«خانه پدری» یک قدم جدید دارد

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده با بیان اینکه از نوجوانی در مورد جلال آل احمد مطالعه داشتم، گفت: اگر می خواستم به جزییات به زندگی جلال بپردازم کتابی بیش از هزار صفحه می شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، شهریار زمانی، نویسنده در نشست نقد و بررسی کتاب خانه پدری که عصر دیروز در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: برخی طرفدار فرم هستند و عده ای طرفدار عمق. کتاب خانه پدری یک قدم جدید دارد. در این کتاب داستان در قالب گزارش بیان شده است. در شیر علم من گفت و گو آوردم .کار در قالب گزارش و نیاوردن گفتگو به نویسنده فشار می آورد. به 10 نفر از دوستان باسواد کتاب خانه پدری را دادم. آنها از من می پرسیدند که آقای سعید عالمی اکنون کجاست. باور کرده بودند که این فرد وجود دارد و شخصیت واقعی است. من فکر می کنم این حسن کتاب باشد. 

 

زمانی با بیان اینکه تصویر جدیدی از ساواک در خانه پدری ارایه شده است، عنوان کرد: شخصیتی که از ساواک شناخته بودیم،افراد بی سواد بود. اخیرا کتابی از آقای دهباشی خواندم که در دهه 40 وزیر اقتصاد از پاریس می آید و ساواک او را جذب می کند .اینطور نیست که فکر کنیم ساواکی ها بی سواد بودند. در کتاب خانه پدری چهره جدیدی از ساواک ارایه می شود که قدرت تحلیل، گزارش نویسی و جمع بندی دارد.

 

وی با اشاره به اینکه جلال آل احمد 40 اثر دارد، اظهار داشت: اگر می خواستم در مورد جلال آل احمد به جزییات بپردازم، کتابی بیش از هزار صفحه می شد. مخاطب امروز کم حوصله و کم فرصت است، برای همین من به جزییات زندگی جلال نپرداختم. از نوجوانی در مورد جلال آل احمد مطالعه داشتم،.جلال آرمان خواه و عدالت خواه بود. کسی بود که راه حقیقت را پیدا کرد و در گذر زمان شخصیتش تغییر کرد. هرچه در کتابخانه ها در مورد جلال بود، مطالعه کردم و کتاب های خود جلال را نیز خواندم.

 

بر اساس این گزارش، مهندس محسن چینی فروشان، مدیرعامل اسبق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این جلسه خاطرنشان کرد: زمانی که آقای زمانی کتاب خانه پدری را  به من دادند، فکر کردم چه چیز تازه ای ممکن است در آن باشد. برای همین تحریک شدم و یک شبه کتاب را خواندم. قالبی که آقای زمانی انتخاب کرده است، نسبتا نو بود ،چیزی بین گزارش و داستان بود. کتاب خانه پدری برایم باورپذیر بود و از آقای زمانی پرسیدم که چنین فرد ساواکی بوده است یا خیر. خیلی حس شیرینی در خواندن کتاب به من دست داد.

 

چینی فروشان اظهار داشت: جوانان ما نسبت به جلال آل احمد اطلاعات کمی دارند. اگر از دانشجویان بخواهیم در مورد افرادی چون آیت الله طالقانی یا جلال بنویسند 2-3 خط بیشتر نمی توانند بنویسند. کتاب خانه پدری کتابی خوب و باورپذیر بود و خوب است که از این دست کتاب ها نوشته شود.

 

کد خبر 589465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha