آسیب شناسی سفره های رمضان در نگاه قاضی ترکیه

تلقین فرهنگ غلط تجمل گرایی ارزش های اسلامی ماه مبارک رمضان را به شدت در میان مسلمانان تحت تاثیر خود قرار داده است.

به گزارش خبرگزای شبستان، برنامه افطار مسلمانان در طول یک ماه مبارک رمضان در کشورهای مختلف به مراسم به نمایش گذاشتن انواع غذاهای رنگین شده است که میزبان آن را برای مدعوین خود تدارک دیده است.
احمد جبل الله، عالم دین شناس این فرهنگ غلط را مقابله دستورات اسلامی درباره میهمانی اقوام و فرهنگ های غلط تلقین شده به مسلمانان می داند.
در برابر ارزش های اسلام در ماه رمضان اجتناب از زیاده روی در خوردم و آشامیدن فرهنگ غلط مسلمانان در هر جای دنیا متاسفانه مغلوب شده است و چه بسا این غلبه موجب شده است تا ادای آداب اسلامی در ماه رمضان فدای درک اشتباه مسلمانان از رمضان به ویژه اطعام یتیمان یا افطاری دادن اقوام و آشنایان شود.
در حالیکه برخی مسلمانان اظهار می کنند که رمضان ماه استفاده از بهترین غذاها برای تامین سلامتی است و از همین رو سفره های افطار در ضیافت ها به انواع غذا ها مزین می شود.
در حالیکه سلامت در اسلام مغایر با سفره های رنگینی است که گاهی هیچ ارزش غذایی ندارند و حتی به ضرر سلامتی روزه دار تمام می شوند.
غذاهای ساده و سبک که سرشار از ارزش غذایی هستند می تواند پاسخگوی نیاز روزه دار باشد و دوری گزیدن از غذاهای پرحجم و بی خاصیت از اهداف اصلی اسلام در ماه رمضان عنوان شده است.
گزارش ها حاکی از آن است که تجملات گرایی در سفره های افطار به طور موثری از ارزش های معنوی کم می کند و روابط افراد را به شدت تحت تاثیر خود قرار می دهد در حالیکه اجتناب از هرگونه افراط و هزینه های کلان برای افطاری نه تنها این وظیفه شیرین را سهل تر می کند بلکه فضای محبت آمیز میان افراد را صد چندان تقویت می کند.
طهار مهدی دین شناس و قاضی ترکیه در این باره گفت: با روزه مسلمان بسیاری از سموم حاصل از پرخوری و یا صرف غذاهای غلط را از بدن خود دور می کند در حالیکه افطاری هایی که رژیم غذایی اشتباه دارند هیچ کمکی به سلامتی روزه دار نمی کنند و گاهی سلامت او را به مخاطره می اندازند تا جایی که روزه دار از ادامه روزه داری در ماه رمضان باز می ماند.
بنابراین پیغام اصلی رمضان یعنی نخوردن و نیاشامیدن به منظور به یاد آوردن حال گرسنگان در کل فدای فرهنگ های غلط می شود.
به گفته این کارشناس اجتناب از خوردن و آشامیدن در طول روزه داری که نشانه تقوا و پرهیزگاری مومن است نباید در طول ساعات روزه داری خلاصه شود و بعد از افطار مسلمان به برنامه های عادی خود بازگردد.
به گزارش زمزم فرانس، با شروع ماه رمضان آن چیزی که بیشتر از هر چیز به نظر می‌رسد، رواج سنت افطاری دادن به اقوام است، در حالی که روزه به عنوان یک عبادت واجب بر جنبه‌های انسان‌ساز فردی و جمعی گوناگونی در جامعه تاکید دارد.
روزه می‌خواهد انسان‌هایی بسازد که در عین این‌که از نظر درونی به تقویت خودشان می‌پردازند، قناعت را تمرین می‌کنند و تلاششان این است که شرایط قشرهای مختلف اجتماع را درک کنند. اما مهمانی‌های افطار این روزها، سفره‌های رنگینی هستند که رنگ‌های هر سفره از تعداد انگشتان 2 دست هم بیشتر است.
طهار مهدی خاطر نشان کرد: خانواده و مربیان آموزشی باید این فرهنگ را بپذیرند و دوری از تکفل ها در افطار را به فرزندان و جوانان بیاموزند تا با دنبال کردن فرهنگ های غلط ارزش های اسلامی به دست فراموشی سپرده نشود.

 

کد خبر 58894

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha