به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی، الیاس جویبان با بیان اینکه خروجی کل استان (صادرات + ماده 116 امور گمرکی) در هفت ماهه نیز رشد 41 درصدی ارزشی و 121 درصدی وزنی داشته است افزود: در این مدت تعداد 738 کامیون ترانزیت خارجی از مرز ماهیرود عبور کرده که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته 922 درصد رشد وزنی داشته است.
وی خاطر نشان کرد: سهم گمرکات رسمی استان (بیرجند و ماهیرود) از کل خروجی استان 29 درصد و سهم بازارچه های استان (بازارچه ماهیرود) 71 درصد بوده است.
جویبان عمده اقلام صادراتی در این مدت را شامل سیمان – هیدرو کربن سبک – کاشی و سرامیک – هیدروکربن سنگین – خوراک کامل طیور – گازوئیل – کود اوره – میلگرد – رب گوجه فرنگی و جوجه یخ زده ذکر کرد و افزود: عمدتا این اقلام به کشورهای افغانستان – عراق – پاکستان و ترکمنستان صادر شده است.
وی افزود: ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت بطور متوسط 205 دلار بوده است.
سرپرست معاونت امور بازرگانی وتوسعه تجارت سازمان صنعت،معدن وتجارت خراسان جنوبی گفت: واردات استان نیزدر این مدت از لحاظ ارزشی رشدی معادل 865 درصد را تجربه کرده است.
جویبان عمده اقلام وارداتی را برنج – ماشین های خردکن و شکر ذکر کرد وخاطر نشان کرد: این اقلام از کشورهای پاکستان – چین و برزیل وارد شده است.
وی افزود: ارزش هرتن کالای وارداتی در این مدت نیز هزار و328 دلار بوده است
صدور بیش از 1800 پروانه صنفی در خراسان جنوبی
سرپرست معاونت امور بازرگانی وتوسعه تجارت سازمان صنعت،معدن وتجارت خراسان جنوبی گفت: در 7 ماهه نخست سال جاری هزار و 877 پروانه کسب صنفی در استان صادر شد.
جویبان هدف دولت را توانمندسازی و تقویت تشکل های خصوصی و مردم نهاد در سطح جامعه دانست و افزود: در این راستا طی 7 ماهه نخست سال جاری در استان خراسان جنوبی تعداد هزار و 877 پروانه کسب صنفی صادر که از این تعداد 347 پروانه تولیدی 907 پروانه توزیعی و 623 پروانه خدماتی و خدمات فنی می باشد.
جویبان با اشاره به اینکه بیشترین تعداد پروانه های صادره از نوع توزیعی می باشد افزود: شهرستانهای بیرجند، قاین و فردوس به ترتیب بیشترین آمار پروانه های صادره را به خود اختصاص داده اند.
وی با بیان اینکه بازار دارای نقشی بسیار اثرگذار در رونق کسب و کار و اشتغال به عنوان مهمترین هدف دولت در سال 95 است گفت: در این راستا 2 هزار و847 نفر نیز مشغول به کار شده اند.
وی افزود: برآورده ساختن انتظارات مردم و مصرف کنندگان به بهترین شکل ممکن مهمترین رسالت اصناف است و رونق کسب و کار بازار تنها با ایجاد رضایت مندی مطلوب در میان مصرف کنندگان تحقق خواهد یافت.
سرپرست معاونت امور بازرگانی وتوسعه تجارت سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی گفت: بازار در طول تاریخ همواره یکی از ارکان اساسی و جدایی ناپذیر جامعه اسلامی بوده و اکنون به عنوان عنصری تعیین کننده به طرق مختلف در درون جامعه در حال نقش آفرینی است.
وی ابراز امیدواری کرد: با آزادی عمل بیشتر و حمایت های لازم ، اصناف با یک برنامه ریزی و هدفگذاری مطلوب در سال جدید بتوانند زمینه رضایت مندی مصرف کنندگان و درنهایت جامعه عمل پوشاندن به اهداف و سیاست دولت را در زمینه رونق کسب و کار فراهم آورند.
نظر شما