بنزن و حلال های آراماتیک ترکیبات سرطان زای قطعی

خبرگزاری شبستان: رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بنزن و حلال های آراماتیک از جمله شاخص های مطرح در سنجش آلودگی هوا هستند، اظهار داشت: بنزن و حلال های آراماتیک ترکیبات سرطان زای قطعی محسوب می شوند.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، خسرو صادق نیت، رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری آلودگی هوا گفت: در مباحث مربوط به آلودگی هوا باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد که شش شاخص اصلی در سنجش آلودگی های هوا ملاک عمل قرار می گیرد.

 

وی با بیان اینکه بنزن و حلال های آراماتیک از جمله شاخص های مطرح در سنجش آلودگی هوا هستند، اظهار داشت: بنزن و حلال های آراماتیک ترکیبات سرطان زای قطعی محسوب می شوند.

 

صادق نیت افزود: سرب شاخص دیگری است که از سال 83 از کلانشهرها حذف شده است و این آلاینده کاهش یافته. سرب به صورت مستقیم بر روی رشد سیستم عصبی به ویژه عصب مرکزی تاثیر دارد و بر روی نوزادان و کودکان اثربخشی آن بیشتر است.

 

وی اقدامات موثر برای کاهش آلودگی هوا را از دیگر موارد مورد توجه عنوان کرد و گفت: در شاخص های شش گانه سنجش آلودگی هوا 5 شاخص در اغلب ایام سال در وضعیت پاک یا سالم قرار دارند و نگرانی جدی در این موضوع نداریم.

 

وی با بیان اینکه اقدامات انجام شده در کاهش آلودگی هوا باعث شده است به میزان قابل توجهی از آلاینده های هوا کاسته شود، خاطرنشان کرد: نگرانی اصلی امروز ذرات 2.5 میکرون معلق در هواست که به عنوان آلاینده خطرناک در سال های اخیر به ویژه از سال 92 به بعد شناخته می شود.

 

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای اینکه شاخص کیفیت هوا همسان سازی شود بر اساس معیارها و شاخص هایی که تعیین کرده ایم میزان ذرات 2.5 میکرون معلق در هوا در قالب یک نمودار ارزیابی می شود.

 

وی افزود: شاخص کیفیت هوا بر اساس معیار زیر 50، 50 تا 100، 100 تا 150 و 150 تا 200 اعلام می شود و در قالب این معیارها میزان آلاینده های موجود در هوا قابل احصا و شناسایی است.

 

صادق نیت با بیان اینکه شاخص بین 100 تا 150 PPM شرایط را برای گروه های حساس ناسالم می کند، اظهار داشت: گروه های حساس شامل کودکان، بیماران قلبی عروقی و سالمندان هستند که با توصیه هایی که ارایه می دهیم و خودمراقبتی شهروندان می توان از بروز خطر جدی آلاینده ها بکاهیم.

 

وی با بیان اینکه شاخص 150 تا 200 برای همه شهروندان ناسالم است و با رعایت نکاتی میزان صدمات و آسیب ناشی از آلاینده ها کاهش می یابد، تصریح کرد: بالای 200 PPM‌ شاخصی است که بسیار ناسالم تلقی می شود و به تذکرات جدی تر برای کاهش میزان صدمات و آسیب ها به شهروندان نیاز دارد و کمیته اضطرار پس از شاخص 200 باید تشکیل شود.

 

وی تصریح کرد: پیش از آنکه شاخص آلایندگی هوا به 200 برسد کمیته اضطرار را تشکیل داده ایم و اقداماتی برای کاهش میزان آسیب ها و صدمات ناشی از آلودگی هوا ارایه کردیم.

 

وی با بیان اینکه شاخص آلاینده های هوا بالای 300 بسیار خطرناک است و به اقدامات جدی تری نیاز دارد، ادامه داد: کاهش حضور در هوا و فضای باز و کاهش فعالیت های فیزیکی می تواند به پایین آوردن میزان صدمات و آسیب های آلودگی هوا کمک کند.

 

صادق نیت با بیان اینکه در زمانی که آلودگی هوا بیش از 150 PPM‌ بود با توصیه ها و خودمراقبتی شهروندان خطرات ناشی از عوارض آلودگی هوا کاهش یافت به طوری که آمار ثبت فوتی ها توسط اورژانس تفاوت معناداری در مقایسه با روزهای سالم نداشته است.

 

وی تاکید کرد: رعایت مسایل و نکات از سوی مردم، توجه به توصیه های بهداشتی و خودمراقبتی شهروندان باعث شده است تا میزان مرگ و میر در افراد بالای 30 سال ناشی از آلودگی هوا روند کاهشی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه در مقایسه آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در سال های 92 نسبت به 93 و 93 نسبت به 94 روند کاهشی داشته است، اظهار داشت: اثرات کوتاه مدت آلودگی هوا بر روی میزان مرگ و میر روند کاهشی را نشان می دهد.

 

وی تصریح کرد: تعداد مرگ و میر ناشی از اثرات آلودگی هوا 2.5 میکرون، کاهش قابل توجه ای داشته است.

 

وی با بیان اینکه آمار ارایه شده در رابطه با شهر تهران است، اظهار داشت: اقداماتی که برای کاهش آلودگی هوا انجام می شود، در سلامت مردم تاثیر مثبت دارد.

 

 

کد خبر 589202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha