تقوای سیاسی، ملزومات و موانع آن

امام جمعه سنگر، یکی از مهم ترین موانع رعایت تقوای سیاسی که حتی مدیران ارزشی کشور به آن مبتلا می شوند را رودربایستی با دوستان و آشنایان عنوان کرد.

با توجه به آیه " وَ مَنْ یَکْسِبْ خَطِیئَةً أَوْ إِثْماً ثُمَّ یَرْمِ بِهِ بَرِیئاً فَقَدِ احْتَمَلَ بُهْتاناً وَ إِثْماً مُبِیناً" تهمت زننده ای که بى گناهى را متهم مى‏کند، مثل کسى مى‏ماند که شخصى را بدون اطلاع ترور می کند و به نامردى از پاى در می آورد و چنین عملى بار سنگینى را به دوش او مى‏گذارد که فرد را از هر خیرى در تمامى زندگى‏اش باز دارد، اما آنگاه که دامنه تهمت ها چنان گسترده شود که باعث ایجاد حس بی اعتمادی و سوء ظن در بین اقشار مختلف، از جمله مردم و مسئولین شود، اثرات این اپیدمی نامطلوب جامعه را دچار سستی اراده در حرکت به سمت آرمان ها، ناهماهنگی در اجرای برنامه ها و در نهایت از هم گسیختگی درونی می کشاند.

لذا جوامع مختلف بالاخص جوامع اسلامی به میزان درجه بالایی از تقوای سیاسی نیاز دارند چنانکه آیت الله محمد علی تسخیری، در رابطه با اهمیت این موضع با بیان اینکه منظور از تقوای سیاسی این است که فرد و جامعه از محرمات، دروغ، فتنه انگیزی و هرگونه مسئله مخالف شرع دوری کنند، در رابطه با چگونگی دستیابی به تقوای سیاسی، یاد آور می شود: باید به طور دائم رضای الهی را هدف قرار داده و ضمن گام برداشتن در راه شرع مقدس از راههای شیطانی دوری بجوییم.

 

برای روشن شدن ابعاد موضوع مطرح شده در سطور بالا مصاحبه ای تحلیلی به شرح ذیل با حجت الاسلام والمسلمین کمال تجدد از اساتید حوزه و دانشگاه و امام جمعه شهرستان سنگر انجام داده ایم.

 

حجت الاسلام والمسلمین کمال تجدد، امام جمعه سنگر، با اشاره به اصول و شاخصه های تقوای سیاسی و اخلاق مدیریتی، به خبرنگار شبستان گفت: مهم ترین ویژگی های یک مدیر در درجه اول، برخورداری از علم مدیریت و سپس حفیظ بودن و داشتن تعهد است.

  

وی افزود: ساتر نقایص و عیوب زیر مجموعه تحت فرمان خویش بودن و عرضه نکردن این عیوب و مشکلات به خارج از مجموعه از دیگر معانی حفیظ بودن در نظام مدیریتی است.

 

حجت الاسلام تجدد با بیان اینکه موانع مدیریتی را نیز در تحلیل اخلاق سیاسی در نظام مدیریتی باید به صورت ویژه مد نظر قرار داد، ادامه داد: یکی از مهم ترین این موانع، رودربایستی با دوستان و آشنایان است که در بسیاری از موارد مشاهده می شود حتی مدیران ارزشی نیز به همین مسئله مبتلا شده و اخلاق سیاسی خود را از دست می دهند.

 

امام جمعه سنگر، یکی از عواملی که باعث شد بعضی از نزدیکان امام علی(ع) در هنگام حکومت داری از ایشان فاصله بگیرند را اینگونه توضیح داد که علی(ع) حتی تن به زیاده خواهی عقیل، برادر خود نیز نمی دهد و به این وسیله درس بزرگی را در تاریخ در رابطه با تقوای سیاسی از خود به یادگار می گذارد.

 

افراط و تفریط ها در اخلاق سیاسی

وی نکته دوم پیرامون موانع مدیریتی را افراط و تفریط کردن مدیران در برخورد با افراد تحت فرمان خویش عنوان و اضافه کرد: بخشش بیش از حد و غیر عقلایی در مورد مسائل حساس و دارای اهمیت و همین طور سخت گیری بر روی مسائل کوچک و بی اهمیت توسط مدیران، از مصادیق افراط و تفریط در اخلاق سیاسی است.

 

حجت الاسلام تجدد با بیان اینکه مدیران باید از هر نیرویی به اندازه ظرفیت همان نیرو انتظار بازدهی داشته باشند و انتظار بیش از اندازه از زیر مجموعه تحت مدیریت انتظاری غلط و بی جاست، این امر را مخالف تقوای سیاسی مدیران توصیف کرد.

 

تواضع در برابر مردم و بیان شفاف مسائل کشور، دو خواسته اصلی مردم از مسئولین
امام جمعه سنگر، عدم اطمینان ناشی از رواج تهمت ها و دروغ گویی ها در بین سطوح مختلف مدیریتی و مردم را باعث وارد آمدن ضربه مهلکی به کل جامعه عنوان و تصریح کرد: نتیجه حاصل از سرایت عدم اطمینان در جامعه باعث سست شدن مدیران در انجام امور کشور می شود.
 

این استاد حوزه دانشگاه، تواضع و مهربانی مردم با مسئولان و بیان شفاف مسائل کشور را 2 عامل اساسی اعتماد جامعه به مدیران عنوان کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 58914

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha