خوبی را انجام دادند و همچنین مقرر شد ما نیز هفته آینده گزارش اقدامات دستگاههای اجرایی برای فرهنگسازی در زمینه اقتصاد مقاومتی را جمعآوری و فرهنگسازی را آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه بخشی از فرهنگسازی بایستی توسط مردم صورت پذیرد، افزود: مثلا در بحث کاهش مصرف و انرژی مردم نقش بسیار مهمی دارند. در صورتی که در جریان برنامهها و اقدامات لازم در این زمینه قرار بگیرند نقش بسیار مهمی میتوانند در کاهش مصرف سوخت و از جمله آب و برق داشته باشند.
وی بر آموزش در این زمینه تأکید کرد و افزود: وزارت آموزش و پرورش نیز در این زمینه نقش بسیار مهمی دارد. ما در حال هماهنگی با وزارت آموزش و پرورشهای استانها و شهرستانها هستیم که فرهنگسازی را از طریق مدارس و مراکز فرهنگی آغاز کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه آیا اقدامات دستگاههای اجرایی نقشی در اجراییشدن شعار اقتصاد مقاومتی داشتند، گفت: حدود 202 پروژه وجود داشت که از طریق دستگاههای اجرایی پیگیری کردیم و طبق گزارشهای حاصله به طور میانگین در بیش از 75 درصد این پروژهها پیشرفت حاصل شده است به گونهای که در بعضی از پروژهها هم در هشت ماهه سال جاری 100 درصد اقتصاد مقاومتی محقق شده است.
وی همچنین با اشاره به نتایج سرشماری نفوس و مسکن اظهار کرد: سرشماری در بیشتر شهرستانها بیش از 100 درصد انجام شده است ولی انجام سرشماری در شهر تهران نسبت به شهرستانهای دیگر پایینتر بوده و بیش از 85 تا 90 درصد حاصل شده است.
ترکی در ادامه افزود: خانوادههایی که نتوانستند در مرحله اول و دوم اطلاعات خود را ثبت کنند امروز و فردا فرصت خوبی است تا بتوانند ثبت اطلاعات کنند.
نظر شما