ابلاغ اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی/اجراي فاز ۱۱ پارس جنوبي در راستاي اقتصاد مقاومتي

خبرگزاری شبستان:ابلاغ اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی، بروزرسانی فهرست توانمندی های تولیدی و خدماتی، اجراي فاز ۱۱ پارس جنوبي در راستاي اقتصاد مقاومتي برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، ابلاغ اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی، بروزرسانی فهرست توانمندی های تولیدی و خدماتی، افزایش ذخایر 5 ماده معدنی استراتژیک تا پایان سال، اجراي فاز 11 پارس جنوبي در راستاي اقتصاد مقاومتي برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

حضور معاون اول رييس جمهور در راهپيمايي عظيم اربعين حسيني

اسحاق جهانگيري پس از ورود به نجف اشرف، در مسير حركت زائران كربلا حضور يافت و در بخشي از مسير نجف به سمت كربلا، با عاشقان سيدالشهدا همراه شد.

معاون اول رييس جمهور همچنين از برخي موكب‌هاي مستقر در مسير نجف- كربلا بازديد كرد و در جريان نحوه خدمت رساني  به زائران بارگاه مقدس امام حسين (ع) قرار گرفت.

دكتر جهانگيري در جريان اين راهپيمايي، با برخي زائران و دوستداران اهل بيت(ع) در فضايي صميمانه به گفت و گو پرداخت و از ميزان رضايتمندي آنها از نحوه خدمات دهي در پايانه هاي مرزي كشور و تامين امكانات مورد نياز زائران مطلع شد.

معاون اول رييس جمهور قرار است پس از راهپيمايي در بخشي از مسير نجف به كربلا و بازديد از برخي موكب ها، مرقد نوراني و مطهر امام اول شيعيان حضرت اميرالمونين علي (ع) را نيز زيارت كند.

اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی ابلاغ شد

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی را برای اجرا ابلاغ کرد. متن مصوبه هیئت وزیران به شرح زیر است:

آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی موضوع تصویب‌نامه شماره 181434/ت43182ک مورخ 14/9/1388 به شرح زیر اصلاح می‌شود:

1- ماده (5) به شرح زیر اصلاح می شود:

ماده 5- چنانچه ارباب رجوع مدارک شناسایی مذکور در موارد فوق را ارایه ننماید اشخاص مشمول باید از ارایه خدمت به وی خودداری نمایند. چنانچه ظن به انجام فعالیت های پولشویی یا سایر جرایم مرتبط وجود داشته باشد، اشخاص مشمول باید مراتب را به واحد اطلاعات مالی گزارش نمایند.

2- در ماده (23) عبات "طبق قوانین" پس از واژه "باید" اضافه و عبارت" و انجام تحقیقات و گزارش به مراجع ذی‌ربط توسط آنان نباید منوط به تأیید و تصویب مراجع دیگری باشد"حذف می‌شود.

3- در ماده (24) عبارت "در چارچوب قوانین" قبل از عبارت "تأمین نماید" اضافه و عبارت "فرد یادشده به هیچ عنوان به اطلاعات واحد اطلاعات مالی دسترسی نخواهد داشت" حذف می‌شود.

4- در تبصره (3) ماده (26) عبارت "تصویب شورا" به عبارت "پیشنهاد شورای عالی مبارزه با پولشویی و تصویب هیئت وزیران" اصلاح می‌شود.

5- در ماده (40) عبارت "معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور" به عبارت "سازمان امور اداری و استخدامی کشور" اصلاح می‌شود.

6- ماده (49) به شرح زیر اصلاح می شود:

ماده 49- سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است بودجه مورد نیاز اجرای این آیین نامه را در لوایح بودجه سنواتی پیش بینی نماید.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رييس جمهور، این مصوبه را برای اجرا به وزارت  امور اقتصادی و دارایی – وزارت اطلاعات – وزارت صنعت، معدن و تجارت - وزارت کشور – بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد.

فهرست توانمندی های تولیدی و خدماتی بروز رسانی می شود

مشاور معاون امور صنایع وزارت صنعت ، معدن و تجارت از تلاش برای بروز رسانی توانمندی های تولیدی و خدماتی و استفاده از آن برای نیازهای کشور خبر داد.

کیومرث فروتنی افزود:براساس ماده 3 قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور (مصوب 1/5/1391)، وزارت صنعت، معدن و تجارت وظیفه دارد با همکاری سازمانها، انجمن ها، اتحادیه ها (سندیکا) های تولیدی و خدماتی مرتبط، هر شش ماه یکبار فهرست کالا، تجهیزات، لوازم و فرآورده های ساخت داخل و ظرفیت تولیدی آنها را استخراج کرده و بطور رسمی در دسترس دستگاه های ذینفع و عموم مردم قرار دهد.

مسئول پیگیری اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی اضافه کرد : بروز رسانی فهرست توانمندیهای تولیدی و خدماتی با همکاری دفاتر تخصصی وزارت متبوع و در تعامل با انجمن ها سندیکاهای مرتبط انجام می گردد.

به گفته فروتنی  فهرست نهایی از طریق پرتال وزارت صنعت، معدن و تجارت به آدرس: www.mimt.gov.ir در دسترس فعالان اقتصادی و عموم مردم قرار می گیرد.

لازم به ذکر است براساس قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور، کلیه دستگاههای اجرایی نهادها، سازمانها و شرکت های تابعه موظف شده اند که همه نیازهای خدماتی، ساخت، نصب و تأمین کالاهای پروژه های خود را از شرکت های ذیصلاح داخل تأمین نمایند.

افزایش ذخایر 5 ماده معدنی استراتژیک تا پایان سال

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از احتمال افزایش ذخایر 5 ماده معدنی استراتژیک طلا، مس، روی، زغال سنگ و سنگ آهن تا پایان امسال خبر داد. مهدی کرباسیان با اعلام این خبر  افزود: ارزش ذخایر فعلی معادن کشور  700 تا 800 میلیارد دلار است که تنها بخش ناچیزی از اکتشاف انجام شده در یکصد سال اخیر با توجه به مساحت کشور است.

وی افزود: از سال 1393، عملیات اجرایی برنامه اکتشاف 250 هزار کیلومتر مربع آغاز شد و به رغم بودجه پایین و کمبود نقدینگی، سال گذشته بودجه مناسبی برای این بخش اختصاص یافت که با اقدامات صورت گرفته پیش بینی می شود تا پایان امسال، خبرهای خوشی از افزایش ذخایر طلا، مس، روی، زغال سنگ و سنگ آهن اعلام شود.

به گفته کرباسیان، ایمیدرو در سال 1394، یک میلیارد و 320 میلیون ریال در بخش اکتشاف معادن هزینه کرده است.

رییس هیات عامل ایمیدرو به افزایش ذخایر معادن سنگ آهن سنگان از 900 میلیون تن به یک میلیارد و 100 میلیون تن اشاره کرد و گفت: اکنون 9 کارخانه فرآوری کنسانتره و گندله در این منطقه در حال ساخت است که نخستین کارخانه (گندله سازی پنج میلیون تنی فولاد مبارکه) تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

وی گفت: در 6 ماهه نخست سال آینده نیز واحد پنج میلیون تنی شرکت اوپال و نیز واحد 2.5 میلیون تنی گندله شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی در منطقه سنگان به بهره برداری می رسد.

کرباسیان یادآور شد: تا سال گذشته واردکننده گندله بودیم و با طرح های افتتاحی جدید، دیگر واردات گندله نخواهیم داشت.

افزایش 2 برابری دیدار مسئولان با ایثارگران نسبت به سال‌های گذشته

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی شهیدی نماینده ولی‌فقیه، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست شورای معاونین و مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن تقدیر از اقدامات انجام‌شده در حوزه اجرای طرح‌های سپاس و معتمدین معین در سطح استان‌ها، از افزایش 2 برابری دیدار مسئولین با ایثارگران و حضور فعال مدیران در سطوح مختلف دستگاه‌های اجرایی کشور و مشارکت آنان برای دیدار با ایثارگران در قالب طرح سپاس خبر داد.

وی با تأکید بر ضرورت استمرار و افزایش دیدار مسئولین بنیاد شهید و امور ایثارگران و دستگاه‌های اجرایی با ایثارگران، افزود: مقام معظم رهبری همواره بر دیدار و سپاس‌گزاری از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران توسط مسئولین کشور تأکید داشته‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: دیدارهای طرح سپاس باید با حسن خلق کامل انجام شوند و در برگیرنده تمام خانواده‌های شهدا، جانبازان و آزادگان باشد تا هیچ ایثارگری نباشد که از او بازدید نشده باشد و تنها به دیدار با خانواده های شهدا و جانبازان شاخص اکتفا نشود.

معاون رییس جمهور با اشاره به اهمیت موضوع آموزش در حوزه فعالیت‌های بنیاد گفت: آموزش مسئولین و کارشناسان بنیاد شهید و امور ایثارگران در شهرستان‌ها و مناطق برای افزایش کیفیت و ارتباط‌گیری مؤثر و تهیه گزارش از دیدارها برای رفع مشکلات و استفاده از نظر ایثارگران در بهبود فعالیت‌های بنیاد در سطوح مختلف امری ضروری است.

در این نشست مدیرکل مددکاری و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز به ارائه گزارشی از اجرای طرح سپاس در سال 1394 و نیمه نخست سال 1395 پرداخت و گفت: در سال گذشته بیش از 408 هزار دیدار در قالب طرح سپاس با ایثارگران سراسر کشور انجام شده است که 32 درصد این دیدارها صرفاً با حضور مسئولین بنیاد بوده است. 48 درصد دیدارها نیز با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و بنیاد انجام شده‌اند و 20 درصد نیز توسط شبکه معتمدین معین جامعه ایثارگری صورت گرفته است.

حجت الاسلام محمدحسن کاویانی افزود: بر اساس نظرسنجی انجام‌شده در طرح سپاس، در بیش از 58 هزار پیامک ارسال‌شده برای این نظرسنجی، 82 درصد ایثارگران اجرای این طرح را مثبت ارزیابی کردند.

وی ادامه داد: بیشترین میزان دیدارهای انجام شده در این طرح با والدین معظم شهدا بوده است که این اولویت‌گذاری بر اساس شرایط سنی آن‌ها انجام شده است و جانبازان، فرزندان شهدا و آزادگان در رده‌های بعدی بیشترین بازدیدها قرار دارند. همچنین بیشترین بازدیدها با توجه به تعداد ایثارگران، در سال جاری استان تهران و سپس اصفهان انجام شده است و 11 استان نیز بیشتر از 100 درصد سهمیه خود دیدار داشته‌اند.

اجراي فاز 11 پارس جنوبي در راستاي اقتصاد مقاومتي است

جلسه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي ظهر امروز (دوشنبه) به رياست معاون اول رييس جمهور برگزار شد. اسحاق جهانگيري با اشاره به گزارش دبيرخانه ستاد در خصوص عملكرد و اقدامات انجام شده به منظور واگذاري طرح هاي عمراني نيمه تمام، اظهار داشت: واگذاري طرح هاي عمراني نيمه تمام به بخش خصوصي براي دولت يك ضرورت اساسي است.

معاون اول رييس جمهور موفقيت در واگذاري اين طرح ها را نيازمند عزم ملي و كار جدي از سوي همه دستگاه هاي اجرايي دانست و افزود: دولت از واگذاري طرح هاي نيمه تمام عمراني به دنبال درآمد نيست و هدف اصلي اجراي اين طرح ها تسريع در تكميل آنها و بهره مند شدن مردم از مزاياي اين طرح ها است.

وي خواستار برگزاري جلساتي با عضويت دستگاه هاي مرتبط و سازمان برنامه و بودجه كشور و نيز استانداراني كه عملكرد موفق و ناموفق در واگذاري طرح ها داشته اند شد و گفت: سازمان برنامه و بودجه كشور در اين جلسات موانع و مشكلات فراروي واگذاري طرح ها را احصاء و به ستاد گزارش نمايد.

معاون اول رييس جمهور افزود: مسئوليت واگذاري 2500 طرح عمراني نيمه تمام به بخش خصوصي بر عهده سازمان برنامه و بودجه كشور است و انتظار داريم اين سازمان بتوانددر پايان سال گزارش عملكرد مناسبي در اين زمينه ارائه نمايد.

دكتر جهانگيري همچنين با اشاره به گزارش وزير نفت از انعقاد قرارداد با شركت توتال براي اجراي فاز 11 پارس جنوبي، اين اقدام وزارت نفت را كاري مهم ارزيابي كرد و گفت: اين اقدام در راستاي سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي انجام شده كه هم منجر به انتقال فناوري هاي نوين به كشور مي شود و هم استفاده از ظرفيت هاي داخلي را مورد توجه قرار داده است.

وزير امور اقتصادي و دارايي نيز در اين جلسه با تاكيد براينكه واگذاري طرح هاي عمراني نيمه تمام به بخش خصوصي در چارچوب روش هاي سنتي امكانپذير نيست، گفت: نگاه به موضوع واگذاري بايد تغيير كند و شرايط بايد به گونه اي باشد كه بخش خصوصي انگيزه و رغبت كافي براي اجراي طرح هاي نيمه تمام داشته باشد.

در اين جلسه كه وزراي صنعت، معدن و تجارت، تعاون، كار و رفاه اجتماعي، فرهنگ و ارشاد اسلامي، راه و شهرسازي، نيرو، نفت، جهاد كشاورزي، رييس سازمان برنامه و بودجه كشور، رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، رييس كل بانك مركزي، معاون حقوقي رييس جمهور، معاون رييس جمهور در امور اجرايي، مشاور اقتصادي رييس جمهور و رييس هيات عامل صندوق توسعه ملي نيز حضور داشتند، دبيرخانه ستاد گزارشي از عملكرد و اقدامات انجام شده به منظور واگذاري طرح هاي عمراني به بخش خصوصي ارائه كرد.

دبير ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در اين گزارش با اشاره به روند شناسايي پروژه هاي ملي و استاني قابل واگذاري گفت: جمع كل پروژه هاي شناسايي شده ملي و استاني قابل واگذاري تا پايان آبان ماه سال جاري 6267 پروژه بوده است.

وي همچنين تعداد پروژه هاي ملي و استاني واگذار شده را 933 پروژه عنوان كرد و افزود: اعتبار كل سرمايه گذاري براي اين تعداد پروژه 87.5 ميليارد ريال بوده است كه از اين تعداد 700 پروژه تكميل به بهره برداري رسيده، 94 پروژه جديد و 139 پروژه نيز نيمه تمام است.

در اين گزارش همچنين تعداد پروژه هاي تصميم گيري شده براي واگذاري 576 عدد اعلام شد و گزارشي نيز از پروژه هاي در حال فراخوان براي واگذاري ارائه شد كه تعداد آنها 650 عدد بود.

وزير نفت هم در اين نشست گزارشي از انعقاد قرارداد با شركت توتال براي اجراي فاز 11 پارس جنوبي و جزئيات مربوط به اين قرارداد ارائه كرد.

در اين جلسه موضوع واگذاري طرح هاي عمراني نيمه تمام مورد بحث و بررسي قرار گرفت و نظرات و ديدگاه هاي مختلف درباره ابعاد و زواياي مختلف اين موضوع مطرح شد و مقرر گرديد دبيرخانه ستاد جلساتي در اين خصوص برگزار و پس از احصاء موانع و مشكلات موجود و نيز نقاط ضعف و قوت در اين زمينه، نتايج را در جلسه آتي ستاد مطرح كند.

 

کد خبر 589453

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha