آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان تاکید کرد: در دورۀ سال، اوقات ویژهای وجود دارد که برای زیارت قبور معصومین(علیهمالسلام) به آنها سفارش شده است، حتی در برخی از ایام، دعا و زیارات خاصی برای زیارت یک امام وارد شده است، مانند زیارات مخصوص امامحسین(ع) در کربلا، بنابراین ما باید از ایام و لیالی خاص و همچنین مکانهای متبرک بهترین استفادهها را بکنیم؛ زیرا در این موقعیتها، رحمت الهی بیشتر بر انسان نازل میشود.
وی تبیین کرد: به جلسات امامحسین(ع) به نیت تعظیم بروید، هم بروید، هم گریه کنید و هم خدمت کنید، خدمتکردن هم کوچک و بزرگ ندارد، میفرمایند: «رئیسُ القَومِ خادِمُهُم»؛ یعنی کسی بزرگ است که خدمت کند. اینگونه نیست که بزرگترها کناری بنشینند و کوچکترها خدمت کنند. برای جلسۀ امامحسین(علیهالسلام) همه باید خدمت کنیم.
امام جمعه موقت اصفهان بیان داشت: اگر میخواهید دلتان به امامحسین(ع) وصل باشد، زیارت عاشورا بخوانید. زیارت عاشورا از زیارات جامعه است که آن را میتوانید در همه وقت و همه جا تلاوت کنید.
وی با بیان اینکه اگر فرصت داشتید، با صد لعن و صد سلام بخوانید و اگر فرصت نداشتید، به همان شکلی بخوانید که گفته شده است افزود: یعنی سلام را دو مرتبه بخوانید و بعد از آن بگویید: «تِسْعاً وَ تِسْعِينَ مَرَّةً» یا فقط چهار سلام آخر بخش سلام را صد مرتبه بگویید تا مختصرتر شود، در لعن هم فقط جملۀ: «اللَّهُمَّ الْعَنْهُمْ جَمِيعاً» را صد مرتبه بگویید.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امامحسین(ع) در ایام خاصی مانند اربعین زیارت مخصوص دارند؛ ولیکن اگر نتوانستیم برویم، اشکالی ندارد تصریح کرد: انسان نمیتواند دائماً به کربلا برود؛ زیرا ممکن است مشکلاتی داشته باشد یا امکانات از جمله امکانات مالی برایش فراهم نباشد.
استاد اخلاق حوزه علميه اصفهان اظهار داشت: آنچه مهم است، ارتباط دائمی دل است نه حضور دائمی در کربلا؛ ازاینرو اگر میخواهید ارتباط پیدا کنید، در جلسات مربوط به امامحسین(ع) به این نیت که گوشهای از حرم آقاست، شرکت کنید، شخصی میگفت در عالَم خواب دیدم از تمام روضهها طنابی به کربلا کشیدهاند و به آنجا وصل است.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان تصریح کرد:کسیکه با امامحسین(ع) ارتباط نداشته باشد، در دلش چراغی روشن نیست، دلش تاریک است، این شخص هرچند هم ادعای پاکی کند، آخر تاریک است و در دستاندازهای زیادی میافتد.
وی گفت: اهل سنت نقل میکنند پیامبر(ص) فرمودند: «إِنَّ مَثَلَ أَهْلِ بَيْتِي فِي أُمَّتِي كَمَثَلِ سَفِينَةِ نُوحٍ فِي قَوْمِهِ مَنْ رَكِبَهَا نَجَا وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْهَا غَرِقَ» (مَثَل اهلبیت من در امت من، مَثَل کِشتی حضرت نوح(ع) در امتش است، کسانیکه سوار کِشتی نوح(ع) شدند، نجات پیدا کردند و کسانیکه سوار نشدند، ازبین رفتند و غرق شدند.)
آیت الله مهدوی ادامه داد: در روایت آمده است: افرادی که میتوانند به کربلا بروند؛ اما کوتاهی میکنند، اگر اهل بهشت باشند، از همۀ بهشتیان رتبهشان پایینتر است. ما اصطلاحاً میگوییم: دربان بهشت میشوند.
وی گفت: این همه تأکید برای این نیست که انسان خود را به آب و آتش بزند و مدیون دیگران بکند تا برود؛ منظور اهمیتدادن است، این برای افرادی است که میتوانند بروند؛ اما اهمیت نمیدهند، میگویند: برای چه به کربلا برویم!؟
آیت الله مهدوی اظهار داشت: این افراد چون در دنیا کربلا نرفتهاند، ایمانشان از بقیه ضعیفتر است؛ اما متوجه نیستند. اگر کربلا میرفتند، ایمانشان قویتر میشد و چهبسا در این راه جانفشانی هم میکردند چون کربلا نقش بسیار مهمی در استمرار ایمان دارد. خیلی خوب است تازهمسلمانها برای استمرار ایمانشان کربلا بروند، دیگران هم همینطور.
نظر شما