به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند،احمد محبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی امروز ( 2 آذر) از دوره آموزشی طرح کسب و کار در جوار مساجد به همراه مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان و سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیرجند بازدید کردند.
احمد محبی در این بازدید با اشاره به اینکه امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد به شمار میروند، گفت: از طرح کسب و کار در جوار مساجد حمایت می شود.
وی از بانوان شرکت کننده در این دوره آموزشی درخواست کرد آثار تولیدی خود را برای نمایش و فروش در نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد که در آینده نزدیک در محل نگارخانه ابوذر برپا می شود ارائه دهند.
حجت الاسلام ابراهیم سبزه کار، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه طرح کسب و کار در جوار مساجد برای نخستین بار در کانون فرهنگی و هنری عماریون علی آباد لوله شهرستان بیرجند اجرا شده، اظهار کرد: در آینده این طرح در کانون های دیگری که زمینه مناسب را داشته باشند اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه هدف از اجرای طرح کسب و کار احیای کارکردهای فرهنگی و هنری مساجد است، گفت: در این دوره آموزشی 11 نفر از بانوان شرکت داشتند و به مدت یکماه به آنان هنر پارچه بافی سنتی و یا در اصطلاح محلی «تو بافی» آموزش داده شد.
حجت الاسلام سبزه کار بیان کرد: طرح کسب و کار در جوار مساجد علاوه بر ترویج صنایع دستی و مشاغل خانگی به درآمدزایی بانوان برای کمک به اقتصاد خانواده کمک می کند.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه با اجرای طرح کسب و کار در جوار مساجد اوقات فراغت بانوان به نحو مطلوبی پر میشود، افزود: همچنین در کنار این مهم بانوان می توانند به رسالت اصلی خود همسرداری و خانه داری و تربیت فرزند بپردازند.
حسنعلی فولادی، سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیرجند نیز با تاکید بر اینکه صنایع دستی نقش گستردهای در شکوفایی و بالندگی اقتصاد ملی و رونق گردشگری دارد، گفت: صنایع دستی با ایجاد اشتغال و افزایش درآمد خانوار سهم عمدهای در معیشت خانوادهها ایفا میکند.
وی عنوان کرد: در سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» و بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توسعه صنایع دستی و حمایت از تولیدات هنرمندان در دستور کار ما قرار دارد.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیرجند با ابراز خرسندی از اجرای طرح کسب و کار در جوار مساجد، بیان داشت: با اجرای این گونه طرح ها می توان بیشتر نشاط و پویایی را در کانون های فرهنگی و هنری داشته باشیم.
فولادی با اشاره به سخن امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه مساجد سنگر هستند، تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس مساجد محلی برای کمک به رزمندگان بود اما امروز مساجد در جنگ و تهاجم فرهنگی می توانند نقش ایفا کنند.
وی ادامه داد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد می توانند بهترین زمینه و ظرفیت برای تحقق بیانات مقام معظم رهبری و شعار امسال در خصوص «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» باشند.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیرجند خطاب به بانوان شرکت کننده در طرح کسب و کار در جوار مساجد، عنوان کرد: شما می توانید بعد از این دوره آموزشی از میراث فرهنگی گواهی نامه پایان دوره دریافت کنید و پس از اخذ مجوز فعالیت از تسهیلات مشاغل خانگی برای هر نفر تا سقف پنج میلیون تومان بهرهمند شوید و تولیدات خود را در نمایشگاه های صنایع دستی ارائه دهید.
فولادی یادآور شد: خانمهایی که در حال تولید پارچه هستند میتوانند به عنوان یک مربی و آموزش دهنده این هنر را به دیگر آموزش دهند و با راه اندازی کارگاه تولیدی از پرداخت مالیات معاف شوند.
نظر شما