به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان قم با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.
یکی از مسایل مطرح شده در این کارگروه در خصوص بیماری آنفولانزا بود که دکتر جعفر اسماعیلی معاون مرکز بهداشت استان قم در این خصوص گفت: 850 مورد در سال گذشته نمونه برداری در این زمینه داشتیم که این بیماری به صورت خفیف، متوسط و شدید نمایان می شود.
وی گفت: ویروس آنفولانزا وقتی وارد یک شهر شود دیگر خارج نمی شود و در زمان سرد شدن خودش را نشان می دهد و در حال حاضر نیز شاهد بروز این بیماری در استان هستیم.
دکتر جعفراسماعیلی در خصوص آنفولانزا فوق حاد پرندگان گفت: در این زمینه نیز باید مراقبت های لازم به وجود آید و در این راستا 277 نفر را واکسینه کردیم.
معاون مرکز بهداشت استان قم گفت: نمونه برداری های بیماری در این زمینه انجام شده و باید بدانیم که با توجه به آغاز فصل سرما بروز این بیماری گسترش یافته و در صورت عدم توجه ممکن است این بیماری منجر به مرگ و میر در جامعه نیز شود.
وی گفت: مراکز دولتی و خصوصی، بنیاد شهید، بیماران خصوصی، مراکز نگهداری سالمندان، زندانیان و... در سال جاری از واکسن آنفولانزا استفاده کرده اند.
دکتر جعفراسماعیلی بیان داشت: به منظور جلوگیری از اپیدمی آنفولانزا باید همه تلاش کنند و با تبلیغ و ترویج فرهنگ سلامتی در راستای جلوگیری از این مسائل بکوشند و در این زمینه باید از ظرفیت مساجد نیز برای این پیام ها استفاده کرد.
وی گفت: در آستان مقدسه نیز انتظار است که در خصوص تهویه هوا اقدام بیشتری کرده و از سوی دیگر مسائل آموزشی به پرسنل آنها ارائه شود و انتظار است از ظرفیت روحانیون و طلاب در خصوص تبلیغ این بیماری و جلوگیری از آن استفاده شود.
معاون مرکز بهداشت استان قم بیان داشت: نکته مهم این است که در مصرف دارو حداقل مصرف را داشته باشیم تا بدن در برابر دارو مقاوم نشود و باید با رعایت مسائل مراقبتی در راستای رفع مشکل گام برداریم.
دکتر جعفراسماعیلی گفت: آموزش و پرورش نیز باید آموزش های لازم را به مربیان بهداشت و دانش آموزان ارائه دهد و استفاده از صابون مایع در مدارس را ترویج کنند.
وی تاکید کرد: ما در خطر ابتلا به آنفولانزا هستیم و باید مراقب باشیم و کودکان زیر شش سال و سالمندان افرادی هستند که بیشترین مبتلا به این بیماری خواهند بود.
*ارائه دوره های آموزشی به منظور جلوگیری از بیماری آنفولانزا مرغی
مدیرکل دامپزشکی استان قم با اشاره به بیماری آنفولانزا مرغی گفت: در راستایمسائل آموزشی، دوره های آموزشی و جزوات آموزشی توزیع شده تا بتوانیم در راستای جلوگیری از بیماری هاری اهتمام داشته باشیم.
دکتر مهدی رفیعی نیز با اشاره به موضوع سگ های ولگرد گفت: یکی از مسائل واکسیناسیون سگ ها بوده که در این راستا 5 هزار قلاده سگ را واکسینه کرده ایم.
وی عنوان داشت: همچنین در راستای آموزش، دوره های آموزشی و جزوات آموزشی توزیع شده تا بتوانیم در راستای جلوگیری از بیماری هاری اهتمام داشته باشیم.
مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: یکی از مشکلات وجود سگ های ولگرد در سطح شهر و استان است که در این راستا کمیته ای برای زنده گرفتن این سگ ها ایجاد شده که امیدواریم این کمیته فعالیت خود را گسترش دهد.
رفیعی عنوان داشت: تاکید کرد: در برخی از مناطق شهری سگ های ولگرد وجود دارد و کافی یک نفر از این سگ بیماری هاری گرفته و پیگری نکند، که این موضوع می تواند مشکلات بسیاری را به بار آورد.
وی در خصوص آنفولانزای مرغی گفت: در این زمینه نیز برای مرغداری ها اقدامات پیشگیری لازم را در دستور کار قرار دادیم و چاه تلفات و کوره در نظر گرفته شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: پیشگیری های لازم در این خصوص انجام شده و دوره های آموزشی نیز برای مرغداران ارائه شده است.
*راه اندازی 800 تخت بیمارستانی در قم
دکتر ایرانی خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم هم در کارگروه سلامت و امنیت غذایی گفت: سلامت امر بسیار مهمی است و هر چه بشر پیشرفت می کند، موضوع سلامتی نیز پیچیده تر می شود که شاهد مرض و بیماری های جدید هستیم.
وی گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت، در راستای سلامت جامعه تلاش می کند،اما نکته ای که باید مورد توجه باشد این است که نباید تصور شود که همه وظایف و اقدامات بر دوش این وزارتخانه است و دیگر دستگاه ها نیز باید وظایف خود را در راستای تحقق سلامت پایدار انجام دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان داشت: دستگاه ها باید نسبت به مسائل بهداشتی و سلامت دغدغه داشته باشند و انتظار است که در این زمینه با همه توان تلاش کرده و همکاری لازم را داشته باشند.
دکتر ایرانی خواه با بیان اینکه مدیر و یا دستگاهی نمی تواند ادعا کند که مسائل بهداشت و سلامت جامعه به ما ارتباطی ندارد گفت: باید در این زمینه احساس مسئولیت کرده و بدانیم که قم به عنوان یک شهر مهم و به عنوان جهان شهر شیعی اهمیت بسیاری دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه با اشاره به مقوله سلامت در قالب برنامه ششم توسعه گفت: در خصوص مقوله سلامت در قالب برنامه ششم توسعه، باید بدانیم که در چه وضعیتی هستیم و نیاز به برنامه است.
وی گفت: همانگونه که می دانید قم تنها بر اساس فقط شاخص جمعیت، از نظر بهداشت و درمان وضعیت نامطلوبی دارد که در این راستا دولت تدبیر و امید وارد عرصه شده و شاهد رفع مشکلات زیرساختی در استان هستیم.
دکتر ایرانی خواه گفت: وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ابتدای بازدید از مراکز درمانی قم، باور نمی کرد که قم به عنوان شهر علم و اجتهاد و به عنوان آبروی نظام چنان ساختاری در زمینه بهداشت و درمان داشته باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: پس از بازدید و دستور وزیر بهداشت و پیگیری دولت شاهد روند احداث بیمارستان های گسترده در سطح شهر هستیم و از سوی دیگر با راه اندازی مراکز بهداشت گام موثری در خدمات رسانی به مردم برداشته شد.
دکتر ایرانی خواه با بیان اینکه نه کار سیاسی انجام می دهیم و نه سبقه سیاسی داریم گفت: تنها نگاه ما خدمت به مردم است و شاهد بودیم که با راه اندازی طرح تحول نظام سلامت، مقام معظم رهبری در راس امور و مراجع عظام تقلید و دیگر دلسوزان نظام از این طرح تعریف و تمجید کرده و شاهد هستیم که به چه میزان طرح تحول موجب عزت و خدمات رسانی به مردم شد.
وی بیان داشت: از ابتدایی که در قم بیمارستان وجود داشته تاکنون 1200 تخت در قم دایر بوده که به همت دولت تدبیر و امید و در راستای طرح تحول شاهد هستیم که تنها در استان قم 800 تخت بیمارستانی در حال احداث است که نزدیک به 400 تخت آن در آینده نه چندان دور در بیمارستان فرقانی آماده خدمات رسانی به مردم خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: این بیمارستان نزدیک به 20 سال رها شده بود که با روی کار آمدن این دولت و برنامه ریزی های انجام شده طی سه سال گذشته روند احداث آن در دستور کار قرار گرفته و شاهد تحول عظیم در خدمات رسانی به مردم هستیم.
وی در پایان تاکید کرد: یکی از مشکلات ما عدم همکاری و برخی سنگ اندازی ها در حوزه خدمات رسانی به مردم است که نباید در مقوله سلامت این نگاه ها وجود داشته و اجازه ندهیم که به روند خدمات رسانی به مردم خللی وارد شود.
* همه دستگاه ها در راستای رفع مشکلات بهداشت و درمان اهتمام داشته باشند
احد جمالی معاون سیاسی امنیتی استاندار قم هم گفت: در ابتدا باید هفته بسیج را گرامی بداریم و بدانیم که نمونه اصلی فرد بسیجی حضرت علی(ع) است.
وی گفت: بسیج همه فرمول های دنیا را به هم ریخت و امام راحل به عنوان امام بسیجیان الگوی عملی همه هستند و شاهد بودیم که با اقدامات و تفکرات بسیجی همه معادلات دنیا به هم ریخت.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قم گفت: امید است آن روحیه بسیجی درهمه ما متجلی باشد تا بتوانیم با تفکر بسیجی در راستای رفع مشکلات جامعه بکوشیم.
جمالی در ادامه در خصوص موضوع سلامت گفت: همه دستگاه ها باید در این راستا بکوشند و تلاش شود تا مشکلات موجود در این عرصه از بین برود.
وی تصریح کرد: توصیه ها همیشه انجام شده و برای اینکه بتوانیم به موقعیت مطلوب برسیم باید همگان تلاش کرده و گام های اساسی بردارند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قم به فعالیت های وزیر بهداشت اشاره کرد و گفت: دکتر قاضی زاده هاشمی جزو افتخارات نظام و وزارتخانه هستند و در شرایط فعلی با توجه به مشکلات عدیده اقتصادی با جسارت و جراتی که این بزرگمرد داشتند در راستای سلامت جامعه گام برداشتند.
وی گفت: یکی از خدمات ساخت و ساز بیمارستان در قم است که به عنوان یک تحول عظیم به شمار رفته و تلاش شود تا به بهترین نحو اجرایی شود.
جمالی افزود: قم جایگاه بسیار عظیمی دارد و باید در زمینه همکاری با مسائل سلامت کوشیده و اهتمام بر رفع مشکلات داشته باشیم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قم درپایان همچنین به راهپیمایی اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: این راهپیمایی در حالی رخ داد که جریان تکفیری در حال سرکوبی شیعه هستند که این به عنوان یک مانور عظیم ائدولوژیک بوده و اثر بخش است.
نظر شما